24-10-10, 19:16
|
|
|
Member
הגלגלים שלי: Punto HGT
|
צטט:
במקור פורסם על ידי davidka
marshall:
קודם כל זה לא רע להיות פדנט. לא מזיק אף פעם.
דבר נוסף: במכונאות יש תיקונים/טיפולים שקשורים אחד בשני "קשר דם" אם תרצה לקרוא לזה ככה ולא בכדי. המציאות לימדה את המכונאים וגם את היצרנים שככה עובדים ואלה גם ההוראות.
בטיימינג מחליפים גם משאבה ומותחנים. למה מותחנים? אולי נשאיר אותם אם הם בסדר? לא! לא נשאיר אותם.
אולי גם לא נעשה רצועת טיימינג בכלל? הרי במנועי 1.2 8 שסתומים של פיאט פונטו אין נזק לשסתומים אם הרצועה נקרעת. אז בוא ניסע עד שהרצועה תיקרע. למה להחליף סתם.....
כשעושים קלאץ' מחליפים מחזיר שמן אחורי. הוא לא נוזל... למה לגעת? ככה. מחליפים ואין כאן שיקול דעת בכלל.
כשעושים רינגים חובה לעשות גם לאגרים תחתונים גם אם אין נקישות. לא תחליף? הנקישות יגיעו...
שורה תחתונה: ישנם רכיבים שבגלל כמות העבודה שצריך כדי להגיע אליהם, מחליפים אותם בלי קשר לזה אם הם תקינים או לא. יש עוד דוגמאות אבל לא עולה לי כרגע לראש.
|
גם אני פדנט מר דויד..
אתה לקחת את מה שאמרתי וניפחת את זה עד כדי טימטום... לגבי המשאבה אני הסכמתי איתך וכתבתי שלא הכרתי את הרכב מכאנית כשהטיימינג נעשה ואם הייתי יודע את זה הייתי אומר להם להחליף... כרגע לאחר שהטיימינג בוצע אני לא מתכוון ללכת ולהחליף משאבה כל עוד היא תקינה כי אני רוצה להחליף גם את הואריאטור כשהוא יתחיל להרעיש... אז כשהמשאבה תעשה בעיה או הואריאטור יצטרך החלפה אני יעשה את שניהם.. לעשות עכשיו החלפה למשאבה כשהיא עובדת חודשיים לאחר שבוצע טיימינג זאת כבר לא פדנטיות.. זה גובל בבעיה פסיכולוגית.. בטיימינג אין חובת החלפת משאבה.. רק מותחן ומיסב.. ברור שכדאי בגלל העבודה אבל אין חובה.. וברור שצריך לעבוד עלפי תוכנית טיפולים שמן הסתם בתוכנית טיפולים כתוב.. "לבדוק תקינות רצועת תזמון" את זה אני יודע וכל נהג חדש יודע שצריך לעבוד עלפי תוכנית טיפולים.. אז מה בעצם ניסית להסביר? חוץ מלנפח את מה שאמרתי כדי שתוכל לתת הסברים מורחבים ולנסות לעשות ממני מטומטם?
|
|
|