![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
אם זה כך הייתי הולך דווקא לכיוון של תקלה באזעקה.
יתכן והאזעקה אצלך מנטרלת את משאבת הדלק (בניגוד לכזו שמנטרלת את הסטרטר), ולכן ברגע של תקלה הרכב כבה במקום, ורק "איפוס" של האזעקה מאפשר הנעה מחדש (ועצם זה שאתה שומע את הסטרטר עובד והרכב לא מניע מתאים לאפשרות זו). יכול להיות סתם צירוף מקרים, ויכול להיות שאיכשהו בטיפול פגעו באזעקה.
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס דינאמיק
|
מנסיון שלי עם בעיה דומה
ברכב סוזוקי שכבה באמצע נסיעה, הבעיה בקודן שהתקנה מקומית לקויה שלו חירבשה את החיישנים לאחר שעבד מצוין 8 שנים.
תשמע, גם למערכות הגנה נגד גנבה אלקטרוניות יש אורך חיים מסוים, זה יכול לקרות לאחר 5-10 שנים שהם מתחילות לזייף ואז הם ימשיכו בניתוק הדלק או ההצתה. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: אונו 70S, טמפרה, בראבו
|
כמו שרון הזכיר פה...
יש שני ניתוקים נפוצים: 1. ניתוק דלק - מנתק את משאבת הדלק עד לניטרול האזעקה 2. ניתוק הצתה - מנתק את הסטרטר עד לניטרול האזעקה. כמובן שניתן לשלב גם בין שניהם. כמו כן יש אזעקות שיש "עלוקות" אלחוטיות. הכל תלוי בכמה האזעקה מתוחכמת (עד כמה הביטוח החמיר.. חח). המלצתי היא שתנסה לנתק את האזעקה לגמרי. כלומר לנטרל אותה - סע מס' ימים ותבדוק את הנושא. שים לב, שאתה מבין ויודע מה אתה עושה.. בהצלחה!
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פנדה דינמיק
|
היום נתקעתי ממש ברמזור... זה כבר ממש לא נעים...
האם אתם חושבים שכיבוי האזעקה (ביטול האזעקה בעזרת מפתח מתחת למכסה המנוע) יכול למנוע את כל הבעיות? לפחות לבינתיים... זו גם יכולה אולי להיות דרך לבדוק אם באמת הבעיה קשורה לאזעקה, מכיוון שאם זה קורה כשהאזעקה מבוטלת כנראה שזה בעיה אחרת (סתם רעיון אבל אולי יש בזה משהו. מה אתם אומרים?) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
ליאור, עכשיו ראיתי שהמלצת לי באמת לנטרל את האזעקה. אני מקווה שזה מספיק לכבות אותה עם המנעול שנמצע מתחת למכסה המנוע.
אני אנסה לסוע ככה שבוע שבועיים ונראה אם הבעיה "נפתרה" תודה שוב לכולם! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
תוציא בנוסף כמו שהציעו לך את הצמה של החיווט בתחתית המוח.
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
טוב חברה, כיביתי את האזעקה עם המפתח, אבל עדיין נכבה לי המנוע היום ללא סיבה. אז או שזה לא מספיק לכבות את האזעקה עם מפתח או שהאזעקה לא הבעיה.
יש לי רעיון אחר. אולי זה האימוביליזר? יש לי אימוביליזר שמובנה בתוך המפתח. כשניסיתי להניע שוב לאחר שהמנוע נכבה לא הצלחתי ומה שעבד זה להוציא את המפתח מהסוויץ ולהכניס אותו שוב. יכול להיות שזה גם צירוף מקרים ואם הייתי מנסה יותר פעמים בלי להכניס ולהוציא את המפתח בסוף היה מניע לי האוטו. הבעיה העיקרית היא שאני לא יכול לשלוט במתי המנוע נכבה וכשהוא נכבה זה בדרך כלל קורה לא בסיטואציה שיש לי זמן להתחיל לעשות ניסויים ולכן אני מנסה להניע כמה שיותר מהר (אתם בטח יודעים איך זה שיש 10 מכוניות אחריכם שלא מבינים למה לא נוסעים כשיש אור ירוק ברמזור...) לגבי להוציא את הצמה של החיווט בתחתית המוח, אם אפשר לפרט יותר מה זה צמה ואיפה זה המוח אני אשמח (אני לא מומחה לפרטים טכניים באזור שמתחת למכסה המנוע...). אני מאוד מודה לכם על שאתם מנסים לעזור אבל בבקשה תשתדלו לפרט יותר אם זה כולל פרטים טכניים. מקווה שנמצא את הבעיה בקרוב! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
*** תתחיל לבדוק את החיישנים אחד אחד ... הייתי מתחיל מחיישן קראנק .
תוריד תוכנה שנקראת אוטודאטה ותוציא מערך בדיקה לחיישנים . ניתן לבדוק את רובם בשימוש עם מולטיטסטר .. האם הרכב נכבה כמו שמכבים עם הסוויטץ או שהוא מקרטע ? מה לגבי נורת הזרקה ?? יש נצנוצים ?? אני מוכן להשאיל לך מחשב רכב (בתול ) לשבוע ניסיון עם לא תמצא פיתרון אחר .. עמית
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| והנה היא שוב מתפנקת- מנוע נכבה באמצע נסיעה | בראבה מפונקת | בראבה - טכני | 18 | 10-02-09 00:24 |
| פתאום הHGT מגמגם ונכבה בסל"ד סרק.. יד רעיון? | agent5 | פונטו - טכני | 22 | 26-12-08 17:34 |
| מנוע נכבה בעומס - פונטו HGT 2001 | ido | פונטו - טכני | 8 | 12-06-08 17:45 |
| co2 גבוה בטסט מה סיבה ? | פורום הגראז' | 2 | 15-07-07 19:57 | |
| פתאום הפסיק לחמם.... | פורום הגראז' | 6 | 23-12-06 20:20 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד