מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פלסטלינה+ווקס לכבוד הגשם

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

שלום חדש .עליתי לאיטלקית מצרפתית

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו SX75 בפוטושופ

שם:  
צפיות: 
גודל:   

מכוניות מהטיול ברומא

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 16-03-09, 20:55   #40
motiyt
Junior Member

הגלגלים שלי: sx פונטו
טוב, אז ככה.

(סער- לך תכין כוס קפה ותביא עוגיות...זה הולך להיות ארוך)

קמתי בבוקר, שלחתי את הילדים לגן. התקשרתי למוסך שימשון לוודא שחיים נמצא היום ושאין עומס גדול מהרגיל.
יצאתי לדרך.

אקדים ואומר שלכבוד הנסיעה ליהוד האוטו התנהג יפה כבר מיום חמישי, נסע חלק, ולא הזכיר בכלל רכב שרעד בעבר...

הגעתי למוסך, לפי הסיפור חיים כבר אמר שזה סיפור שנשמע תפור לבעיית מחשב, וכפי שאמר סער זה נובע בד"כ מפלאגים או חחוטי הצתה לא מקוריים, זה דגם שמאוד רגיש לעניין, אבל בגלל שלא ניתן להוציא מחשב לאחר שהותקן ברכב (כי א"א להעביר לרכב אחר) ובגלל שזה מאוד יקר (בהמשך אספר עד כמה...) הוא רוצה לוודא שזה אכן המחשב.

חיים עלה לסיבוב על האוטו. (גם כי אמרתי שהתחילו לי רעשים מוזרים בנסיעה)
מיד שמע רעשים מהגיר, לא נראה לו שיש גלגל שניים שבור אלא "רק" מייסבים וצריך לשפץ אותו, אבל הרגיע אותי שזה לא משהו שקשור לעובדה שנסעתי כחודש לסרוגין על 2 בוכנות.

נחזור לעניין המחשב הוא אמר שהכי טוב לבדוק את מקור בעיית הרעידות כשהרכב רועד און ליין, אז הוא מחבר חוט עם לד לכבל שמגיע לסלילים לראות אם המחשב נותן פקודה ליצירת ניצוץ, אם כן, זה לא בעיית מחשב אלא משהו אחר ואם לא אז המחשב מזייף והוא שגורם את כל הצרות.

כ"כ פשוט, אבל כמו כל ילד שחולה, כשמגיעים לרופא מרגישים מצויין... הרכב לא הסכים לרעוד.

לא ויתרתי לריכבי היקר ומהנסיוני הקודם חשבתי שאוכל לגרום לו את הרעידות בכוונה.
וכך ע"י כיבוי והדלקה, נסיעה, כיבוי, שוב הדלקה וחוזר חלילה המנוע החל לזייף ולרעוד.

חיים בדק ואמר שזה בוודאות המחשב.

בירר כמה עולה(2611 ש"ח לפני מע"מ), הוסיף למחיר 150 ש"ח עבודה (על דיאגנוזה והרכבה) והזמין לי אחד שיגיע תוך שעתיים.

מכוון שאני גר במבשרת, עליתי לחדר ההמתנה עם המחשב הנייד כדי ללמוד בנתיים.

בזמן שאני שם נכנסתי שוב לפורום וראיתי שאמרתם שאם זו בעיית מחשב לפנות לאייל נויימן (לכן הייתי לחוץ בצהוריים להשיג את הטלפון שלו)

דיברתי איתו, הוא אמר שהוא מכיר את התופעה, ושיפוץ מחשב (בהנחה שמצליחים) או מחשב משופץ יעלה 1500 ש"ח עם אחריות לשנה.

(מדובר על מחשב ההזרקה -כמדומני ששמו למבדה 1?!)

לא ידעתי מה לעשות.

ירדתי למטה לחיים ושאלתי אותו מה הוא אומר על אפשרות השיפוץ, הוא אמר שאפשרי אבל הוא לא ממליץ מכיוון שזהוא ראה כבר מחשבים שחזרו איליו אחרי שיפוץ והיה צריך להחליף אותם אבל בשום רכב שהוא החליף למחשב חדש הוא לא היה צריך להחילף שוב, וגם מבחינת מחיר אמר שלדעתו זה יוצא בסביבות ה2000 ש" ולכן לא שווה את ההפרש.

שאלתי אותו, בשביל להיות הוגן, אם עדיין אפשר ללכת למהלך כזה למרות שהוא כבר הזמין בשבילי מחשב חדש, ואמר שכן.
אמרתי לו שבדקתי ואצל נוימן יעלה 1500, הוא אמר שהוא לא עובד איתו והוא יבדוק עם מי שהוא עובד כדי שיתנו הצעה נגדית.

בנתיים פניתי להתיעצות עם אישתי ועם אבא שלי- האם לקחת חדש או לשפץ?

אישתי היקרה טענה בצדק שכנראה תוך שנתיים וחצי גם כך נמכור את הרכב (לפי מספר הנפשות במשפחה...)
וש1500 ש"ח זה בכל זאת הפרש ואם תוך שנה (בתקופת האחריות) המחשב לא יתקלקל אז הגיוני שיחזיק מעמד ועל כן עדיף ללכת לשיפוץ.

אבי היקר ( אחרי שהתגבר על השוק שנסעתי ליהוד למורשה בגלל האינטרנט) אמר שאם כבר עושים אז ללכת על חדש, כי לפעמים משמיים זה יכול ללכת דווקא בחודש ה13. ובמחשב שהתחיל לעשות בעיות לא כדאי להתעסק.

תכלס,לאחר שיקלול חוות הדעת ובשיחה נוספת עם אשתי החלטנו ללכת על חדש, גם כי זו המלצת בעל המיקצוע (חיים) וגם בגלל שצריך להכיר את אבא שלי ושעד שהוא אומר ללכת על חדש ולא על "יד שניה / משופץ / משושמש במצב טוב" וכו' אז הולכים על זה.

טוב, אז זה מה שעשינו.
(חיים באמת בדק הצעת שיפוץ נגדית, רצו 1400 ש"ח כולל מע"מ אבל התנו את האחריות לשנה בהחלפת סלילי הצתה שעולה עוד כ500 ש"ח (כדי שהסללים הישנים לא יגרמו אולי נזק למחשב ))

חיים שם את המחשב החדש , ניקה כבר גם את בית המצערת ו... עשה לי הנחה של 160 ש"ח (עיגל ל3000 כולל מע"מ) כדי שאצא בהרגשה טובה.

סיכמנו שאני צריך לחזור בזמן הקרוב לשיפוץ הגיר... (תרומות יתקבלו בברכה )

לסיכום,יצאתי מרוצה, פגשתי אדם מקצועי, אמין, שמדבר בגובה העניים, לא נותן לך הרגשה של נודניק גם כשאתה כזה ומוכן להסביר עד הפרט האחרון כדי שהלקוח יבין מה קורה אצלו ברכב.

זהו.
מה דעתכם? הרגשתכם? שאלות?

בדיעבד חדש או משומש?

תודה, מוטי.
motiyt מנותק   הגב עם ציטוט

חוקי פרסום הודעות