![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
פיאט פונטו ELX 2001 יישור קו .
אהלן לכולם ,
יום חמישי קניתי פונטו ELX 2001 יד שניה שעברה 98,300 ק"מ . בעל הרכב הקודם עשה טיפולים במוסך מורשה , והטיפול האחרון של ה 80 אלף כלל טיימינג . אז אני כרגע מתקרב ל 100 אלף וברצוני לעשות יישור קו , להביא את הרכב למצב אופטימלי עד כמה שאפשר . אז אני מעוניין לדעת איזה טיפולים אני צריך לעשות , לאיזה סכום בערך אני אמור לצפות ... ואשמח לקבל טיפים שונים של אחזקה נכונה ![]() Thanks |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: Alfa Romeo 156
|
אם אני לא טועה, רשום לך בספר רכב מה צריך לעשות ב-100,000 ק"מ, וגם כל מוסך מורשה יוכל לומר לך.
קיים במוסך נוהל טיפול לכל ק"מ בקפיצות של 20,000, לפיו הם עובדים.
![]() |
#3 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
פונטו "ספייס"
תתחדש על המכונית.
מכיון שאתה מאשדוד, גש אל מוסך מורשה פיאט שבאשדוד, "מוסך דניאל" שברח' העמל 43 א.ת קלה אשדוד, טל' 08-8522125 ובדוק איתם מה יש בדיוק לבצע. בברכה - רפי לין ![]()
![]() |
#4 |
Member
|
תודה על התגובות .
יש הערכת מחיר לטיפול ? אני חדש לעולם המוסכים , איך נחשב מוסך דניאל ? אמינים ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
![]()
אתה מציין שהבעלים הקודמים ביצע טיפולים במוסך מורשה.
לדעתי יש רק צורך וודא שאכן הם בוצעו בזמן - ולא לחפש יישורי קו והוצאות מיותרות, כי הרכב אמור לעבור טיפולים בקפיצות של 20K ק"מ (או מספר חודשים, נדמה לי 1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
אהה שכחתי משהו , הייתה בעיה של המזגן שלא מקרר כמו שצריך .
קפצנו לבדיקה למוסך מיזוג אויר לרכב באשדוד לבדיקת מה מקור הבעיה , נימצא שהמדחס עובד אבל חסר גז , צריך למלות גז בעלות של 180 ש"ח . בעל הרכב לא עשה מילוי גז אף פעם, השאלה שלי האם ידוע על דליפות גז מהמזגנים של הפונטו ? המערכת אטומה לא אמור להיות בריחת גז ... אני לא רוצה למלות כל כמה זמן גז . |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
תתיעץ עם המזגניסט. בעקרון הוא יציע לך להכניס צבע זרחני למערכת ואם יש דליפה אז הוא יוכל בביקור הבא שלך לאתר את מקורה.
בעקרון המערכת אמורה להיות סגורה ללא דליפות. אצלי בפונטו 2001 מילאתי גז לפני שנתיים והמזגן עדיין מקרר טוב. אולי יש אצלי דליפה מזערית. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
צטט:
תמיד, יש דליפות! מחיבורים ומצינורות גמישים. איבוד של 30-50 גרם גז לשנה מוגדר כאיבוד תקין ולא דורש שום התייחסות. בפונטו יש כ- 550 גרם גז קרר ולאחר איבוד של רבע עד שליש מכמות הגז מתחילים להרגיש ירידה בתפוקת המזגן. כלומר, כל 3-5 שנים בממוצע צריך למלא גז במזגן כדי לקבל את מלוא התפוקה שלו. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
גם אם ישנו איבוד טבעי, הרי הוא זניח.
אם המזגן אינו מקרר, יש את האופציה של מילוי וטעיה - מה שאומר שהגז יאזל שוב, אבל ייתכן ויעברו שנה שנתיים ואף יותר עד שזה יקרה. ויש את אופציית התיקון, שתעלה לפחות 500 ש"ח (הנחה: מע'מ ישולם) אצלי לפני יותר משנה בוצע מילוי גז ב-150 ש"ח ולדעתי זה משתלם לשלם כל שנה סכום כזה מאשר לשלם מראש סכום של 3+ שנים על תיקון. כמובן שזה בתנאי שאכן הגז מחזיק שנה... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
אני מעוניין לקנות את החומרים לבד .
כמה ליטר יש ברדיאוטר של הפונטו ? ,אני רוצה לרוקן את המים הקיימים ולמלא חדש עם Paraflu . איזה שמן מומלץ ? 10W40 הבנתי, אבל איזה חברה ? האם יש טעם להשקיע בפילטר שמן מקורי בסכום של 70 שקל כשיש תחליפי ב 30 ש"ח ? איזה פלאגים כדאי לרכוש ? מה עוד אני מפספס ? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
יישור קו עם פונטו ספייס ELX 2001 | shl710 | פונטו - טכני | 6 | 14-02-08 13:21 |
פונטו 2000 MK1- טיפול "יישור קו" והחלפת קלאץ | פורום הגראז' | 2 | 25-08-07 04:34 | |
פיאט פונטו ספייס 2001 VS פיאט פונטו ספייס 2003 | פיאט כללי | 3 | 01-05-07 22:19 | |
יישור קו לפונטו 99 | פורום הגראז' | 3 | 08-04-07 19:41 | |
פונטו 2001 | פורום הגראז' | 4 | 26-09-06 12:47 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד