![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
המחשב הגה זה החלק שכל החוטים מתחברים אליו - וגם מנוע ההגה.
תראה אני הייתי במצב שלך בערך כחודש , לא בגלל שהייתי תקוע אלא כי לא היה לי זמן לטפל בזה, בסוף בגלל חוסר ידע הלכתי והחלפתי מנוע, הבעיה לא הסתדרה ורק לאחר התחברות למחשב אותרה הבעיה בחיישן מומנט. תראה בעקרון לחדש מגעים והלחמות במנוע זה תמיד טוב . אבל מניסיון אישי ושכחתי לרשום זאת בתגובה הקודמת זה לבדוק עם סורק תקלות מה בדיוק הבעיה ואם מראה תקלה במנוע הגה אז יש פה מקום לנסות "לשפץ" אותו בעצמך ולחסוך כסף. אני אישית רציתי לשפץ בהתחלה כי לא ידעתי שהוא לא תקול בכלל והזמנתי ממסרים חדשים מהאיביי כי בכל חנות אלקטרוניקה בצפון לא היו ממסרים תואמים. וישבתי שעתיים על ההלחמות והחיבורים. אין ספק שרע לא יצא מזה אלא רק עוד כמה זמן שהמנוע ייתן מעצמו. הבעיה היא שבקלות אפשר להזיק לרכיבים שעל הלוח של המנוע ואז אין ברירה אלא להחליף. לסיכום אחרי כל המלמולים שלי, ממליץ לך בחום לבדוק עם סורק תקלות מה הבעיה ותחזור עם תשובה ככה נדע. * חשוב רק להתחבר עם סורק תקלות נורמלי ורציני ולא הגנריים האלה , כי יש בשוק הרבה סורקים שלא יודעים לפענח תקלות במערכות הגה של הפיאט.
![]() |
![]() |
#2 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו איבו 2010
|
טוב חברים הייתי היום במוסך פיאט ושילמתי על בדיקה במחשב אקזמינר שלהם 117 ש"ח.
צילמתי את המחשב בעת שהראה את התקלות, היו רשומות 2 תקלות. אני מצרף פה את התמונה, אשמח לתגובות והצעות. דרך אגב, לפני שהמנורה של ההגה נדלקת, משמע לפני שהמנוע של ההגה החשמלי מפסיק לעבוד, אני מרגיש בהגה רעידות קטנות כאלה. כשמסובבים את ההגה מרגישים קליקים כאלה וההגה מתקשה טיפונת ואז הוא נתקע לגמרי והמנורה נדלקת. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
שאלה: שאתה מניע את האוטו, ומחזיק את ההגה ישר ולא מסובב בכלל האם הנורה נדלקת או שהיא נדלקת כאשר אתה מתחיל לסובב לצד מסויים?
לגביי התקלה הבעיה היא לחא ספק במכלול המנוע אז את חיישן המומנט שללת וזה כבר חצי נחמה. את המלל של התקלה אני לא מבין כך שלא אוכל להגיד בדיוק מה הבעיה לפי התקלה שהראו.
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מה אמרו לך במוסך לגבי התקלה ?.
אם יש לך את קוד התקלה, כתוב אותו. אם לא, שאל במוסך. דוד.
![]() |
#5 |
Member
|
לא היה קוד תקלה, ושאלתי ספציפית לגבי קוד תקלה. במוסך אמרו שיש תקלות שאין להם קוד אלא רק מילים. נשמע לי קצת הזוי...
בנוסף במוסך אמרו שזה בטוח המנוע של ההגה ואין מה לחשוב בכלל על דברים אחרים. forum770, התקלה הייתה קורית בכל מיני מצבים. לפעמים ברגע שהייתי מניע, כל הנורות בדשבורד היו נדלקות כמו שצריך, ןגם נכבות לאחר כמה שניות. רק הנורה של ההגה הייתה נשארת. לפעמים זה היה קורה מספר שניות אחרי ההנעה. גם תוך כדי נסיעה זה היה קורה. בכביש ישר, בעיקולים, בכביש סלול היטב, בכביש עם מלא בורות, על באמפים, בכביש 6 בישורת באורך הגלות, בקיצור, לא הצלחתי למצוא טריגר אחד ספציפי שגורם לתקלה הזאת. בכל מקרה, כבר החלפתי את המנוע של ההגה. אחרי הביקור במוסך וההבנה שאין מנוס מהחלפת המנוע, פשוט דיברתי עם שחרון, שהגיב פה איפהשהו והלכתי אליו. אנצל את ההזדמנות הזאת כדי להודות לשחר על העזרה בביצוע ההחלפה ובמחיר החלק. רק השרשור הזה חסך לי בערך 3000 שקל... תודה לך שחר! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
מנהל
הגלגלים שלי: פיאט פונטו HGT אבארט'
|
מה תודה ? תתפשט !!!!
![]() |
#7 |
Member
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: בבעליותי:פיאט 127 81, פיאט אונו 1.1 91, פיאט טיפו 1.6 89, פיאט מריאה 98 1.6, פיאט 127 74, פיאסטה80,
|
אני מחפש מנוע הגה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 06
|
http://www.octane.ie/forum/showthread.php?t=56731
כנראה שFORUM770 צודק לדעתי אם יש לך את הידע והיכולת הייתי מנסה קודם כל לשלול בעיית ממסרים/מגעים ואז לראות אם זה פותר את הבעיה או לפחות לבודד את התקלה אם אני לא טועה הוא העלה כאן בעבר מדריך מצולם להחלפתם |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
אני לא העלתי מדריך, פתחתי שרשור על כך ואחד החברים נתן קישור למדריך מחו״ל על החלפת ממסרים, הלכתי לפי המדריך והסתדרתי, האמת שרציתי לצלם את ההחלפה בזמנו אבל זכור לי שההלחמות לקחו ממני את הסבלנות והעצבים.
תמיד שווה לנסות להחליף ממסרים ולבדוק הלחמות לפני שמחליפים את המנוע כי ככה אפשר אולי לפתור את הבעיה ולחסוך הרבה כסף בהחלפת המנוע.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
מוט הגה חשמלי - פונטו ספייס 2006 | pasha232 | בעלי מקצוע | 2 | 22-02-12 11:32 |
מנועי הגה חשמלי פונטו ספייס | עופר קצב מזגנים לרכב | בעלי מקצוע | 23 | 14-06-10 13:17 |
מחפש מנוע הגה חשמלי לפונטו ספייס 2001-02 | idango | קניה | 22 | 23-12-09 12:32 |
מנועי הגה חשמלי פונטו ספייס | עופר קצב מזגנים לרכב | פורום המועדון | 0 | 28-02-09 10:50 |
בית מצערת - פונטו ספייס 2001 - חשמלי/מכני? | Ron_Dadon | פונטו - טכני | 3 | 09-07-08 20:11 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד