![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
תאריך הצטרפות: Jan 2012
מיקום: צפון
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
הודעות: 425
|
פיוז שרוף
פיוז לא נשרף סתם, תבדוק שהמאוורר לא תקןע ושאתה מצליח לסובב אותו ביד.
פיוז כזה תוכל למצוא בכל חנות חלקי חילוף, חשמלאי רכב ובאוטודיפו.
__________________
פונטו ספייס ELX ידנית 2002 |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
תאריך הצטרפות: Feb 2010
מיקום: חיפה
הגלגלים שלי: Punto ELX
הודעות: 12
|
בדקתי את המאוורר והוא תקין, החלפתי את הפיוז והבעיה נפתרה, המנוע כבר לא מתחמם, המאוורר נדלק ונוריות האזהרה בלוח מכוונים כבו.
תודה לכל העוזרים וחג שמח! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
תאריך הצטרפות: Mar 2008
מיקום: אשדוד
הגלגלים שלי: מאזדה 2\פיאט בראבו
הודעות: 97
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
תאריך הצטרפות: Dec 2011
מיקום: בת-ים
הגלגלים שלי: פונטו S60
הודעות: 276
|
חג שמח לכולם..
juvalz, אני שמח שהעניין הסתדר לך והבעיה היתה רק פיוז שרוף. השאלה הנשאלת כעת (כמו שהעלו החברים), מה גרם לפיוז להשרף? ניסיתי לחשוב על גורם אפשרי שקשור לפגיעה באבן, אבל יכול להיות שזה היה רק צירוף מקרים. קו תקין (מעגל חשמלי) בו יש ספק מתח (מצבר), צרכן (מאוורר) ומוליכים תקינים ומתאימים, הנתיך (הפיוז) לא אמור להשרף כאשר הוא מתאים לזרם שעובר במעגל. לכן, יכול להיות שהפיוז נשרף מהסיבות הבאות: 1. הפיוז שנשרף לא היה מתאים למעגל בו הוא הותקן. צריך לבדוק בספר הרכב מהו הערך (האמפר) המתאים לאותו צרכן. אני מבין שבמקרה שלך זו לא היתה הבעיה. 2. נוצר עומס יתר על הקו של המאוורר בו הותקן הפיוז בגלל: א. ציר מאוורר תקוע או קשה. ב. בגלל פחמים גמורים. ג. בגלל קצר בסלילי המאוורר. ד. נשאבה שקית או חוט אל המדחף ומנעו ממנו להסתובב. ה. עשו חיבור פרוביזורי והוסיפו צרכן נוסף על קו המאוורר. ו. המוליכים של המאוורר דקים ולכן נוצר מפל מתח. ז. המגעים במחבר של המאוורר או ההארקה מכוסים בקורוזיה שגרמה למפל מתח. 3. המוליכים של המאוורר נפגעו ונוצר ביניהם קצר חשמלי. 4. פיוז עם "דפקט" או מתוצרת "קקה" (לא קיקה) ולכן הערך של הפיוז בפועל אינו כמו שכתוב עליו. 5. לא נמצאה סיבה ברורה לתקלה. בכל מקרה, אם שמת פיוז חדש בערך המתאים והוא לא נשרף שוב, אז אין מה להתקשקש עם זה יותר מדי, אלא אם כן זה חוזר על עצמו. רק תוודא שאתה מתקין פיוז עם הערך המתאים, יש שני פיוזים של המאוורר בתיבת הפיוזים שבתא המנוע, אחד 30A מהירות נמוכה והשני 50A מהירות גבוהה. אתה יכול לבדוק אם המדחף מסתובב בחופשיות ולא נתקע. רק לפני שמתעסקים עם המאוורר צריך לדעת שהוא עלול לפעול בפתאומיות גם כאשר הסוויץ' סגור. אתה יכול גם לבדוק וויזואלית את מצב החוטים והמחבר (הקונקטור) של המאוורר ותראה אם יש סימנים של פגיעה, חוט חשוף או קונקטור מותך.
__________________
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| אחרי שנה של שקט... | mikemozg | פונטו - טכני | 39 | 27-04-12 22:19 |
| אחרי פוליש ווקס | assaf HGT | גלריה | 3 | 17-12-11 23:57 |
| שיפשוף בג'אנט מגנזיום | shyosi | שיפורים וקוסמטיקה | 3 | 05-10-11 19:49 |
| אחרי פוליש ווקס | lior169 | גלריה | 3 | 16-05-11 22:15 |
| אחרי ההשחרה | mishel27 | גלריה | 2 | 11-11-09 03:32 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד