![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#6 |
|
Senior Member
תאריך הצטרפות: Dec 2011
מיקום: בת-ים
הגלגלים שלי: פונטו S60
הודעות: 276
|
כדי להימנע ממקרים כאלה או לכל הפחות לנסות להימנע, לפני שיפוץ ראש המנוע או תיקון, זה לא משנה, הייתי ניגש קודם למס' מוסכים מוכרים (לא צריך מוסך מרכזי, מניסיון! אין להם אבקת קסמים מיוחדת), לוקח מבעל המקצוע הצעת מחיר ובנוסף דורש הסבר מפורט לגבי העבודה שיש לבצע והחלקים שצריך להחליף ברכב.
שואל מה האחריות שמקבלים, מה תקופת האחריות הניתנת ומה היא מכסה במקרה הצורך. מה שנותר בסוף הסבב, זה לגשת למוסך הכי משתלם מבחינת מחיר סביר, אחריות מקיפה עם פירוט החלקים והעבודה בכתב ולא פחות חשוב שתהיה לבעל המקצוע הבנה וסבלנות. ככה אתה מונע מעצמך לא מעט הפתעות בדרך. אתה מקבל מושג מהי העלות הממוצעת עבור תיקון כזה. מההסבר שתקבל לגבי השיפוץ אתה תדע אילו חלקים מחליפים ומהי העבודה שצריך לבצע ברכב, ומה כל מוסך הציע (לרוב אלה ש"זורקים" את הרכב במוסך ואח"כ לוקחים אותו בלי שאלות, הם לקוחות "מושחלים" בפוטנציה, לדוגמה רכב מהעבודה ולא רק..). אתה מקבל אחריות בכתב שתוכל לממש במקרה שלא יקרה (אפילו אם בביהמ"ש). זה נכון שאין זמן לריצות, נכון שזה כאב ראש לא קטן, ושמונים אחוז מאיתנו פשוט "זורמים" למוסך הראשון שעולה בראש, אז אין פלא שיש לפעמים גם הפתעות על הדרך ולא מעט. וזה קשור כמעט לכל תחום ועניין בחיים. עוד עצה קטנה, לפני שאתה עושה רעש וצילצולים, תעשה שיעורי בית, תברר במדויק מהי העבודה שביצעו ברכב, מהם החלקים שהחליפו, מה ידוע לך על המצב המכני של הרכב לפני הטיפול במוסך, מדוע הם דורשים להחליף מנוע, מהו הגורם להתחממות השניה של המנוע ומדוע לא מנעו זאת בבדיקה מקדימה וכו'.. אחרי שיש בידך את כל המידע ואתה מבין פחות או יותר מה בוצע או לא בוצע בשיפוץ, תוכל לדעת האם הייתה רשלנות של המוסך, כמו שאמרתי קודם, על פניו נראה שהייתה פה "פשלה" ולו רק בגלל שראש המנוע כשל תוך חודשיים מהשיפוץ. גם אם היו בעיות אחרות במנוע שהביאו לכשל, בכל מקרה המוסך היה צריך לגלות אותן וליידע את הלקוח.
__________________
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| שריקה מהגיר לאחר שיפוץ.. | עמיתת | פונטו - טכני | 10 | 26-01-12 09:27 |
| בעיה הופיעה לאחר שיפוץ ראש מנוע | borisd | בעלי מקצוע | 4 | 10-02-11 23:31 |
| פעם שנייה תוך חודשיים הלך ראש מנוע | maccabita78 | פונטו - טכני | 14 | 19-07-10 14:53 |
| בעיה בקרבורטור לאחר שיפוץ. טמפרה 1.4 שנת 92. | CartMan2oo5 | טמפרה - טכני | 1 | 19-03-10 15:56 |
| בעיית התחממות פונטו ספייס 2001 לאחר נסיעה קצרה | פורום הגראז' | 2 | 11-04-07 00:09 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד