![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
פקק רדיאטור/מיכל עיבוי (עודפים)
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט
|
שלום,
גם ברשותי ישנה פיאט פונטו בדיוק כמו שלך, גם אני עברתי את כול בעיות התחחמות, החלפתי את כול מה שניתן כולל רדיאטור,וונטה,פקק,מיכל עיבוי,טרמוסטט, וכול הירקות האלה. אני ממליץ לך, בשלב ראשון להוציא את הטרמוסטט. * ניקוי מערכת הקירור עלידי חומר יעודי. *הוצאת אויר מהמערכת. *לבדק שאכן הוונטה עובדת על שני המהירויות. (למרות שעם אין טרמוסטט המד חום עם היה לך לא היה אמור לעבור את החצי) *להתקין מד חום! *להחליף פקק של מיכל עודפים. אני מבטיח לך שעם אחרי כול הדברים האלה, הרכב ימשיך להתחמם זה בוודאות ! ראש מנוע! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
רועי נשמה יקרה, טוב שלא אמרת להחליף את כל הרכב.
מדובר בשיטת המצליח, והיא ראויה למי שיש לו כסף. מי שאין לו כסף, מריץ סדרת בדיקות לדעת בדיוק מה דרוש החלפה, ומה לא. סתם לדוגמא, מדוע להחליף טרמוסטט אם הוא תקין? אז נכון, אפשר להקדים תרופה למכה, אך לטעמי לכל דבר יש את הגבול שלו, הרי לא נחליף חיישן סתם דוגמא בשביל להקדים תרופה למכה. אני ממליץ שתבצע סדרת בדיקות, איתור נזילות בלחץ, ואם הכל נמצא תקין, ומערכת הקירור נמצאה תקינה על מרכיביה, אז ככל הנראה שגלישת המים היא כתוצאה מפקק רדיאטור / מיכל עודפים לקוי שמוציא את המים בלחץ שהוא גם פחות מ 1 באר. בדיקת ניקוז אוויר, זה קורה גם שיש אוויר במערכת אז המערכת תפלוט החוצה בלחץ, ומנגד כאשר המערכת תתקרר יהיה חסר מים.
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט
|
סער,
אני מדבהר מניסיון, פונטו מתחמם ואלוהים יודע למה! יכולות להיות 1000 סיבות, שברתי את הראש בפונטו שלי כדי לדעת באמת למה הוא התחמם, עד היום, אני לא יודע מה איתה התקלה, אבל היא נפתרה! עשיתי כול אחד מהדברים שציינתי למעלה, בהפרש של כמה ימים\שבועות, והינה התוצאות, רכב לא מתחמם! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
הגלגלים שלי: פיאט בארטונה
|
מסכים עם סער התותח
יש בדיקות הרבה יותר פשוטות כדי לדעת מה הבעיה נכון פיאט ופיג'ו ידועות בהתחממות שלהן (בדיוק כמו צרפתיות ואיטלקיות מתחממות מהר) אבל אם תטפל פעם אחת כמו שצריך, לא יהיה לך בעיות אפילו שנתיים. לי אני זוכר היייתה בעיה דומה בפונטו מההתחלה היא הייתה מתחממת נוזלים לך מים מהאוזניים ולסיום אתה רואה גם אדים שיהיה שמח מאז שהחלפתי וונטה ומשאבת מים, היא לא חרמנית יותר יכול להיות אפילו פקום ראש אבל לא הייתי ממהר להחליף למה בכלל ניתקת את התרמוסטט? נערך לאחרונה על ידי מנש המטורף : 30-05-10 ב 19:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
תודה לכל המגיבים למצוקתי!
החלפתי את המכסה לחדש וניראה לי שהאוטו שרד נסיעה חולון-נס ציונה, ובאמם אחרי הנסייעה הבחנתי בלחץ מוגבר בתוך המיכל וכשניסיתי לפתוח טיפה את המיכסה נישמע שהעדים הדחוסים התחילו לצאת והמפלס של מים עלה והם התחילו להשפריץ החוצה, אז מיד סגרתי את המיכסה. רוצה להאמין שהבעיה נפתרה אבל בכל זאת אני מתכוון להתקין מד חום חיצוני כדי לעכוב אחרי טמפרטורת המים. ויש לי כמה שאלות בנושא: ברור לי שקודם יש להחליף את מדיד הטמפרטורה המותקן על הבלוק באחד עם התנגדות משתנה, השאלה היא האם התבריג של המדיד החדש זהה לתבריג שבבלוק המנוע? האם כל מד חום אנלוגי יכול להתאים לקריאת הטמפרטורה מהמדיד או שיש משהו מיוחד ואם כן אז אולי למישהו יש המלצה על חברה או מה שלא יהיה? איפה באיזור חולון אפשר לקנות את שני הדברים והאם יש מד חום חיצוני עם איזה כיסוי יפה שיתאים לפנים הרכב? האם ניתן להשתמש באותו פלג וחוט שמגיעים מהמדיד הקיים ללוח שעונים ואם כן אז איך בדיוק מחברים את המד האנלוגי? נאמר כאן שכדאי לבצע ניקוז אוויר ממערכת הקירור, איך עושים את זה? האם ניתן לעשות את זה לבד או חייבים במוסך? תודה מראש |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
יש בחולון את מיקי ספידומטרים
http://www.d.co.il/3402650/28270 התקנה של שעון חום חיצוני תעלה בערך 300 שקל. לא מומלץ כל כך כי הוא לא ממש מדויק, הוא מודד טמפ' של בורג במנוע וזה נקרא יוניט חום יבש אני הרכבתי לוח שעונים של פונטו SX עם מד טמפ' כבר בתוכו. תנסה להשיג מפירוק |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו s 60
|
ניקוז אוויר מהמערכת.
