![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
החלפת סוג נוזל קירור,פונטו 2003
הי
יש למישהו המלצה על נוזל קירור ברמה של "פאראפלו" שאני יכול להשתמש בו והוא במחיר נורמלי? הפארפלו שוחט אותי, 45 שקל לליטר במוסך המורשה של פיאט, כרגע גם הרכב שלי מאבד מים אז אני מוסיף כל שבוע שבועיים עד שאני אפתור את הבעיה, לאיזה נוזל אני יכול לעבור בלי לפגוע באיכות? תודה רבה |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
בכל מקרה אם אתה מחליף נוזל, אתה צריך להחליף הכל.
אסור לערבב. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
ואל תשכח שעל כל ליטר פארפלו מוסיפים ליטר מים.
תסדר את הנזילה ותקנה 4 ליטר של נוזל קירור גרמני שכחתי את שמו עולה בסביבות 80 שקלים |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
אוקי אני אחליף הכל במידה ואני אחליט להחליף, תודה
![]() אני מוהל את הפארפלו במים מזוקקים שקניתי באוטו דיפו, זה בסדר? תודה רבה לכם |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
זה בסדר
אתה יכול למהול במי ברז גם .
כל העניין של באיזה מים למהול את הפארפלו שנוי במחלוקת רבה פה בפורום. אני אישית חושב שזה לא משנה. אגב ימים מאוד חמים עכשיו אני ממליץ לך לסדר את הנזילה . אגב ממה הנזילה? חיבור של הצינור או מהתרמוסתת ? רדיאטור? תסדר כי מפה זה רק יכול להחמיר חלילה. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
|
צטט:
אני באמת לא יודע בוודאות מאיפה הנזילה, ביום שישי עשיתי בדיקת לחץ, אני מאוד סומך על המוסכניק שלי, הוא אמר לי שהוא שם לחץ של 18 psi אם אני לא טועה, והמנוע מגיע ל14PSI בערך, ועדין למרות הלחץ הגדול שהוא שם במכשיר, לא הייתה שום ירידת לחץ ושום נזילה משום צינור. הוא אמר לי לקנות פקק מקורי ולהחליף את הפקק, אני ברוב טיפשותי קניתי פקק מאיזה חנות חלפים שטענה שזה פקק מקורי, למרות שהיה לי מוזר שכאשר אני סוגר את הפקק חזק מאוד אז הוא פשוט יכול להסתובב בלי הפסקה, חשבתי שהרסתי את ההברגה של הרדיאטור עצמו אבל כששמתי שוב את הפקק של הרדיאטור(הרדיאטור לא מקורי, הוא חליפי של "בשן" או משהו כזה) אז הפפק נסגר טוב ונסגר חזק מאוד. דרך אגב היום נסעתי לעבודה עם הפקק החדש שקניתי, כשהגעתי לעבודה פתחתי את המכסה מנוע וכל המים גלשו החוצה מהפקק, חיכיתי שהרכב יתקרר, ואז גיליתי שירדו לי ליטר מים, זאת אומרת גלשו החוצה בגלל הפקק המטומטם הזה שמכרו לי. אני אקנה פקק מקורי ואבדוק זאת שוב למרות שהפקק שמכרו לי ניראה מקורי ואיכותי, דרך אגב למישהו יש תמונה של פקק מקורי של פיאט? רשום עליו פיאט או משהו מיוחד? זה ניראה לי פקק מקורי http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-PUNTO...-/300598641593 (רשום שזה פקק באיכות זהה למקורת השאלה שלי איך ניראה המקור?) לי יש שחור כזה שרק רשום עליו "do not open when hot" ו 1.0 . משהו דומה לזה http://www.ebay.ie/itm/Fiat-Brava-Br...item2a16975e75 למה דומה המקורי? תודה רבה נערך לאחרונה על ידי spice2003 : 28-05-12 ב 20:04. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ELX
|
צטט:
ממש לא! טעות חמורה למהול במי ברז, האבנית תגיע בשלב יותר רחוק בטווח הארוך בגלל שיש כבר חצי פארפלו ולא הכל מים מסריחים מהברז אפשר למהול עם מים מינרליים למה לקחת סיכון? 3 שקל ומערבבים עם עין גדי/נביעות כלשהו |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
לפי הוראות היצרן, חד משמעית, אין לערבב את נוזל הקירור עם מי ברז מאחר והם מכילים ברזל, אבנית וכו'. יש להשתמש במים מזוקקים ביחס של 50% נוזל קירור עם 50% מים מזוקקים. מי ברז עלולים לגרום לקורוזיה, אבנית ומשקעים המזהמים את מער' הקירור ובשימוש ארוך טווח הדבר יביא לבלאי בחלקי המערכת כולל משאבת מים, תרמוסטט, רדיאטור, רדיאטור יחידת חימום פנימית, פקקים, והכי גרוע ראש מנוע. מים מינרלים אסורים גם כן מכיוון שלאחר תהליך הסינון והחיטוי שהם עוברים, מכניסים לתוכם מינרלים, ברזל, מלחים וכו' וזאת ע"מ שיהיו ראויים לשתייה (מים מזוקקים אסורים לשתייה מאחר והם מסוננים לגמרי). אתה יכול להוסיף מים מזוקקים (4 ליטר עולה 19ש"ח) בכל פעם שחסר במערכת ולהוסיף מעט פאראפלו במידה יחסית. אני גם מעדיף להחליף את נוזל הקירור במערכת אחת לשנה (עוד 100ש"ח סה"כ לעלות הטיפול 10K), כדי למנוע הצטברות משקעים ולשמור על המערכת נקייה וכדי להיות "בראש" שקט (תרתי משמע).
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
הי
היום קניתי פקק מקורי מהמוסך המורשה, והפעם הפקק מרגיש איכותי ונסגר היטב לעומת הפקק שמכרו לי שבוע שעבר ועבדו עלי שהוא מקורי, בכל מקום יש רמאים.. בכל אופן הפקק החדש נסגר היטב, אני מקווה שהוא יפתור את הבעיה המוזרה של איבוד מים בלי נזילה ניראת לעין |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
בשעה טובה
אגב הפקק שחור או כחול? וכמה עלה לך במורשה?
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| החלפת נוזל קירור | amit2775 | פונטו - טכני | 4 | 16-05-10 15:39 |
| ELX 2003 - בדיקת נוזל קירור + רמקולים קדמיים | Suedehead | פונטו - טכני | 3 | 20-09-09 18:19 |
| החלפת רדיאטור לאחר החלפת נוזל קירור | lord1 | פונטו - טכני | 14 | 15-02-09 21:52 |
| החלפת נוזל קירור. | ronip | פונטו - טכני | 23 | 16-09-08 19:08 |
| נוזל קירור לפונטו fun 60 2003. | פורום הגראז' | 11 | 28-03-07 08:20 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד