![]() |
החלפת סוג נוזל קירור,פונטו 2003
הי
יש למישהו המלצה על נוזל קירור ברמה של "פאראפלו" שאני יכול להשתמש בו והוא במחיר נורמלי? הפארפלו שוחט אותי, 45 שקל לליטר במוסך המורשה של פיאט, כרגע גם הרכב שלי מאבד מים אז אני מוסיף כל שבוע שבועיים עד שאני אפתור את הבעיה, לאיזה נוזל אני יכול לעבור בלי לפגוע באיכות? תודה רבה |
בכל מקרה אם אתה מחליף נוזל, אתה צריך להחליף הכל.
אסור לערבב. |
לא רצוי לערבב בוגים שונים של נוזל.
ואל תשכח שעל כל ליטר פארפלו מוסיפים ליטר מים.
תסדר את הנזילה ותקנה 4 ליטר של נוזל קירור גרמני שכחתי את שמו עולה בסביבות 80 שקלים |
אוקי אני אחליף הכל במידה ואני אחליט להחליף, תודה :)
אני מוהל את הפארפלו במים מזוקקים שקניתי באוטו דיפו, זה בסדר? תודה רבה לכם |
זה בסדר
אתה יכול למהול במי ברז גם .
כל העניין של באיזה מים למהול את הפארפלו שנוי במחלוקת רבה פה בפורום. אני אישית חושב שזה לא משנה. אגב ימים מאוד חמים עכשיו אני ממליץ לך לסדר את הנזילה . אגב ממה הנזילה? חיבור של הצינור או מהתרמוסתת ? רדיאטור? תסדר כי מפה זה רק יכול להחמיר חלילה. |
צטט:
אני באמת לא יודע בוודאות מאיפה הנזילה, ביום שישי עשיתי בדיקת לחץ, אני מאוד סומך על המוסכניק שלי, הוא אמר לי שהוא שם לחץ של 18 psi אם אני לא טועה, והמנוע מגיע ל14PSI בערך, ועדין למרות הלחץ הגדול שהוא שם במכשיר, לא הייתה שום ירידת לחץ ושום נזילה משום צינור. הוא אמר לי לקנות פקק מקורי ולהחליף את הפקק, אני ברוב טיפשותי קניתי פקק מאיזה חנות חלפים שטענה שזה פקק מקורי, למרות שהיה לי מוזר שכאשר אני סוגר את הפקק חזק מאוד אז הוא פשוט יכול להסתובב בלי הפסקה, חשבתי שהרסתי את ההברגה של הרדיאטור עצמו אבל כששמתי שוב את הפקק של הרדיאטור(הרדיאטור לא מקורי, הוא חליפי של "בשן" או משהו כזה) אז הפפק נסגר טוב ונסגר חזק מאוד. דרך אגב היום נסעתי לעבודה עם הפקק החדש שקניתי, כשהגעתי לעבודה פתחתי את המכסה מנוע וכל המים גלשו החוצה מהפקק, חיכיתי שהרכב יתקרר, ואז גיליתי שירדו לי ליטר מים, זאת אומרת גלשו החוצה בגלל הפקק המטומטם הזה שמכרו לי. אני אקנה פקק מקורי ואבדוק זאת שוב למרות שהפקק שמכרו לי ניראה מקורי ואיכותי, דרך אגב למישהו יש תמונה של פקק מקורי של פיאט? רשום עליו פיאט או משהו מיוחד? זה ניראה לי פקק מקורי http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-PUNTO...-/300598641593 (רשום שזה פקק באיכות זהה למקורת השאלה שלי איך ניראה המקור?) לי יש שחור כזה שרק רשום עליו "do not open when hot" ו 1.0 . משהו דומה לזה http://www.ebay.ie/itm/Fiat-Brava-Br...item2a16975e75 למה דומה המקורי? תודה רבה |
הפקק דומה לראשון רק שלי בצבע כחול
הכחול זה נראה לי המקורי , לא חשוב.
אם הפקק לא סגור ולא אטום אז תהיה בריחה של מים דרך הפקק בוודאות , תחזור לאיפה שקנית והחלף את הפקק. הפקק צריך להיות סגור כמו בפקק של בקבוק , מה שכן בלחץ מסויים הוא משחרר תלחץ. |
צטט:
|
עד שתסדר את הנזילה אתה יכול להשתמש בפרסטון הוא בסדר.
|
צטט:
ממש לא! טעות חמורה למהול במי ברז, האבנית תגיע בשלב יותר רחוק בטווח הארוך בגלל שיש כבר חצי פארפלו ולא הכל מים מסריחים מהברז אפשר למהול עם מים מינרליים למה לקחת סיכון? 3 שקל ומערבבים עם עין גדי/נביעות כלשהו |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:31. |