[אני מקפיד כל 20 K להחליף נוזל קרור .. ומבצע באותה פעולה גם ניקוז אויר.
אני יוצא מנק' הנחה שכל מה שקשור למערכת הקרור ברכב תקין. השלבים שלי: מחכה שהרכב יתקרר קצת, פותח מכסה מיכל עיבוי במקביל מכין את נוזל הקרור החדש. אח"כ פותח את ברז הניקוז שיושב על צינורות החימום מאחורי המאייד (בעצם זו הנקודה הכי גבוהה במערכת הקירור- ולכן שם הגיוני לנקז).. פותח אותו לגמרי ושם בצד (זהירות לא לאבד) -- הבורג מפלסטיק וניתן לפתיחה גם ידנית וגם ע"י מברג. מניע את הרכב.. וממלא נוזל קרור דרך מיכל העיבוי. .. בשלב שהטרמוסטט נפתח ומתחילה סירקולציה של נוזל קרור מחוץ לבלור ולראש מנוע.יתחיל לצאת נוזל קרור מהפתח ניקוז של הבורג. במקביל ממלא מים במיכל עיבוי וברגע שזרימת המים מפתח הניקוז חלקה וללא בועות אויר- תסגור בעדינות את הבורג חזרה ותהדק עם היד. אח"כה שלם מילוי נוזל קרור עד הגובה המתאים. תוודא באותה הזדמנות את פעולת המאוורר- שנכנס לעבודה וגם שמפסיר אחרי דקה או שתיים כשהטמפרטורה יורדת.אחרי מספר נסיעות - לבדוק שוב מפלס נוזל קרור. אצלי עבד פעמיים טפו טפו.. עד היום לא ברור לי איך אין שעון חום בדגם הזה. בהצלחה . רוצה להאמין שהבעיה נפתרה אבל בכל זאת אני מתכוון להתקין מד חום חיצוני כדי לעכוב אחרי טמפרטורת המים. ויש לי כמה שאלות בנושא: ברור לי שקודם יש להחליף את מדיד הטמפרטורה המותקן על הבלוק באחד עם התנגדות משתנה, השאלה היא האם התבריג של המדיד החדש זהה לתבריג שבבלוק המנוע? האם כל מד חום אנלוגי יכול להתאים לקריאת הטמפרטורה מהמדיד או שיש משהו מיוחד ואם כן אז אולי למישהו יש המלצה על חברה או מה שלא יהיה? איפה באיזור חולון אפשר לקנות את שני הדברים והאם יש מד חום חיצוני עם איזה כיסוי יפה שיתאים לפנים הרכב? האם ניתן להשתמש באותו פלג וחוט שמגיעים מהמדיד הקיים ללוח שעונים ואם כן אז איך בדיוק מחברים את המד האנלוגי? נאמר כאן שכדאי לבצע ניקוז אוויר ממערכת הקירור, איך עושים את זה? האם ניתן לעשות את זה לבד או חייבים במוסך? תודה מראש[/quote] |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto Abarth 2003
|
פונטו שלי מתחמם ...
מנהלים , תוסיפו "ה"פונטו שלי מתחממ"ת" בכותרת , תודה.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פיאט פונטו HSD 97 מתחמם | ramboli | פונטו - טכני | 3 | 30-04-10 22:35 |
פונטו S, שנת 1996, מתחמם, כבר לא יודעים מה לעשות | miramis | פונטו - טכני | 10 | 06-10-09 00:40 |
מנוע מתחמם...פונטו דור 1 | i12z | פונטו - טכני | 10 | 15-05-09 22:22 |
פיאט פונטו - מנוע מתחמם | lag5 | פונטו - טכני | 7 | 02-12-08 16:04 |
[פונטו 2001] הרכב מתחמם תחת עומס כבד, ניקוי רדיאטור ? | student | פונטו - טכני | 40 | 19-08-08 01:21 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד