![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
קצת קשה אז נשברים? חום מנוע...
אהלן,
הרכב, מסוג ספייס elx 02, אחרי ראש מנוע אצל שמשון, 4 חודשים טפו טפו טפו הכל טוב. היום חזרתי מהכנרת, היו קצת עליות אז העברתי למצב "טיפ טרוניק" - נשאר בהילוך נמוך, טורים על 3500 - 4000 סל"ד. המנוע צועק, אבל חשבתי שזה הגיוני. אחרי 3 דקות נסיעה בעליות די קשות, חום המנוע התחיל לטפס עד לכדי 3\4 גובה. מיד עצרתי בשוליים ונתתי לו להתקרר כחצי שעה. אחר-כך המשכתי על מצב D והכל היה בסדר. האם עשיתי משהו שלא כשורה? לא הייתי אמור להיות על הילוך נמוך בעלייה? מה הוא מתחמם לי, מה ? איזה כוסית... החזרה לת"א עברה בשלום. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: 1
|
גם לי זה קרה בעליות לירושלים,נתתי לרכב להתקרר וכל המשכתי לנסוע כרגיל.
אחרי התייעצות עם אנשים ניקיתי את הרדיאטור והחלפתי נוזל קירור (הסתבר שלא היה לי פראפלו) מאז אין בעיות |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
אם מערכת הקירור תקינה, הרכב לא אמור להתחמם.
אין קשר לזה שלא היה לך פראפלו. דוד.
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
הימור שלי - רדיאטור סתום, שלא מספק את העבודה במאמץ.
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
או רידאטור שטיפה סתום או משאבת מים לקראת סוף ימייה.
לפי דעתי צריך לבדוק טוב שלא חסר מים ולבצע ניקוז טוב של אויר עם פתיחת הפקקים .
אגב המאווררים עבדו שהאוטו התחמם? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
כפי שציינתי, הרכב עבר ראש מנוע אצל שמשון, וכמובן שהוחלפו נוזלי קירור ע"י המקצוענים שלו.
הרכב גם עבר שטיפת מערכת קירור באותה הזדמנות... כשפתחתי מכסה מנוע, יצאו קצת אדים מהפתח מילוי מים, וגם מים שזלגו החוצה דרך הפקק. לא היו חסרים נוזלים במערכת... הוונטה עבדה במלוא העוצמה עד לקירור המנוע... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
אוקיי אבל אם זלגו מים אז מן הסתם חסר
אז תמלא טוב עם ניקוז אויר ותוודא שהמהירות הראשונה האיטית גם עובדת בטמפ' עבודה (חצי סקלה חום).
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
המשך...
1) אז אחרי ביקור אצל שמשון, הפעלת המנוע על 3000 סל"ד במשך כ-5 דקות, חום המנוע התחיל לטפס מעלה. לדבריו יש לנקות את הרדיאטור (~700 שח) או להחליף (~1300 שח). מכיוון שהגישה של חיים, בעל המוסך, לא לטעמי ("בשביל 600 שקל לא כדאי לא להחליף", כאילו כולנו מלייאנים, מטורפים שנוסעים בפיאט פונטו 2002) , וכיוון שלדעתי הבחור, למרות אמינותו ומקצועיותו הרבה, בטווח הגבוה (מאוד) של מחירים, ומיועד לבעלי ממון רב, אחרוג ממנהגי ולא אבצע את העבודה אצלו. מחפש המלצה למישהו מקצועי ואמין, עם מחירים שאפשר לחיות איתם, שיטפל בבעיה. 2) שמתי לב לתופעה נוספת שמטרידה אותי: לאחר כמה דקות שהרכב מונע, חום המנוע מגיע למחצית הדרך, ואז הוא יורד 2 קווים למטה, חוזר לאמצע, ונשאר שם קבוע. 2)א) האם זה קשור לבועות אוויר במערכת הקירור? 2)ב) ביצעתי הבוקר ניקוז אוויר - הרכב מונע. מכסה רדיאטור פתוח. הוספתי מעט מים. פתחתי את הפקק שרחוק מקיר האש (לא הצלחתי לפתוח את זה הקרוב לקיר האש), חיכיתי כמה שניות עד שכמות המים ירדה להיכן שהייתה, סגרתי הפקק ואז את מכסה הרדיאטור. האם עשיתי נכון? ראיתי באתר מסויים משהו שאומר " זהירות!. תתחיל מזה שקרוב לקיר האש ואחר כך זה שעל הרדיאטור". האם חייבים בשניהם? זכור לי שפעם אצל שמשון עשו רק באחד מהפקקים... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
יש אופציה שיוניט חום עובדת רק על מהירות 2
איך תדע אם תשמע את המאוורר כשאתה בתוך הרכב שלב שני אהבתי את החשיבה של המלייאנים צודק מאה אחוז אם הבעיה היא ברדיאטור אז יש לך חלופי והוא טוב (אצלי גם)גש לאבי פרטס יחליף לך רדיאטור בסביבות 400 ש"ח +הרכבה כך שאם אתה בטוח מחליף רדיאטור יש לך אופציה נוספת לגשת לדוד חבר הפורום גם יפרק גם ירכיב ולא ישדוד אותך |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
גש ל"רדיאטור רחובות" לקובי.
הוא לוקח עבור ניקוי 150 ש"ח. במידה ואתה מביא את הרדיאטור. פירוק והרכבה הוא לוקח עוד 200 ש"ח. סה"כ 350 ש"ח כולל. מוסך משלם על ניקוי אצל משפץ רדיאטור 100 ש"ח. דוד.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| נורת מנוע דולקת לאחר כיבוי מנוע פתאומי-עזרה? | YuriFink | פונטו - טכני | 3 | 11-11-11 20:34 |
| מנוע מתחמם + מאוורר תקול + מנורת מנוע דולקת עזרה ! | dekel | פונטו - טכני | 22 | 02-08-11 01:14 |
| שיפוץ מנוע פונטו S55 מנוע 1108 | vadvad | פונטו - טכני | 11 | 10-05-10 15:36 |
| כמות שמן מנוע פונטו ספייס 02,מנוע 1245 16 שסתומים | gibson9655 | פונטו - טכני | 11 | 03-10-08 19:11 |
| התקנת מד חום מנוע בפונטו 55 מנוע 1108 {עזרה דחוף} | פורום הגראז' | 3 | 31-03-06 11:18 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד