![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
טוב , עדכון מצער ביותר! היום הלכתי למוסך, אחרי שהחלפת הכויל לא פתר את הגמגומים, ניקיתי את חיישן הקאמשאפט, היה עליו קצת שמן שרוף. חיישן הקראנק גם ניקיתי, היה עליו שבבים. לפי תוכנת אוטו דטה, הנתונים של חיישן הקראנק צריכים להיות בין 800-1390, אצלי אחרי הניקוי נמדד 1000 אום. אחרי הניקוי , הגמגומים עדיין היו, פתחתי פלאגים ופה נפלו פניי, בפלאגים 1-3 היו סימנים לשריפה עדניה של מים היה טיפה לבן על האלקטרודה, פלאג בצילינדר 4 בקושי נפתח ומסתבר שהיה עליו מלא חלודה וסימן ברור של מים, ומפה הבנתי כמה דברים : שזה הסיבה לכוייל שנשרף, סיבה לאיבוד מים קטנטן, ולגמגומים שהיו בהנעה אחרי כמה שעות שהאוטו עומד, פשוט בגלל חדירת מים לצילינדר. עכשיו אין לי ברירה, את הנזילת שמן מהאטם שמשכתי אני יחליף אטם שבוע הבא וישלח את הראש לשיפוץ, שורה תחתונה, ניקיתי את הפלאגים עם ספריי קארב, עד שבוע הבא שיהיה לי זמן לאשפז את האוטו במוסך
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
יש המון פונטו עם בעיה כמו שלך.
אבל אין להם איבוד מים... בהצלחה ותודה על העדכון. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
תודה
|
|
|
#14 |
|
Member
|
בשביל לפתור את בעיית הגמגומים החלף טרמוסטט מנוע . לי הייתה את הבעיה הזאת לאחר שהחלפתי טרמוסטט נפתרה הבעיה של הגמגומים עדיף מקורי אבל אם לא תשיג מקורי כך חלופי צרפתי.
גם לי לא היה בעיה של איבוד מים.בעיית הגמגומים נוצרת בגלל שהאוטו מקבל מים כל הזמן בהנעה ולא ייכול להתחמם ולהגיע לטמפרטורת עבודה ומוזרם לו מים קבועים שגורמים לו להיות בטמפרטורה מאוד נמוכה!!!! |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Member
הגלגלים שלי: ספייס ELX אוטו'
|
מעניין איך מגיעים למצב כזה של מים במנוע? זה מצב של חוסר ביצוע טיפולים או מה?
איך מונעים מצב כזה? אני חושב שזה יעזור להרבה אנשים נראה כ י זו בעיה נפוצה בספייס... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
|
זה בכלל לא עניין של הזנחה או משהו כזה, אטם ראש יש לו בלאי הוא לא נשאר חדש לנצח, הגורם שמאיץ אץ בלאי שלו הוא התחממות יתרה של המנוע, אצלי לא זה המצב, תמיד העין הימנית על הכביש והשמאלית על השעון חום.
בקיצור זה בלאי ואין מה לעשות
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
|
לmatroox : תרמוסטט תקול אפשר לאבחן אם אתה מבין את הפעולה שלו, אצלי התרמוסטט בסדר גמור. אגב אם המצב שאתה מתאר שהתרמוסטט פתוח אז זה פשוט נותן תערובת יותר עשירה בדלק, כדי להביא את המנוע לטמפ׳ עבודה. ומגביר תצרוכת דלק כמובן
|
|
|
#18 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
אכן בשורת איוב ומצער מאד בלשון המעטה. במקרים מסויימים (כמו אצלי) זה עלול לגרום להרגשת חלחלה. ![]() מה לגבי התסמינים של כשל באטם ראש המנוע? אני מבין שאתה תכניס את הרכב למוסך ולא תבצע בעצמך? מאחל לך שיהיה תיקון קליל ומוצלח. אמן סלע..
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
|
המוסך הוא של חבר טוב, כלומר הוא קודם חבר אחרי זה המכונאי שלי. ככה שאני סומך עליו ואני יודע שיש לו ניסיון רב עם המנועים של פונטו, שלשום הוא סיים אוברול לפונטו ספייס 16v , כמו שלי ויצא מעולה. אני גם מקווה שהכל יעבור מהר ובשלום.
רק לא הבנתי את השאלה שלך לגביי תסמינים לכשל באטם!!?
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
האם מלבד נוזל קירור שחדר לתא השריפה יש עוד סימנים אחרים?
האם יש "טחינה" במדיד השמן? האם היו בועות במיכל העיבוי? האם יצאה עננה של אדי מים מהאגזוז? וכו'..
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| גמגומים - חשד לסליל הצתה | forum770 | פונטו - טכני | 14 | 26-02-13 18:56 |
| בעיה בהנעה | שלומקההההה | פונטו - טכני | 2 | 28-07-12 10:42 |
| טורים רועדים / גמגומים ואלטרנטור | komoto | פונטו - טכני | 6 | 30-03-11 15:28 |
| בעיות גמגומים בטמפרה 92. | CartMan2oo5 | פונטו - טכני | 1 | 19-06-10 10:13 |
| בעיה של גמגומים במנוע אחרי ניקוי | Tzvika 16V | פונטו - טכני | 9 | 19-03-08 09:35 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד