![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#11 |
Member
הגלגלים שלי: אונו
|
אני יכול להשיג פלוק (אמפרמטר) ..
איך אני בודק ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
אתה יכול לקרוא בקישור הזה, המידע שם מתאים גם לרכב שלך.
קישור אם תוכל לכתוב איזה דגם הרכב, מה הנפח ומה השנתון או קוד המנוע ,זה יהיה יותר מדויק (קוד המנוע כתוב ברישיון הרכב).
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
הגלגלים שלי: אונו
|
75SX
1995 1.4 הזרקה |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
הנה הנתונים של סלילי ההצתה בפונטו (93-99) 1.4 קוד מנוע 176A4.000
בצע את הבדיקה כאשר הסוויץ' כבוי. לפני שאתה מנתק קונקטור או חוט הצתה, תסמן אותם מה שייך למה ובאיזה סדר או כיוון. תנתק את קונקטור ההזנה (זה עם 3 החוטים) מסלילי ההצתה. תנתק את ארבעת כבלי ההצתה מסלילי ההצתה, אלו המובילים אל המצתים (הפלגים). לכל סליל מתחברים שני חוטי הצתה, סליל אחד נותן מתח למצתים של צילינדר 1 (זה שקרוב לטיימינג) ולצילינדר 4. הסליל האחר נותן מתח למצתים של צילינדר 2 ולצילינדר 3. לבדיקת התנגדות סליל ראשוני- אתה מכוון את הבורר שבמולטימטר למדידת התנגדות נמוכה בתחום 200 אוהם (ברב מודד יש סימן של אומגה עם המספר 200) ומודד בין פין 1 לפין 2 שבקונקטור (צד סליל לא צד החוטים) אתה צריך לקבל התנגדות של 0,45-0,55 Ohms. כעת תמדוד בין פין 2 לפין 3 שבקונקטור (צד סליל לא צד החוטים) אתה צריך לקבל התנגדות של 0,45-0,55 Ohms. בדיקת התנגדות סליל משני- אתה מכוון את הבורר שבמולטימטר למדידת התנגדות גבוהה בתחום 20K אוהם ומודד בין שקע 1 לשקע 4 שמהם הוצאת את כבלי ההצתה, אתה צריך לקבל התנגדות של 12K-14.6K Ohms כעת אתה מנתק את זוג כבלי ההצתה מהשקעים של הסליל השני שאתה רוצה לבדוק. אתה מכוון את הבורר שבמולטימטר למדידת התנגדות בתחום 20K אוהם ומודד בין שקע 2 לשקע 3 (צד הסליל) אתה צריך לקבל התנגדות של 12K-14.6K Ohms *הנה מספור החוטים שבקונקטור ההזנה לפי הצבעים: פין 1 - חוט אדום/שחור פין 2 - חוט כתום פין 3 - חוט תכלת/אדום *בדוק שהמצתים מתאימים לרכב ושהם תקינים ומרווח האלקטרודות הוא 9 מ"מ. מצתים לפונטו (93-99) 1.4 קוד מנוע 176A4.000 --------------------------------------- NGK BCPR6ET Champion RC7BYC4 Bosch FR6DTC תמונה להמחשה
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
בדיקת סלילי הצתה
יופי של הסבר עם איור המחשה מצוין.
רק שלא ניתן לבדוק ע"י רב מודד אם יש פריצת ניצוץ פנימית בתוך סליל ההצתה. בברכה - רפי לין
![]() |
#16 |
Senior Member
|
רפי תודה על ההערה.
נכון, ל- 95% מחברי הפורום ככל הנראה אין סקופ או מיכשור מקצועי מצ'וכלל, ואנחנו מנסים עד כמה שאפשר לעלות על הבעיות שצצות לנו בבימבות בדרכים יותר קונבנציונליות. לא מעט פעמים מוצאים/פותרים את התקלה דווקא בבדיקות בסיסיות ופשוטות כמו אלה.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
שאלה| פונטו ספייס 2004 שאלה לגבי דגמים | liran315 | פונטו - טכני | 10 | 26-04-10 18:30 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד