![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
תודה glmn180.
לגבי החיישן, בפונטו דור 1 יש חיישן (נקרא גם חיישן, יוניט, unit, יונית, רגש, נגד ובטח בעוד שמות..). בדור 1 החיישן בצבע אדום או שחור ויש לו חיבור לחוט יחיד. בודקים את תקינותו בעזרת רב-מודד ומד טמפ׳. טרם ביצוע הבדיקה מנתקים את החוט שמתחבר אל החיישן, את הרב-מודד מכוונים למדידת התנגדות ביחידות ohms (סימן של אומגה ברב-מודד) ומודדים כאשר פרוב המינוס (חוט שחור) של הרב-מודד נוגע בגוף החיישן, ופרוב הפלוס (האדום) נוגע במגע שבחיישן שאליו מתחבר החוט ממערכת החשמל ברכב. אפשר לבצע מדידת התנגדות כאשר המנוע קר לחלוטין ובטמפ׳ סביבה קרירה (בבוקר), ואח״כ לבצע מדידה נוספת כאשר המנוע חם ולראות את שינוי הערכים. כמובן שלביצוע בדיקה מדוייקת יותר יש לפרק את החיישן, להכניסו לכוס מים ולנטר את טמפ׳ המים בעזרת מד חום, מים קרים ומים רותחים ואז למדוד התנגדות בטמפ׳ שונות ולוודא שזה לפי תחום הערכים הנ״ל. *
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו 55S
|
תודה! אבצע את הבדיקה לפי הצעתך..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
יש לך בעיה של התחממות שאתה צריך לבדוק את תקינות חיישן טמפ' המנוע?
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
אין לי בעיה של התחממות. יותר נכון של התקררות. נראה לי שביטלו את הטרמוסטט. בהזדמנות אחליף אותו לפי המדריך שלך.. קניתי כבר חדש. משהו תוצרת צרפת (נראה לי VERNET).. כתוב טמפ' פתיחה 87 מעלות. את חיישן החם אני רוצה לבדוק בגלל צריכת דלק וכישלון מעבר בטסט על זיהום אוויר. את חיישן החמצן החלפתי (בבדיקה של הישן, סליל החימום לא עבד). נשאר לבדוק שחיישן החם לא מזייף (ומקווה שלא עוד דברים...) . כרגע מילאתי מיכל מלא. ייקח קצת זמן עד שאעשה ק"מ מספיק..ואז נראה אם חל שיפור.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
לפני הטסט תנסה לעבור על מס' דברים:
לודא שהרכב עבר טיפול ולפי הצורך יש להחליף פלגים, מסנן אוויר/דלק ושמן. לעבור על כל מע' הפליטה ולבדוק שאין חור, ריקבון, לבדוק גם שאין דליפה מהחיבורים, הלחמות, תושבות ומהאטמים. לבדוק שאין חוסר אטימה (דליפה) בסעפת היניקה (באטם בית המצערת ואטם ושבין הסעפת לראש המנוע). ניתן לרסס עם WD-40 או ספריי קרבורטורים סביב הסעפת ולשים לב לשינוי בסל"ד, היכן שיש שינוי ישנה דליפה (זהירות! עם ספריי קרבורטורים, יש לרסס "בקטנה", נקודתית כי החומר דליק מאד ואפשר להעלות את הרכב באש, אז מי שמוכן לקחת את הסיכון חובה להצטייד במטף כיבוי [לא סתם מים]). לבדוק האם יש שינוי משמעותי בסל"ד כאשר מחזיקים את דוושת המצערת ב- 2000 סל"ד וב- 3000 סלד". אם צריך לשחק עם הדוושה ע"מ לשמור על סל"ד קבוע זו אינדיקציה לאפשרות של חיישן למבדה תקול או "גוסס" וכדאי לבדוק את תקינותו. קיים מצב בו חיישן הלמבדה מזייף ולא תדלוק נורית התראה, אך ניתן לראות את הרישם בעזרת סורק. במצב כזה המחשב לא יקבל "פידבק" מהחיישן ופשוט יעשיר את התערובת עד למקסימום. יש לבדוק תקינות חיישן טמפ' הכחול הממוקם בסעפת היניקה (לא חיישן טמפ' מנוע ליד מדיד השמן), חיישן תקול יכול לגרום למחשב להעשיר את התערובת כדי לחמם את המנוע. רצוי לבצע ניקוי בית מצערת, אך יש להיזהר בניקוי החיישנים שם. חיישן טמפ' אוויר רצוי לנקות עם מטלית יבשה בלבד ובעדינות. ניתן להוסיף תוסף לדלק לפי ההוראות ע"ג הפחית לפני מועד הטסט ע"מ לנקות את מע' הדלק.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 22-06-12 ב 17:57. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
החלפת טרמוסטט
היום החלפתי טרמוסטט. העבודה לקחה לי כחצי שעה, כולל ניקוי של אזור החיבור לטרמוסטט משאריות של סיליקון ששימש לאיטום הטרמוסטט הישן.. ועוד שעה( ! )לקח לי למצוא את הפקק של הניקוז שנמצא ליד קיר האש (נמצא לבסוף על הכיפוף של הקרטר). בוצע ניקוז משני הפקקים, ואז נתתי למנוע לעבוד ולהפעיל את הוונטה פעמיים. הכל עבד תקין כולל נסיעה של כחצי שעה, הטמפ' שיחקה הרבה פחות מאשר עד כה (עד ההחלפה היא נעה בין 80 ל91 מעלות) אלא שכשהגעתי לנסיעה עירונית, שמתי לב שהוונטה נכנסת באיחור יחסית למה שהיה בעבר. עד הים הוונטה נכנסה לעבודה בערך ב 91 מעלות ואילו עכשיו היא נכנסת לעבודה בערך ב 94 מעלות (הדיוק בגלל שיש לי מד טמפ' לא מקורי).
נערך לאחרונה על ידי glmn180 : 23-06-12 ב 21:25. סיבה: תיקון |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
נראה כאילו צוללן הוציא את התרמוסטט מקרקעית הים, אני רואה אלמוג בפינה השמאלית?
![]() האם היה מכלול ופירקת אותו, או שהוא היה בלי? אם יש לך אפשרות לבדוק עם מד טמפ' אקדח אינפרא, אז כדאי לודא מהיא טמפ' המנוע בפועל. רק כדי לודא שיש תאימות בין החיישן והמד (מאחר ואין לך מד מקורי) ואז תדע מהו תחום הטמפ' הנכון במד הזה ובמיוחד היכן מתחיל הגבול המסוכן במד (אם יש תאימות אז אין בעיה). נ.ב. איך יודעים אם הטמפ' 91 או 94 מעלות במד הזה? כדאי גם לבדוק מדוע הסירו את מכלול התרמוסטט (במידה שהסירו) ושאין בעיות אחרות במערכת. עכשיו שמתי לב שלפי התמונה המחוג עובר את ה- Normal (תחום העבודה האופטימלי), התחום הירוק/כחול שנע בין (87.7 - 65.5 מעלות). התחום הצהוב העליון נע בין (98.8 - 87.7 מעלות). אם נתייחס לתמונה המחוג נכנס לתחום ה- Over Load בזמן שלכאורה טמפ' המנוע כפי שציינת עומדת על 91/4 מעלות. המד הזה תוכנן למנוע שתחום טמפ' העבודה האופטימלית שלו נעה בין (87.7 - 65.5 מעלות) ולא כמו המד המקורי בפונטו, שתחום טמפ' העבודה האופטימלית שלו נעה בין (100 - 80 מעלות).
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 23-06-12 ב 23:57. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| החלפת תרמוסטט כאשר מחליפים נוזל קירור | dsela | פונטו - טכני | 0 | 14-12-11 21:38 |
| תרמוסטט בפונטו ספייס | wizmaster | פונטו - טכני | 12 | 10-05-11 22:54 |
| חום מנוע תרמוסטט וחימום (מזגן) | Niro | פונטו - טכני | 20 | 25-12-10 18:36 |
| תרמוסטט נתפס בפיאט דובלו? | yulian1986 | שאר הדגמים - טכני | 10 | 09-12-10 01:32 |
| שיפורים-עשה זאת בעצמך!!! | פורום הגראז' | 0 | 15-11-05 13:47 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד