![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פונטו sole
|
נזילה מוזרה [לי] ממשאבת מים
שלום לחברים ,
לפני יומיים לאחר נסיעה ארוכה שמתי לב להתחממות חריגה של הרכב , לאחר התקררות המנוע שפכתי מים למיכל העיבוי ולצערי כל המים פשוט יצאו דרך המשאבה . כשנכנסתי לראות מה קורה שם [מצ"ב תמונות] הבחנתי פשוט בחור כאילו אמור להיות שם בורג שדרכו נוזלים המים . אני אשמח לשמוע וללמוד מניסיונכם לגבי אופן הטיפול או לחלופין בכלל להבין מה הנזק לפני שמוסכניק "גוזר" אותי . מישהו אמר לי שאפשר לשים פשוט אפוקסי מיוחד שאוטם את החור... תודה מראש , עידן |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
אתה צריך להחליף משאבת מים במיידי.
אל תיסע כך עם הרכב, אם יש לך ביטוח גרירה, קח את הרכב למוסך ע"מ שיחליפו את המשאבה. במקרה שהאטם ניזוק ונוצרת נזילה, נוזל הקרור יוצא החוצה דרך חור ניקוז כדי שלא יחדור דרך המיסב אל הטיימינג. אם רצועת הטיימינג, מותח הרצועה ומחזירי השמן לא הוחלפו לאחרונה, שקול החלפתם בזמן החלפת המשאבה. אפשר לסתום את החור בעזרת אפוקסי "פלסטלינה" שמתקשה גם תחת מים ונסוע כך עד המוסך, אבל זו "קומבינה" עם סיכון שהנוזל יפרוץ דרך המיסב או שהמשאבה תתפס ותגרום נזק לטיימינג. איזו התחממות היתה? האם המשכת לנסוע כך? בדקת האם יש סימנים של נוזל קרור במדיד השמן? או שיצאה עננה של אדי מים מהאגזוז.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 08-06-12 ב 11:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
מהתצלום שרואים זה לא מקום שנמצא משאבת המים
נראה לי יותר נכון הצינור מתכת שנכנס לבלוק וכנראה שמשפריץ משם עקוב אחרי הצינור גומי שיוצא מהרדיאטור ומתחבר לצינור המתכת ומתחבר לבלוק אין בעיות של בורג באיזורי המים |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
ובכן תודה לכן קודם כל ולפורום שכרגיל מספק מידע כה חיוני שעוזר לי כל פעם מחדש .
אכן ניסיתי לסתום א חור הניקוז אך ראיתי שזה לא אטם לגמרי ולכן גררתי אתמול את הרכב למוסך . בבדיקה ניראה כי משאבת המים "גמורה" על סף התפרקות אפילו . הוחלפו : 1 - רצועת טיימינג , מותחן ומחזיר שמן = 140 ש"ח . 2 - משאבת מים איטלקית [מי יכול לבדוק את זה] = 170 ש"ח . 3 - 2 גלונים של מים ירוקים [אחד ספייר] = 30 ש"ח . ו200 שקל עבודה [על הדרך גם קיבל שטיפת מנוע כמחווה] . סה"כ 540 ש"ח ובעל המוסך עמוס בעבודה ולא רוצה פירסום . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
המחיר כולל מע"מ? עם מחירים כאלה (גם לחליפי) אין פלא שהבנאדם עמוס בעבודה, אם למוסך הזה יש "שם" טוב והוא נחשב אמין, אז שיחקת אותה.
הוא לקח מחיר עלות על החלקים ופחות משעתון עבודה, אולי בכל זאת שווה פירסום ![]() בעניין נוזל הקרור, אולי כדאי להחליף לפאראפלו, אחרי הכל ראש המנוע בפיאט רגיש מאד. היה גם כדאי לבדוק את מצב התרמוסטט על הדרך. שים-לב ועקוב אחר טמפ' המנוע בתקופה הקרובה ליתר בטחון.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 11-06-12 ב 18:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
מוסך [חוקי] של אדם אחד במושב מאחורי הבית...
אכן מחיר טוב , ציפיתי ליותר . טרמוסטט החלפתי בעצמי לפני שנה וכבר למוד ניסיון בכל מה שקשור למערכות המים בפונטו . אם מישהו גר באיזור המושבים בסביבת צפת אני ישמח לפרט עליו בפרטי .
עכשיו נשאר רק להחליף בלמים אחוריים... יום טוב , עידן |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
נזילה או לא נזילה זו השאלה [elx 2005] | shachar | פונטו - טכני | 3 | 12-06-11 14:37 |
החלפת שמן בעקבות נזילה קלה | pluplik | פונטו - טכני | 4 | 17-01-11 14:27 |
מצאתי נזילה מוזרה ואולי זאת התשובה... | eidan26 | פונטו - טכני | 13 | 10-08-10 11:05 |
פונטו S75 1996- נזילה ממשאבת הדלק, מה הפתרונות? | raanan_t | פונטו - טכני | 4 | 21-09-09 10:07 |
האם יש פילטר דלק (מלבד זה שנימצא כחלק ממשאבת הדלק) להחלפה בטיפולים? | ybenami | בראבה - טכני | 2 | 12-07-08 15:14 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד