מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

נפלאות הווקס

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו SX75 בפוטושופ

שם:  
צפיות: 
גודל:   

My Baby

שם:  
צפיות: 
גודל:   

punto sx75 אחרי הרבה השקעה

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 07-07-08, 21:44   #1
Tzvika 16V
Senior Member

האווטאר של Tzvika 16V

הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
רשמים והשוואה: גיר רציף או ידני - נסיעה ארוכה ומהירה

החלטתי לשתף אתכם בנסיון שלי כבעל 2 רכבי פונטו ספייס ELX 16V מודל 2001 אחד עם תיבה אוטומטית רציפה והשני עם גיר ידני בנסיעה ארוכה שכמעט כולה כבישים מהירים - מרמת-גן לאילת כ400 ק"מ.
2 הרכבים שמורים מאוד - ידיים פרטיות, ק"מ של כ120K והיסטוריה ארוכה ומפוארת במוסך המרכזי ברמת החייל.
המסלול כלל נסיעה במהירות ממוצעת של 110-115 קמ"ש עם מזגן, 2 אנשים ברכב ומזוודה בדקנו אוויר בצמיגים, נוזלים והרבה מצב רוח ושתייה ויצאנו לדרך.
נתחיל מהגיר הרגיל (לפני 7 חודשים): בפונטו שלי בעל התיבה הידנית התאוצה הרבה יותר טובה וכך גם הסחיבה וזה בהחלט התבטא בעליות חזרה מכביש הערבה לכיוון דימונה. הרכב אמנם התאמץ אבל סחב את העלייה בצורה טובה מאוד בהילוך 2 במהירות ממוצעת של כ60-70 קמ"ש כאשר המזגן כבוי בסל"ד ממוצע של 3700.
צריכת הדלק סבירה בהחלט אך לא מדהימה (ותיכף תבינו את המסקנות) 26 ליטר (החישוב מתייחס לדרך הלוך ז"א בירידות ולא עליות) ז"א בערך 15.3 ק"מ\ליטר כאשר המהירות הממוצעת צוינה למעלה וברובה הרכב נסע בסל"ד של כ-3100. לא הייתה שום בעיה לעקוף בכביש הערבה מכוניות חזקות ממנה בשילוב והורדה להילוך 4.
הגיר הרציף (הרכב של בת-זוגי,כמובן שהגבר נוהג, נסיעה לפני שבועיים): ברכב עם התיבה הרציפה הדרך הייתה לא קלה, הרכב מאוד התקשה לסחוב בעליות למשל במצב הידני בהילוך שני מתוך שש הרכב סחב במהירות של 50 קמ"ש בסל"ד של 4700!!! עם מזגן כבוי. הרכב ממש התקשה, בקושי טיפס את העלייה וכשהחלפתי להילוך 3 הרכב החל להאט בצורה מדאיגה וכמעט להדרדר אחורה. כך שחובה על הילוך 2. כבר אחרי 3 דקות של עליות מחוג החום התחיל לטפס בגלל המאמץ ועלה 3 פסים מעל קו האמצע. למזלי זה נגמר רק בזה ובסיום העליות הרכב הצליח לקרר עצמו ולחזור לטמפ' רגילה. עקיפות? אפשרי אבל קשה כאשר עוקפים רכב שנוסע על 100 קמ"ש בין אם ב-D או מצב ידני הרכב מתקשה מתאמץ אבל עושה את העבודה ב110-115 זה כבר ממש קשה וצווחת המנוע ממש הפחידה אותי כשפעם אחת התיבה לא החליפה הילוך לבד ב-D כבר באזור הסל"ד האדום ומפתיע שמערכת ניתוק ההצתה לא נדלקה. אבל סה"כ התיבה עובדת יפה ואין קפיצות או החלפות משוגעות בנסיעה רגועה אז נעים מאוד.
כאן צריכת הדלק טובה הרבה יותר, הרכב צרך כ18.9 ליטר דלק שזה אומר ליטר לכל 21 ק"מ בממוצע וזה שוב עם מזגן במהירות של 115 בערך. הסיבה פשוטה: ברכב הידני במהירות הזאת בהילוך חמישי הסל"ד גבוהה ב600 טורים מעל הסלד הממוצע בקצב נסיעה זה. ז"א שבתיבה הרציפה במהירות 115 עם מזגן הסל"ד נמצא באיזור ה2600 טורים בלבד במצב D! היינו פשוט בהלם. מילאנו טנק מלא והגענו עם פס קטן מתחת ל3/4.

מסקנות: אם אתם רוצים נסיעה חסכונית בדלק לכו על התיבה הרציפה אבל אם המנוע שלכם ישבוק חיים באמצע העליות חזרה (והן יחסית קיצוניות למה שאנחנו רגילים בעיר למשל) אל תתפלאו, אני אישתי במסלול הזה הייתי מעדיף להוסיף את ה50 שקל על הדלק ולנסוע בגיר הידני. אם זאת נסיעה לכנרת לדוגמא שבה כמעט אין עליות אז התיבה הרציפה עדיפה. היציבות של המכוניות הייתה בהחלט סבירה אמנם לא יציבות של רכב משפחתי וזה גם במהירות גבוהה ורוח חזקה בדרום וזה לדעתי בגלל שהרכבים נועלים צמיגים איכותיים מאוד.
אם הרשמים שלי עזרו לכם לבקניית הרכב הבא או תכנון של איזה רכב לקחת לנסיעה הבא שמחתי לשתף אתכם.
שיהיה יום טוב והלוואי שמחירי הדלק ירדו!

חוקי פרסום הודעות