![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
אני סובל ממנורת האזהרה עד היום
אני חושד בשתי מנורות, אחת של הלוחית רישוי מאחורה שהיא 3 וואט, אין 5 וואט באף חנות שבדקתי.
השנייה היא אותה מנורה שהחבר פה החליף כי היא טיפונת יותר חלשה מהשמאלית, אז יכול להיות שהיא לא 10 ואט אלא פחות. הבעיה שאני מתעצל לפרק את הפנס מאחורה.
|
|
|
#12 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
אתה יכול לנסות לחשב את הספק הנורה "הבעייתית". 1. הוצא את הנורה מבית הנורה, אם יש סימנים של קורוזיה נקה את המגעים שלה היטב. 2. כאשר הסוויץ כבוי (כולל רדיו וכו'), קח רב-מודד, כוון אותו למדידת מתח V (זרם ישר DC), חבר את הפרובים של הרב מודד לקוטבי המצבר בהתאמה, מדוד את המתח של המצבר ורשום על דף. 3. כעת, כוון את הרב מודד למדידת זרם (אמפר), חבר את הפרוב האדום לשקע המתאים למדידת זרם (הפרוב השחור נשאר בשקע ה- COM). 4. חבר את הפרוב השחור לקוטב המינוס במצבר, חבר את הפרוב האדום לגוף הנורה, גע עם מגע הנורה השפיצי (הפלוס) בקוטב הפלוס של המצבר ומדוד את צריכת הזרם של הנורה (רשום על דף). 5. עכשיו נותר לחשב את הספק הנורה ע"י הכפלת המתח של המצבר (12.25V במקרה הזה) כפול הזרם שצרכה הנורה (0.396A אמפר) והתוצאה המתקבלת היא הספק הנורה שהוא.. (שניה אני מוציא מחשבון..) 4.851W וואט, שזה די קרוב ל-5W המוצהר. בדקתי מס' נורות ונורה אחת עלומת שם נתנה לי מדידת צריכת זרם של 0.72A אמפר, ואם אני מכפיל את זה ב- 12.25V זה אומר שהנורה בהספק של 8.82W וואט ולא כמו שמוטבע עליה 5W. זו נורה שמן הסתם עלולה ליצור לנו "תקלה". תמונה של מדידת מתח המצבר. תמונה של מדידת הזרם. תמונה להמחשה.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 04-10-12 ב 02:32. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
תודה על ההסבר
לשמחתי יש לי קצת ידע בחשמל לכן אני מאמין שאני לא יסתבך בבדיקה, בכל מקרה תבורך.
מחר אוליי יהיה לי זמן איכות עם האוטו אז אני יבדוק
|
|
|
#14 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
אין בעד מה. מן הסתם הפורום הזה מלא בחברים עם ידע וניסיון לפתוח האנגר לתיקון מטוסים (זה לא בציניות). חלקם משתפים את הידע והניסיון שלהם ולחלקם פשוט אין את הכוח/חשק להקליד, אבל יש פה לא מעט רצון טוב. אני כיוונתי בפוסט הזה דווקא לחברים שאין להם ידע וניסיון, או ששכחו וגם לאלה שמתעצלים ומחפשים את הדרך הקצרה לפתרון (גם אני אוהב קיצורי דרך, כשאני מוצא כאלה..) .
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| נורה ימנית אחרונית ?+ נורה שמאלית של הלוחית זיהוי לא עובדות | Sufadev | פונטו - טכני | 7 | 15-01-11 15:07 |
| תקלה בדוושת הגז-נורה נדלקה. | shacharlevy013 | פונטו - טכני | 5 | 30-08-10 13:53 |
| נורה שדולקת | יותם מיידלר | פונטו - טכני | 2 | 24-03-10 01:00 |
| נורה שמן נדלקת | iz2 | פונטו - טכני | 36 | 14-02-09 19:00 |
| נדלקה לי נורה של האינג'קטור | יוסי99 | פונטו - טכני | 3 | 20-05-08 22:28 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד