![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
![]() לא ברור לי איך הרכב יסע טוב יותר, על שמן 5W40. אנא הסביר. מתן, השמן ששמת בפונטו שלך מתאים ואין איתו בעיה. dodihob מתייחס לאנגליה, ולא לקח בחשבון ששם מזג האוויר קר. ראה כאן הוראות יצרן, ושים לב למזג האוויר המצויין בלינק. מעודכן לסוף שנת 2009. דוד.
|
|
|
|
|
#2 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
and that's the point the tappet problems begin when cold there for the cold viscosity of the oil is what needs to be altered to stop the problem the tappets first turn of the engine with 10w means they do not fill correctly making them tap now when they are tapping the internal parts of the tappet are moving over each other much more than they should meaning premature wear if you stop the cold tapping you stop the wear that eventually leads to hot tapping
fiat now recommend 5w40 on the 16v fire engines as dave has said now the tappets in earlier fires compared to later ones have not changed in any way so why do you think fiat changed there mind on oil viscosity ps my farther has been working for fiat main dealers for over 30 years and has been selected to competed in many fiat top technition awards over the years coming out near or on top 94.95.96.97 and so on he has more recently achieved an ata accreditation as a master technition so don't tell me i don't have any source of reliable accurate information and experience i myself may have only been doing the job or a little over 3 years but have lived and breathed fiat's since childhood קיצר, ה-tappets נשחקים כשהם קרים (מנוע קר) ובהנעה הראשונה של המנוע לא מתמלאים כיאה בשמן מה שגורם להם לדפוק ולהישחק. מה שבסופו של דבר גם גורם לדפיקות גם בטמפרטורת עבודה. לא יודע מה קשור מזג אוויר חם או קר, אך מצד שני אני גם לא מומחה לשמנים. כבר רשמתי בעבר, הספרה הראשונה 5w או 10w היא צמיגות השמן כשהוא קר והמספר השני w40 הוא צמיגות השמן שהוא בטמפרטורת עבודה. כך שהצמיגות בטמפרטורת עבודה זהה, ההבדל הוא הצמיגות כשהשמן קר, יותר קל ויותר מהר להניע אותו לחלקי המנוע. עכשיו לגבי סינטטי מלא וחצי סינטטי אינני יודע את ההבדל. וכן החלפתי מ-10w40 ל-5w40 והמנוע שקט יותר ואין את רעש הדפיקות הקלות האלה שהיו, אז לזה אני מתכוון שהמנוע עובד יותר טוב. ערן
|
|
|
#3 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
ישנם מגוון סוגים - בוא נתאר את זה כך פלג טוב לא עולה 10 שקלים . הפלגים היעילים בשוק הם אירידיום \ופלטיניום . שניהם בעלי אלקטרודה דקה . - הפלטיניום שאגב אני רכשתי לרכבי טוב ל100000 מייל ואכן כבר עשו 20000 ללא סימני שחיקה במתכת .
פלג כזה הוזמן מחו"ל כתואם לפלג המקורי . ועלה כ 90 ש"ח לפלג - יקר יותר מאירידיום . אני ממליץ להצמד להוראות יצרן בנוגע לגדם ולקחת רק פלאגים מחברות מוכרות . עמית
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
עם כל הכבוד לא הייתי מייעץ להרכיב בפונטו דור ראשון, פלגים ב- 400 ש"ח.
אם כן, הלקוח היה בורח כל עוד נפשו בו. 20K ק"מ שעשית, הם לא אינדיקצייה.. כל פלג ב-10 ש"ח, יתפקד את מס' הק"מ שציינת. הוראות יצרן אינם מתייחסות לפלגים אירידיום \ופלטיניום. הנה ההוראות תקן אותי אם טעיתי. דוד.
|
|
|
|
#5 |
|
חבר מועדון
|
אתה צודק אך הוראות אילו נכתבו לפני שנים רבות כאשר לא היו קיימים תחליפיים מתקדמים .
ההתאמה שאני ביצעתי לפלגים של הפלטינום נבדקו מול השוואות יצרן - כך שהתחליפיים מתאימים בדיוק למקורי - רק שהניצוץ מרוכז וחזק יותר, אני מסכים איתך בנוגע לנתוני יצרן ועליך אני לא חולק . אך הנתון בשטח הוא שהפלגים תרמו רבות לנסיעה חלקה ולחיסכון בדלק . 400 ש"ח לפלגים - בהחלט לא לכל כיס . עמית
|
|
|
#6 |
|
חבר מועדון
|
הדגם שהרכבתי אם אני זוכר נכון הוא :
DCPR8EVX ראו משוב מפורום אנגלי : "original spark plugs was NGK DCPR8E-N(one head). Than I've put NGK DCPR8EKC(two heads) from Bravo 1.2 16V and I didn't saw any improvment with them. But before few days I've put NGK DCPR8EVX(with one platinum electrode) and my first impression is very good. Acceleration is better and much smouther. I also think thats fuel consumption is lower. My sugestion is go for them. P.S. I've payed 38 euros for all 4 spark plugs." ![]() עמית
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
|
צטט:
הוראות אלה עודכנו ונכתבו בשנת 2009. "בהחלט לא לכל כיס" לזה בדיוק כיוונתי. דוד.
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| החלפת קלאץ לספייס ELX 2001 | relezra | פונטו - טכני | 8 | 26-01-11 20:40 |
| פלאגים | קליין | פונטו - טכני | 7 | 13-02-10 11:53 |