![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו HGT
|
דבר ראשון תודה על הנכונות חבר
פתרתי (לא אני, שמשון) את הבעיה לפני כן... בברכה ירון |
|
|
|
|
|
#22 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו HGT
|
כל עוד הבעיה נפתרה אני שמח
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
השמן שיוצא מהבורג של הניקוז זה לא שמן בלמים או שאני טועה? כי שמן הידראולי אדום זה בטוח לא.
לחבר שלי קרתה את אותה הבעיה המדוברת ורציתי לדעת מהיכן ממלאים את השמן של המשאבה? בנוסף ראיתי צינור שחור פלסטי ספירלי שעולה ממשאבת הקלאץ אל משאבת הברקס. דבר אחרון הפעולה היא לפתוח את הבורג (אלן) כשמישהו לוחץ על דוושת הקלאץ וכשהוא נמצא עם דוושת הקלאץ לחוצה עד הסוף אני צריך לסגור את הבורג והוא צריך לשחרר ואז לחזור על הפעולה מספר פעמים? (כמו שמנקזים אויר במערכת הבלמים)
|
|
|
#24 |
|
Senior Member
|
לאחר יממה אף אחד לא יכול לענות או לחוות דעה על השאלות ?
זה בטח פשוט ולא מסובך למי שכבר התנסה בטיפול במשאבת קלאץ.
|
|
|
#25 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
זה אכן נוזל בלמים, והוא משותף למערכת הבלמים ולקלאצ'.
לגבי התהליך של ניקוז אוויר - אני לא יודע, אין לי ספייס ולא התנסיתי בזה.
|
|
|
#26 |
|
Senior Member
|
תודה רבה וטוב שיש איש תמיכה בסביבה (תשובה קטנה עזרה גדולה).
|
|
|
#27 |
|
Senior Member
|
ביום רביעי האחרון הוחלפה משאבת הקלאץ התחתונה (זו שיושבת על הגיר)
בחדשה תחליפית בעלות של 150 ש"ח לאחר שניסיונות ניקוז אויר בישנה לא הצליחו והמשאבה כבר הגיעה למצב של נזילת נוזל בלמים מבורג הניקוז. ההחלפה ממש פשוטה בסה"כ שני ברגים ראש 13 מ"מ מקבעים את המשאבה בחלקו העליון של הגיר, צינור פלסטי שחור שמזרים נוזל בלמים למשאבה מתחבר בקלות עם פין אבטחה וזהו. לאחר ההחלפה ניקזתי אויר כמו שצריך בעזרת צינורית שקופה שאת אחד מהקצוות הכנסתי לבקבוק שקוף עם מעט נוזל בלמים וקצהו השני מחובר לפיית/ונטיל הניקוז שצמוד/ה לבורג ששולט עליה במשאבת קלאץ, אני גם עשיתי עבודה יסודית ברכב של החבר שלי וניקזתי אויר מכל הקליפרים בארבעת הגלגלים ליתר ביטחון וגם על הדרך החלפנו נוזל בלמים בכל המערכת dot 3 כשני בקבוקונים 10 ש"ח ליח'. היתרונות בעבודת ניקוז בעזרת צינורית שקופה הם: 1.לא מלכלכים את כל העולם בנוזל בלמים וכל העודף מתנקז לבקבוק (של מים מינרלים בנפח 0.5 ליטר) 2.רואים בתוך הצינורית אם עובר נוזל בלמים או שיש בצינורית בועות אויר ויזואלית. 3.אין סיכוי לחדירת אויר לתוך המערכת כל עוד קצה הצינורית טבול בבקבוק עם מעט נוזל בלמים. סדר הפעולות בכל אחד מהפיות/ונטילים הם: 1.מחברים כאמור צינורית שקופה בצד אחד לפיה/ונטיל וצד שני טבול בבקבוק עם מעט נוזל בלמים. 2.אדם יושב ברכב ומפמפם על הדוושה, אדם שני מבקש ממנו להפסיק לאחר כעשרה פמפומים בערך ושישאר עם הרגל על הדוושה בלי לעזוב אותה. 3.זה הזמן לפתוח את בורג הונטיל והאדם שלוחץ על הדוושה ירגיש שהיא נעה עד למטה. 4.בשלב זה לפני שהאדם ברכב עוזב את הדושה יש לסגור את בורג הניקוז ורק אז יכולים לשחרר את הדוושה. 5. לחזור על שלבים 2-4 מספר פעמים עד שרואים ויזואלית שבתוך הצינורית עובר רק נוזל בלמים ללא בועות אויר כלל ואז עוברים לונטיל/פייה אחר/ת, ההסבר מתאים גם לניקוז ממשאבת קלאץ וגם לקליפרים של הברקסים באותה מידה ועניין. 6.לאחר כל ניקוז מונטיל/פייה יש למלא נוזל בלמים באם חסר במיכל הנוזל המקורי ברכב ולדאוג שלא יחסר בו נוזל בלמים במהלך ביצוע עבודת הניקוז. אתמול חבר שלי דיווח לי שהקלאץ עובד כמו שצריך ומגיב טוב ללא בעיות מיוחדות שכאמור הבעיה שהייתה ברכב היא שלאחר כעשריים דקות נסיעה מחוץ לעיר הקלאץ לא היה מתפקד ולא ניתן היה להעביר הילוכים בצורה טובה. יש לציין שבמוסך רגיל ביקשו מחבר שלי 500 ש"ח לביצוע העבודה שלא כוללת החלפת הנוזל מכל המערכת כמו שאני ביצעתי, מיותר לציין שאני לא לוקח שקל אחד מחברים שלי ואני מתייחס כמו שאני עושה לעצמי.
ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא!!! נערך לאחרונה על ידי Amit-IL : 14-06-09 ב 02:28. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto Abarth 2003
|
מתעלק על השרשור במקום לפתוח חדש
היום לחצתי על דוושת הקלאץ והיא נשארה למטה דחפתי אותה חזרה למעלה עם היד וכעת היא תקועה , מיותר לציין שלא ניתן להעביר הילוכים . דוושת קלאץ או מצמד שלם ?
|
|
|
|
#29 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: HGT
|
היה לי בדיוק לפני חודשיים, עד שהגעתי לשמשון הצלחתי לעצבן המון אנשים, שלא נידבר כמה מהם נשארו ברמזורים.
99% מדובר במשאבה תחתונה, אם תרצה אני אחפש את הקבלה, לא זוכר כמה עלה לי.
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| תגובה/תגובת דוושת הגז בספייס (2001) | רקובי | פונטו - טכני | 3 | 01-08-08 21:46 |
| דוושת מצמד חורקת. | simon377 | פונטו - טכני | 4 | 10-04-08 22:33 |
| רעידות ברכב בעת לחיצה על דוושת הגז | eliran_a | אונו - טכני | 3 | 01-04-08 17:25 |
| דוושת הגז יצאה לי מכלל שימוש באמצע נסיעה בטמפרה | פורום הגראז' | 8 | 23-05-07 21:02 | |
| דוושת קלאצ' נתקעת | פורום הגראז' | 6 | 03-07-06 15:47 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד