![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#11 |
Senior Member
הגלגלים שלי: z750L
|
התופעה שאתה מתארת דומה לבית מצערת מלוכלך.
לפני החלפת החוטי הצתה בוצע חיבור למחשב הרכב לבדיקת תקלות? אם כן, הופיעו תקלות כלשהן?
![]() |
#12 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX 01
|
אז ככה עדכון..
היום הייתי ב2 מוסכים אחד אמר שחוטי הצתה כנראה פגומים ולכן הבעיה נובעת חיבר מחשב ולא מצא שום תקלה הוא בדק את הלמדה ונמצע תקין . אני גיליתי שכאשר אני מפעיל מוזיקה והסאב צורך כוח אז הטורים אחרי זה נופלים . וגם כאשר הוונטה נכנסת לפעולה . אז חשבתי אולי הבעייה היא בחשמל של האוטו. הוא הציע לי 3 סוגים של חוטי הצתה מקורי הוא אמר עולה 260 (צריך לקנות במורשה )ברו 300 (להזמין) והיה לו תחליפי אמריקאי ב180 שקל אני ויתרתי על התחליפי וגם ההצעה שלו הייתה לו לחסוך ולקנות או את הברו או לפחות מקורי. לגבי הABS הוא אמר שאחד הבולמים נראה לו תפוס וזה כנראה גורם לבעיה. זוג בולמים של LIP הוצעו לי על ידו משהו ספרדי הוא אמר 670 לבולמים 200 עבודה . אחרי כן הלכתי למוסך של פיאט הבחור לא נראה כל כך פנוי ואני לא כל כך בטוח לגביי דעתו . הוא אמר שהבולמים בסדר. והמנוע צריך לרדת בטורים כשהוונטה מתחילה לפעול. אז עכשיו קצת מבולבל לא רוצה להחליף סתם חלקים תקינים ברכב אין לי מזומן פנוי לזרוק סתם.ומעדיף להשקיע בפתירת התקלה. את ההודעה של ניקוי חיישן המהירות ראיתי רק עכשיו אני יבדוק את זה איפה הם נמצאים והאם יהיה בעייתי לפרק אותם? איך אפשר לבדוק חוטי הצתה שבאמת תקולים? ואם תקולים מה המחיר ועל מה ללכת? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX
|
צטט:
אבל הלכתי לזאביק בנושא והוא אמר שזאת תקלה דיי ידועה בELX ושאני לא הראשון שמגיע אליו עם תופעה שכזאת... ואני דיי סומך עליו בקטע הזה... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
הגלגלים שלי: z750L
|
אם זאביק אמר אז אל תדאג.
![]() |
#15 |
Senior Member
|
אוקיי אז עדכון נוסף
היום הכנסתי את האוטו למורשה בחיפה אם תרצו את השם אומר בפרטי על מנת להמנע מתביעה . אמרתי לו שהבעייה היא נפילת הטורים ואכילת דלק מוגזמת. אמרתי לו גם שעשיתי בדיקת מחשב לא במורשה ושם לא הראה שום תקלה. אוקיי אמר שהוא חייב לבדוק הוא במחשב והבדיקה תעלה 100 שקלים. בדק ואמר שהמחשב לא מראה שום תקלה והבעיה לא נובעת מחוטי הצתה אלא ניקוי בית מצערת. הניקוי יעלה 250 כולל הבדיקת מחשב. ביצע ניקוי. (לקח ספריי ניקויי פירק את הצינור גומי ואמר לי לשבת באוטו ולתת גז והשפריץ שמה) זה כל הניקוי . האוטו סוחב יותר טוב אבל עדיין הטורים משחקים בין 800 ל900 כשאני משחק עם הגז ונותן מכות קטנות האוטו לא מעלה את הגז חלק אלא מגמגם . כשאמרתי לו את זה הוא אמר לי שאסור לתת מכות של גז קטנות ובגלל שזו מצערת חשמלית האוטו מגמגם ובכלל לא בודקים בניוטרל את המנוע. לי זה נראה הזוי ולא תקין שהאוטו לא עובד חלק גם כשנותנים מכה של גז קטנה. ואמרתי לו שהבעיה שלשמה הגעתי לא תוקנה . אמר לי תסע כמה ימים ותראה שזה יעבור. האם בכל הספייסים זה ככה? האם זה תקין ? שאלתי אותו אם ניקוי בית מצערת לא צריך לפרק אותה ולנקות נאמר לי שככה עושים בפונטו ניקוי.. מחר אני יחליף (לבד)את חוטי ההצתה גם ויעשה טיפול 10000 קניתי היום חלקים שמן פילטרים פלאגים . לגבי חוטי ההצתה הוצעו לי מקוריים ב220 שקל וברו ב300 העם ללכת על המקורי או שהברו יותר טובים? עד היום חשבתי שהם מקצועיים ואפילו המלצתי לחברים אבל לא נראה לי שאני ימשיך בדרך זו. ניקוי בית מצערת כבר עשיתי ב2 רכבים אחד מהם הוא הנוכחי, ובשנהם פירקתי את בית המצערת ונייקיתי.לכן נראה לי חובבני. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
כבר דובר על זה מספר פעמים, ניקוי בית מצערת לא עושים כך. זה חאפרי ורק גורם לכל הלכלוך שנמצא במצערת לעבור דרך המנוע.
ניקוי בית מצערת צריך לעשות כמו שצריך, לפרק, לנקות, ולהחזיר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
אני יודע ולכן גם רשמתי שביצעתי בעבר באוטו ניקוי שכזה שבו פורקה הבית מצערת ונוקתה והוחזרה למקום על ידי.
אמרתי לו שבוצע לפני חצי שנה הניקוי אבל הוא בשלו אמר שזה לא אותו הדבר ופה מוזרק חומר מיוחד ויקר וזאת הדרך הנכונה לא כמו שאני ביצעתי. אני חשבתי שהוא מפרק ושם את החומר המיוחד לא חשבתי שהוא יעבוד ככה כמו שהוא עבד . אחרי שהוא סיים ועשה סיבוב עם האוטו אמרתי לו נכון הסחיבה יותר טובה אבל הבעיה של הטורים המקפצים עדיין קיימת והאוטו עדיין רועד בתחילת נסיעה ובעצירה. עשה סיבוב קרא לעוד מכונאי שעשה סיבוב. הם אומרים שהכל בסדר . נסע כמה ימים ואם עדיין תהיה הבעיה נחזור אליו. מחר אני רוצה לעשות החלפה בכל מקרה של החוטי הצתה בגלל שאחד החוטים שם לא יושב טוב על הפלאג ואני מקווה שאני יפתור את הבעיה . כשאני נותן מכות קטנות של גז האוטו לא חוזר ישר לעבודה חלקה אפילו אם נגעתי טיפה בגז ועזבתי הוא משחק קצת על 900 ואז יורד ל800 ומשחק קצת. כשאני משחק עם הגז אז שומעים את האגזוז מפמפם ולא מוציע עשן בצורה חלקה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
אולי ממיר קטליטי??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
המחשב לא היה עולה על זה?לא הייתה מופיעה תקלה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX
|
צטט:
החליפו חוטי הצתה/פלאגים/וניקוי בית מצערת (כשכל הזמן אני ראיתי את התהליך דרך החדר המתנה ככה שלא אמרו לי לשחק עם הגז או משהו בסגנון בזמן הניקוי בית מצערת) התקלה עד כה נפתרה והטורים עומדים יציב על 700+- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פונטו מגמגמת, 2002, 1280 סמ"ק | חנן-ג'יפולוג | פונטו - טכני | 4 | 15-11-10 21:13 |
קלץ קרמי פונטו ספייס | ברא | שיפורים וקוסמטיקה | 0 | 16-05-09 03:23 |
פונטו ספייס ELX | אברג'ל ד | קניה | 15 | 01-05-09 00:36 |
פיאט פונטו ספייס 2001 VS פיאט פונטו ספייס 2003 | פיאט כללי | 3 | 01-05-07 22:19 | |
פיאט אונו מגמגמת | פורום הגראז' | 16 | 12-05-06 17:23 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד