מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט פונטו היפיפייה שלי!!!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

7.3 שנים עם האונו הסתיימו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

סייצ'נטו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט שלי 2001

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 07-06-12, 22:33   #1
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
האם עשית טיימינג במוסך או שבעצמך?
אם החלפת במוסך, לא אמרו לך משהו בעניין המשאבה? פשוט חבל לפתוח טיימינג ולא לבדוק את מצב המשאבה או להחליף (זה פשוט לשלם פעמיים סתם).
אם אתה מטפל במוסך הזה בדרך קבע, גש לשם ושאל האם הם בדקו את המשאבה כשעשו טיימינג ומה מצבה.
אם קיים רישום (אמור להיות), שאל כמה ק"מ היא עברה מאז הוחלפה?

אם אין לך מידע לגבי המשאבה, צריך לקחת בחשבון מס' דברים לגבי מע' הקרור:
האם עפ"י היסטורית הרכב מערכת הקרור טופלה כנדרש?
האם מילאו את הרדיאטור תמיד בנוזל קרור או שהמנוע עבד מתישהו עם מי ברז?
האם כשהחלפת ורוקנת נוזל קרור היו סימנים של משקעים של חלודה אבנית וכו' או שהמערכת נקייה?

אם התשובות לשאלות אלו חיוביות, לא הייתי ממהר להחליפה, אלא מקדיש תשומת-לב יתרה ובודק תכופות את מפלס הנוזל והאם נובע רעש חריג מאזור הטיימינג וכו'.
לחילופין, אם לא ידוע לך מתי הוחלפה ונסעת כבר עם הרכב מעל שנה שנתיים ואתה לא ממש לחוץ בכסף, אז כדאי לשקול החלפת המשאבה.

מלבד ניקוי מע' הקרור במכון רדיאטורים (או במוסך), אתה יכול לפתוח את הצינור העליון והתחתון שברדיאטור, לרוקן את הנוזל למיכל ולנשוף לתוך הצינור העליון (להימנע ממגע עם הנוזל, הוא רעיל. השתמש בכף היד ע"מ לנשוף).

אם מע' הקרור ממש מזוהמת ויש לך גישה לצינור גינה, אתה יכול להוציא את מכלול התרמוסטט, להחזיר את התרמוסטט ללא המכלול ולהכניס מים בלחץ דרך צינור התרמוסטט כדי שכל המשקעים יצאו דרך הצינור התחתון (כל זה כשהמנוע קר בלבד, שלא נסדוק משהו חלילה).

לגבי המים, כמו שציינתי תמיד, יש למלא 50 אחוז פאראפלו עם 50 אחוז מים מזוקקים בלבד.

* לאחר השטיפות ישארו מעט מאד מי ברז במנוע, אבל זה זניח.
אם יש לך גישה לצינור מוסך עם מים מסוננים, מה טוב, דרך אחרת זה פשוט להוסיף לאחר השטיפה מעט מים מזוקקים כשהצינור התחתון עדיין פתוח. אבל זה למהדרין .

נערך לאחרונה על ידי mechtech : 07-06-12 ב 23:24.
mechtech מנותק  
ישן 07-06-12, 23:35   #2
Guter
Senior Member

הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
צטט:
במקור פורסם על ידי mechtech צפה בהודעה
האם עשית טיימינג במוסך או שבעצמך?
אם החלפת במוסך, לא אמרו לך משהו בעניין המשאבה? פשוט חבל לפתוח טיימינג ולא לבדוק את מצב המשאבה או להחליף (זה פשוט לשלם פעמיים סתם).
אם אתה מטפל במוסך הזה בדרך קבע, גש לשם ושאל האם הם בדקו את המשאבה כשעשו טיימינג ומה מצבה.
אם קיים רישום (אמור להיות), שאל כמה ק"מ היא עברה מאז הוחלפה?

אם אין לך מידע לגבי המשאבה, צריך לקחת בחשבון מס' דברים לגבי מע' הקרור:
האם עפ"י היסטורית הרכב מערכת הקרור טופלה כנדרש?
האם מילאו את הרדיאטור תמיד בנוזל קרור או שהמנוע עבד מתישהו עם מי ברז?
האם כשהחלפת ורוקנת נוזל קרור היו סימנים של משקעים של חלודה אבנית וכו' או שהמערכת נקייה?

אם התשובות לשאלות אלו חיוביות, לא הייתי ממהר להחליפה, אלא מקדיש תשומת-לב יתרה ובודק תכופות את מפלס הנוזל והאם נובע רעש חריג מאזור הטיימינג וכו'.
לחילופין, אם לא ידוע לך מתי הוחלפה ונסעת כבר עם הרכב מעל שנה שנתיים ואתה לא ממש לחוץ בכסף, אז כדאי לשקול החלפת המשאבה.

מלבד ניקוי מע' הקרור במכון רדיאטורים (או במוסך), אתה יכול לפתוח את הצינור העליון והתחתון שברדיאטור, לרוקן את הנוזל למיכל ולנשוף לתוך הצינור העליון (להימנע ממגע עם הנוזל, הוא רעיל. השתמש בכף היד ע"מ לנשוף).

אם מע' הקרור ממש מזוהמת ויש לך גישה לצינור גינה, אתה יכול להוציא את מכלול התרמוסטט, להחזיר את התרמוסטט ללא המכלול ולהכניס מים בלחץ דרך צינור התרמוסטט כדי שכל המשקעים יצאו דרך הצינור התחתון (כל זה כשהמנוע קר בלבד, שלא נסדוק משהו חלילה).

לגבי המים, כמו שציינתי תמיד, יש למלא 50 אחוז פאראפלו עם 50 אחוז מים מזוקקים בלבד.

* לאחר השטיפות ישארו מעט מאד מי ברז במנוע, אבל זה זניח.
אם יש לך גישה לצינור מוסך עם מים מסוננים, מה טוב, דרך אחרת זה פשוט להוסיף לאחר השטיפה מעט מים מזוקקים כשהצינור התחתון עדיין פתוח. אבל זה למהדרין .

קודם כל המון תודה על התשובה הכל כך מפורטת! שוב אתה יודע לתת הסבר כמו שצריך

הטיימינג לא נעשה במוסך ולכן השאלה, כמה עולה משאבת מים? אני יותר חושב שהעשה את המשאבה עם הטיפול הבא - הקלאץ'.

כאשר אני פותח את הטרמוסטט ומכניס מים על מנת לנקות את המעברים, האם אחרי זה צריך להוציא אויר מהמערכת?

מאז שהרכב נקנה לא נעשה ניקוי רדיאטור, והמים שהיום לפי דברי המוכר היו פריסטון.
Guter מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-06-12, 11:17   #3
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

החלפת משאבת מים במוסך (לא מורשה) עולה בסביבות 600-800ש"ח.
משאבת מים חליפית עולה בסביבות 150-200ש"ח,עושה גם כן את העבודה. לגבי מחיר מקורית אנ'לא יודע.

כמובן שלאחר החלפת/ריקון נוזל קרור יש לבצע ניקוז אוויר ממערכת הקרור, לפי ההוראות שכתבתי "הוצאת אוויר ממערכת הקרור" בקישור הזה בהודעה מס' 50:

קישור
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-06-12, 13:02   #4
davidmzr
Senior Member

האווטאר של davidmzr

הגלגלים שלי: פונטו
mechtech, יפה כל הכבוד על ההשקעה.
רק תיזהר שגם אותך לא יאשימו, שאתה "גורם לאובדן הכנסה למדינה, אתה מעודד משתמשים לתקן לבד. ובכך אתה שותף לפשע. "
עברה כבר שנה מאז שדורון כהן כתב והאשים אותי. לא שכחתי ולא מפסיק להשתומם, איך אפשר להבין ?. הצעתי לו שירשם בפונטו טכני ויפיץ את הדוקטרינה שלו.
ראה כאן. http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=1068
דוד.
ישן 08-06-12, 17:16   #5
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

נו... לא הבנתי במה זה קשור לפורום בו חבריו משתפים מידע טכני ביניהם, וזה לא משנה באיזה תחום (מלבד בניית קאסאמים כמובן ).

בכל הנוגע "למוסכים" פיראטיים, "מוסכי מדרכה" וכדומה שעובדים ללא היתר של משרד התחבורה, דורון כהן מפורום www.musach.co.il צודק בהחלט, אבל אין שום קשר לעניינינו.

המטרה של הפורומים הללו היא שיתוף מידע "פרופר" בין המשתמשים הרשומים בהם, במגוון רחב של תחומים- הנדסה, רפואה, לימודים.. סקס..מה לא בעצם.
בנוסף, ישנם בין היתר גם פורומים בתחום המכונאות, ושיתוף המידע נועד בראש ובראשונה לתועלתו האישית של כל משתמש ולא לצורכי "מסחרה" לעשיית רווחים מהצד, פירסום ובקיצור אינטרס כלכלי מובהק.

בנוגע לאלו שחושבים שמי שמתקן לעצמו/בעצמו את מדיח הכלים בבית ומחליף את המשאבה לצורך העניין, או שעושה טיפול 10,000 לרכבו לבדו,
מחליף כרטיס מסך במחשב ועוד דוגמאות כהנה וכהנה, ולא ניגש לטפל אצל בעל מקצוע, ולדעתם הדבר נחשב "לפשע" או יותר פתטי, גזל פרנסתו של בעל המקצוע.

יש לי להגיד דבר אחד בנושא: רוצו מייד לייעוץ תעסוקתי ועשו הסבת מקצוע לאלתר, אחרת במוקדם או במאוחר תבינו "שטחנתם מים" לשווא.
בארץ כמו ביתר העולם (אפילו במדינות עם ממשל דיקטטורי) אנשים משתפים ביניהם מידע ולמי שזה מפריע לו ובמיוחד מפריע לפרנסתו, איך אומרים.. "המצב בקקה" (סליחה על הבוטות).

בקיצור.. אין לי מושג מדוע הבעתי את דברי ונכנסתי לדיון הזה, אנשים שדרך חשיבתם היא כזו, אינם שווים בכלל התייחסות.

שבת שלום לכולם.

נערך לאחרונה על ידי mechtech : 08-06-12 ב 17:38.
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-06-12, 17:59   #6
davidmzr
Senior Member

האווטאר של davidmzr

הגלגלים שלי: פונטו
מסכים לכול מה שכתבת.
דוד.
ישן 09-06-12, 10:18   #7
plats
Member

הגלגלים שלי: פונטו ELX