![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
אז אם אני בעלייה עם דוושת גז קבועה מבלי להזיז אותה מילימטר ואני משחק בהילוכים בלי סוף .
אותה כמות דלק תוזרם למנוע תמיד לא משנה באיזה טורים אני, כל עוד לא הזזתי את הרגל כל הנסיעה? כדרך אגב , מלא אנשים ששאלתי גם אנשי מקצוע פשוט היו המומים כשלא היה להם תשובה בשבילי. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
בכל מקרה לא אותה כמות דלק תזרום למנוע בכל רגע נתון לאורך אותה הנסיעה, גם אם המצערת לא תזוז מילימטר ממקומה. בזמן נסיעה במישור ובסל"ד 2500(לצורך העניין) אם אתה לא מזיז את המצערת כלל, מחשב ניהול המנוע יתן הוראה למערכת ההזרקה להזריק למנוע כמות דלק X בהתאמה לכמות האוויר שנכנס דרך פתח המצערת (מחשב המנוע בעזרת החיישנים שומר על יחס אופטימלי של תערובת אוויר/דלק). כאשר אתה מגיע לעליה והמצערת עדיין נמצאת באותו המיפתח, כוח המנוע יפחת בהדרגה ואיתו הסל"ד ובזמן זה המנוע יינוק אליו פחות תערובת של דלק. כעת המחשב (או אתה) יוריד הילוך כדי להתאימו לכוח המנוע והסל"ד שוב יעלה, ברגע נתון זה המנוע יינוק אליו יותר תערובת של דלק. ובקיצור, כאשר סל"ד המנוע משתנה/ים בזמן הנסיעה, גם אם המצערת נעולה באותו מצב, צריכת הדלק תשתנה גם היא.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 15-11-12 ב 02:04. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
כמו הדלק שמוזרמת למנוע מושפעת ממחשב הרכב ששולט על הכל. זה תוצאה של כמות פתיחת המצערת, של הגיר, של הסל"ד, ושל המזרקים. ברכבים של היום, לחיצה על הדוושה בסה"כ אומרת למחשב, אני רוצה יותר כוח מהמנוע. הוא כבר מחשב מה לעשות משם והלאה. אין כאן שחור ולבן. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
אוקי הבנתי את הרעיון ! תודה רבה לכולם..
שאלה אחרונה שמסיימת את כל הנושא הזה . שאני יורד בעליה תלולה ,אני מאט בעזרת ההילוכים ,הטורים עולים ,יותר אוויר נכנס למנוע, מערכת ניהול מנוע מזריקה יותר דלק לשמור על יחס ... צודק ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
על-מנת שתהיה בעירה אופטימלית במנוע, התערובת של הדלק והאוויר צריכה להיות ביחס של 1 חלקיק דלק על 14.7 חלקיקי אוויר.
מחשב ניהול המנוע מקבל נתונים מהחיישנים השונים במנוע (תלוי בסוג הרכב) ושומר על היחס הזה בכל עת , בירידה או בעלייה, בסל"ד סרק או בסל"ד גבוה. *ישנם מצבים (לדוגמה כאשר המנוע קר) בהם מחשב הרכב נותן הוראה למערכת הזרקת הדלק להזריק למנוע יחס תערובת עשיר יותר, וזאת ע"מ לאפשר למנוע התנעה קלה יותר ולזרז (בפרק זמן קצר) את הגעת המנוע לטמפרטורת עבודה (כמו צ'וק שהיה נפוץ במנועים אחרים). לאחר שהבנת שבנסיעה ברכב (עם מנוע הזרקה תקין) והמנוע הגיע לטמפ' עבודה, יחס התערובת נשאר במצב אופטימלי. דבר נוסף שצריך לדעת הוא שברגע שלוחצים על המצערת, מערכת ההזרקה מזריקה דלק בפולסים של רסס דלק ולא "משפריצה" דלק בלי הכרה. בכל פעם שהבוכנה מגיעה לתחילת מהלך היניקה מחשב נהול המנוע נותן הוראה והמזרקים מקבלים פולס חשמלי ונותנים רסס דלק קצוב ורגעי (כמו שיש ניצוץ רגעי רק בסוף מהלך הדחיסה). מה שנותר הוא להבין את צריכת הדלק בזמן נתון: נניח שאתה מבצע בדיקה ונוסע עם הרכב במישור לזמן של דקה בכל פעם. לצורך העניין, בנסיעה הראשונה והשנייה המצערת נמצאת בדיוק באותו המצב והמזרקים משחררים בכל סיבוב של המנוע פולס של 10סמ"ק לדוגמה. בנסיעה הראשונה נסעת בהילוך גבוה ומהירות המנוע היתה 2000 סל"ד. בנסיעה השנייה נסעת בהילוך נמוך ומהירות המנוע היתה 4000 סל"ד. כעת תכפיל את כמות הדלק בכל סיבוב של המנוע (10 סמ"ק) במס' סיבובי המנוע (סל"ד) באותה דקה של נסיעה ותקבל את צריכת הדלק. כמובן שזהו רק חישוב תאורטי ויש משתנים רבים, אך זה מסכם את התשובה לשאלתך. אם המצערת נמצאת תמיד באותה הפוזיציה, אך סל"ד המנוע משתנה/ים אז גם צריכת הדלק תשתנה. מקווה שההסבר מובן ולא בילבלתי עוד יותר, נסה לקרוא את זה מס' פעמים.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
mechtech תודה על ההסבר המפורט, הבנתי את הרעיון של מערכת ההזרקה .
בנוסף שילבתי בכך שקראתי בכל מיני אתרים כיצד מערכת זאת עובדת . אני רואה את הידע הנרחב שלך . תודה עזרת לי מאוד להבין איך מערכת זאת עובדת באופן ברור . |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פיאט מעניינת | רפי לין | פיאט אספנות | 1 | 10-07-11 10:06 |
| שאלה מעניינת לגבי טיימינג (פספוס שן בטיימינג) | eyaluriel | פונטו - טכני | 3 | 24-02-11 10:34 |
| פיאט קופה מעניינת!!!!! | פיאט כללי | 2 | 08-12-06 15:28 | |
| שאלה מעניינת | פורום הגראז' | 4 | 05-05-06 10:33 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד