![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
|
ספייס 2001 YOUNG 1.2 יישור קו
החלטתי להפתיע את החברה ולקנות לה רכב,
מצאתי מציאה מבחינת מחיר, זה רכב שישמש נהגת חדשה. כמה דברים ששמתי לב אליהם כבר מראש וחלק היום בזמן נהיגה, המנוע עבר 234K אמנם היה מטופל רק במורשה (הזוי) אבל יש שכבת שמן שצברה אבק וכרגע יש מעטה שמן בוצי על כל המנוע, אני צריך לקחת אותו לשטיפת מנוע, (כנראה הזעה מאטם מכסה שסתומים) לאחר שטיפה נאמת שמשם הנזילה ונדאג שהוא יוחלף לאטם חדש. מזג האוויר החורפי קצת משבש את האבחנה אכן יתכן שיש נזילה מהבולמים הקדמיים, נשטוף גם אותם על הדרך. (אולי צריך להחליף - נקווה שלא אך אשמח לקבל טווח מחירים של בולמים + עבודה. הרכב עמד חודשיים וניסו לפרוץ אותו, שברו לו את הידית של הדלת נוסע, החלפתי היום נזק 180 שח. מעבר לזה גם את החלון נוסע דפקו והוא תקוע, שומעים שהמנוע של החלון עובד בעוצמה. בצד של הנהג החלון עולה ויורד ממש טוב. כשהמנעולן עבד היום על הדלת ראיתי שהכול במקום אבל לא מצאתי מה הבעיה. חסר סוכך שמש של הנהג- צריך להתחיל לחפש בפירוקיות. הבסיס של האנטנה של הרדיו לא תופס את האנטנה גם אותה צריך להחליף- איפה כדאי לחפש? את כל אלה כבר ראיתי לפני שקניתי את הרכב ולקחתי בחשבון שצריך לתקן. היום כשנסעתי עליו הרגשתי שלעיתים קרובות דוושת הקלאץ' לא עולה חזרה, כאילו נדבקת... אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה ואת מה לבדוק. דבר אחד שהפתיע אותי לטובה, זה כשביצעתי העברת בעלות בדואר קיבלתי הטבה להחלפת שמן + פילטר שמן במורשה. (צריך לחפש אם יש בבאר שבע) כי גם ככה העדפתי לא לקחת סיכונים ולעשות טיפול. מה אתם אומרים?( אטם מכסה שסתומים, חלון קדמי, סוכך שמש, אנטנה, בולמים, ומה יכול להיות עם הדוושה) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: ספייס ELX
|
צטט:
האטם צריך לראות אם הוא באמת נוזל . סוכך שמש ,אנטנה תמצא בשפע בפירוקיות .גרושים הכל ,100 שקל על שתיהם זה יותר מידי . בולמים תעשה בדיקה אם הם טובים ואני לא מאמין שכן אבל הבדיקה היא פשוטה .תלחץ ותעזוב מהצד את הטמבון כלומר תפעיל לחץ שהרכב ירד למטה ותעזוב ,אם הרכב עולה פעם אחת בלבד ומתייצב אז הבולמים בסדר .אם הרכב מנדנד כמו סירה אז הבולמים גמורים .ו סתם להשוואה גם בבולמים ממש חדשים אתה לא יכול אפילו להוריד את הרכב לנדנד אותו . למשל בפיאט שלי רביעיית בולמים של חברת מונרו עלו לי 950 שקל .תוסיף לזה גומיות אבק עוד 50 ועבודה במוסך לקחו 400 שקל . הדוושאה שנתקעת ולא עולה זה שתי המשאבות קלאץ .עכשיו יש עליונה ותחתונה ומכיוון שאין דרך לאבחן איזו מהן זו המקולקלת .מחליפים את שתיהן בו זמנית .עד 500 שקל לתחליפיות מחברה טובה ולא סינית לזוג .ועוד 250 להחלפה במוסך |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מוסך מורשה פיאט בבאר שבע
כאן פרטי המוסך מורשה יבואן פיאט בבאר שבע:
http://www.musach.co.il/details.asp?id=780 תתחדש על המכונית (בעצם חברתך תתחדש). בברכה - רפי לין
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
|
עדכונים:
אז למעט החלפת ידית נוסע חיצונית שבורה 180 שח הלכתי לעשות שטיפת מנוע (למעלה + למטה) 50 שח הרכב עבר טסט על הפעם הראשונה ![]() החלפתי צילינדר מפתח של תא המטען 150 שח הוחלף מנגנון חלון חשמל נוסע 200 שח החלפתי גם סוכך שמש שהיה שבור + 2 קליפסים של 2 סוככי השמש (חינם לעת עתה) לא מצאתי אנטנה במצב טוב אז אני שוקל להזמין מאיביי את זו: כ70 שח http://www.ebay.com/itm/Autorradio-A...item5b096a1e84 הדוושה של הקלאץ כבר ממש החמירה (כמעט ולא חוזרת בכלל) (הציעו לי במוסך החלפה של 2 משאבות קלאץ + עבודה ב700 שח. (קראתי שיכול להיות שבאמת זו הבעיה, או שיש אויר במערכת ויכול להיות שהניקוז אויר יעזור) בינתיים הלכתי למכונאי חבר שהתקין לי קפיץ נמתח שמחזיר את הדוושה כפתרון זמני למרות שעכשיו הדוושה חוזרת די טוב. אני אבקש שינסו לבצע ניקוז אויר ואראה אם יש שיפור. למיטב הבנתי יש חובה להחליף את 2 המשאבות יחד נכון? אני צריך להשיג פס קישוט שחסר לי בדלת של הנהג, יש מלא כאלה בפירוקיות השאלה איך מוציאים אותו שלם ומדביקים חזרה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
הכוון נכון ,הבעיה במשאבות ואכן מומלץ להחליף את שניהן,
חלקים כפי שכבר כנראה הסקת יש בשפע ובזול,תתחדש! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו HGT
|
משאבות מצמד אתה יכול למצוא גם באייבי ברבע מחיר אצלי בHGT קניתי באייבי מקורית של פיאט ב180 שקל כאשר בארץ נמקרת במחיר שמתקרב ל730 שקל
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
למכירה ספייס 2001 YOUNG | spidi | מכירה | 0 | 21-01-13 09:25 |
חוות דעת על ספייס YOUNG | oriel351 | פונטו - טכני | 5 | 21-09-12 06:47 |
קניתי פיאט פונטו ספייס ידני 2003 YOUNG S60 | bombaclat | פונטו - טכני | 4 | 11-08-11 20:11 |
פיאט פונטו ELX 2001 יישור קו . | ELX2001 | פונטו - טכני | 13 | 18-03-08 17:03 |
יישור קו עם פונטו ספייס ELX 2001 | shl710 | פונטו - טכני | 6 | 14-02-08 13:21 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד