|
כנראה ראש מנוע
במהלך נסיעה לבאר שבע עצרתי באמצע הדרך לאסוף את החברה- לא כיביתי את הרכב והמתנתי כדקה עד הגעתה. כהתחלתי בנסיעה הרגשתי חוסר סחיבה וכמו תקטוקים בזמן שהגיר משולב וכשאני לוחץ גז(בניוטרל אין תקטוקים). פשוט הרגשתי שיש בעיה בגיר או משהו כזה. עצרתי אחרי 200 מ' כשיכלתי לעצור בצד וראיתי שיש לי נזילת מים ועשן לבן יוצא לי מהאגזוז. האוטו לא התחמם בכלל(והיה הבדלי חום בין צינורות הראדיאטור)(התרמוסטט מקורי בן שנה) לדעתי לפי כמות המים שירדו (פחות מליטר) הם כנראה ירדו מהפקק של מילוי המים כתוצאה מלחץ.
במצב עמידה הרכב מגמגם וישנו ריח שרוף.
המתנתי לגרר וגררתי לבאר שבע. אני לא מכיר שם מוסכים אז גגרתי ליד מוסך כלשהו שהגרריסט המליץ.בבוקר המוסכניק קבע" ראש מנוע!!(בנחרצות)). צריך לפרק ראש ורק אז נדע מה הבעיה בדיוק".
הרכב פונטו ספייס 2001 182K SX, בפועל הרכב מתוחזק ומטופל עצמאית בשותף והכל מקורי.
בנוסף אני סטודנט חסר כסף שהרכב משרת אותו נאמנה כבר כמעט 3 שנים ואני רוצה לתת לו את המירב.(עד כמה שזה מתנגש אחד בשני).
אני כרגע באמת בצומת דרכים לגבי איך לטפל ברכב. מצד אחד אני רוצה ללמוד ולנסות לטפל ברכב בעצמי ולדעת שאני נותן לרכב את הכי טוב וגם יוצא הכי זול . אך לצערי אני חסר ידע וחסר כלי עבודה וגם חסר זמן (אני במרכז רק בשישי שבת ) ככה שאני די חושש.
אשמח אם תוכלו קודם כל לנסות לאבחן את הבעיה ברכב ואולי לתת לי כיוון לדרך פעולה כדאית - אכשהו הפורם נותן הרגשה שזה מאוד קל לבד ואני באמת רוצה ללמוד ואוהב תתחום..
תודה.
נערך לאחרונה על ידי eli_h1 : 15-04-12 ב 12:59.
|