![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
Senior Member
|
אכן בנסיעה עם מזגן זה לוקח מעט יותר
וככל שהימים חמים יותר המאוורר יעבוד זמן רב יותר עד שיפסיק אני גם משתדל לחכות להפסקת עבודה המזגן לפני כיבוי המנוע.. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אני לא עושה את זה, הכמה שניות האלה שהמאוורר נשאר לעבוד זה מה שיציל את המנוע?
ושחר, ראיתי אותך אתמול בנשר (בטוח אתה לפי מס' רישוי). אני מבין שהרכב שלך כמו יין, הוא משתבח עם השנים (אפילו ברכב חדש מהחברה הפח לא נוצץ ומבריק כמו הפח ברכב שלך...) |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Senior Member
|
תודה
![]() דווקא בנשר ? האמת הלכתי לתדלק בתחנת תן בתל חנן כניראה שאז... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אפשרות
חיבור המאוורר בחיבור ישיר וללא חיבור דרך מפתח הרכב.
גיא צודק מבחינת טמף' פעולת נהמנוע היא 87-89 מעלות ז"א המצב יותר קשה ואסביר. מה שקרה אם כך להדר שהמנוע נתפס ובחום של מעל 100-110 מעלות המנוע יתפס זמנית . הנזק בטווח הקצר לא יהיה אבל לטווח ארוך הולך אטם ראש . |
|
|
|
|
|
#25 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
שחר- כן, היית ברמזור ליד התחנת הדלק, אני יצאתי מרמי לוי (לקחתי את אמא שלי לקניות. החנתי על הגג, כולם נדחפים למטה ואני מחנה לבד על הגג. תענוג...)
יאיר- אני לא יודע לגבי תופעת המנוע התפוס, אבל גם כשאני נסעתי בעליות משמר העמק עם תרמוסטט מנוע תפוס (מצב סגור) והגעתי למצב הזה, המנוע הניע לי מיד. ולאוטובוס תיירים שעבר מולי בזמן שמי הרדיאטור פורצים מהפקק+ בזמן שאני נחנק מהאדים עם האפוד הצהוב וצוחקים עליי מהחלונות- אני מקווה שאתם מאיטליה, שתראו עם מה אני צריך להתמודד. (ואם אתם דווקא צרפתים- התוצרת שלכם ממש לא יותר טובה... ).אגב, ירדתי לשוליים בזמן- לא היה נזק למנוע/ ראש וחילצתי את עצמי (פשוט נסעתי עם מנוע כבוי 7 ק"מ בירידות עד הבית. מי יחכה ביום שבת לגרר?). ![]()
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
גיא
כשחום מנוע עולה מעל 100 מעלות זה מצב רתיחה. הבוכנות מתרחבות מנוע נתפס עד לקירורו מה שציינה הדר זאת התופעה. הרגתה אותי עם מחוג הטמפ' עד ל-140 הם תיכננו להגיע אני חייב הסבר. בכדי להחליף חלק במנוע אתה צריך יום שלם לחכות ולא הינך מוזמן לראות יידי מתאבק לאחר החלפת חלק בפונטו המ.... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
להרגע כולם
ובמיוחד בעל הרכב.
התופעה הינה בגדר הנורמה. (לאחר נסיעה מאומצת במיוחד וכיבוי המנוע מיד לאחריה, ניסיתי להניע את הרכב שוב כעבור 4 דק' וגם לי זה קרה. הנעה קשה ומד טמפ' ב-3/4 שירד לחצי כ10 שניות לאחר ההנעה, החלטתי לרדת לעומקה של התופעה) מס' שלבים עד להבנת התופעה. יחידת המדידה של הטמפ' נמצאת בחלקו העליון של המנוע. עת המנוע פועל זורם במנוע נוזל הקירור. מעברי הנוזל גורמים לקירור המנוע, כל מעבר בסביבתו. כאשר מכבים את המנוע עולה הטמפ' של הבלוק מכיוון שהצילינדרים חמים מאוד (והגזים שבתוכם לוהטים, מה שגורם לחימום של ראש המנוע מכיוון שכידוע אוויר חם עולה למעלה) וללא קירור סדיר הם מחממים את כל יחידת המנוע, מה שמוביל לקריאה מוטעית של טמפ'. עם הנעת המנוע (שייתכן ותהייה קשה מכיוון שהמאוורר עובד על המהירות הגבוהה והבוכנות מורחבות עקב החום) מתחיל לזרום נוזל הקירור ומביא את טמפ' המנוע (והראש) לגדר הנורמה ומכאן הקריאה התקינה. (החתירה לפתרון בסיועו של גדי השפיץ ממוסך שמשון) תהיו חזקים. (3.5 שבועות לפני מכירת הפונטו )
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיית התחממות בפיאט פונטו שנת 97 דגם SX 1300 | david266 | פונטו - טכני | 7 | 13-04-09 12:17 |
| בעיית התחממות | גיא127 | טיפו - טכני | 5 | 07-04-09 22:18 |
| בעיית התחממות. | ronip | פונטו - טכני | 9 | 03-08-08 23:26 |
| בעיית התחממות | פורום הגראז' | 4 | 08-08-07 11:23 | |
| בראבו - בעיית התחממות חוזרת (ערוך) | בראבו - טכני | 19 | 31-05-07 18:04 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד