![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו HGT
|
אטם מכסה שסתומים פונטו HGT
שלום, שאלתי במוסך לגבי צריכת השמן של הרכב [ כמעט ליטר בחודש ] , והוא קבע שבגלל שאטם מכסה שסתומים לא טוב אז כאן הבעיה, למשהו יש מושג אם זה נכון אם גם הייתה לו בעיה כזו, פשוט אין נזילות ואני לא מבין לאן השמן נעלם, תודה.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: HGT
|
מוכר...
תחליף גומיה. אבל לפני שאתה סוגר. על הגומיה שים שיכבה קטנה של ויקטור. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
אני אישית לא מתכוון לעשות את זה רק במוסך, סתם שאלה מה זה הויקטור הזה? אתה חושב שזה הבעיה מהמכסה שסתומים, קרה לך? תודה וסורי על החפירה...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Cupra R
|
אמממ
אמתתתת!!! באמת זה מהאטם.. אני עברתי טיפול בתלתן... ב 143000 קיולמטראז ב- 143900 הייתי צריך להוסיף כמעט ליטר.. שבטעות.. בדקתי בכלל.. החלפתי פנסים אצל חבר מהפורום.. אז בדקנו על הדרך... הופתעתי לגלות שהיה על המינימום.. שבוע אחריי זה .. טיפלתי באטם.. ועכשיו הכול פיקס . חשוב מאוד לציין שבגלל השהרכב ישן... וככול שאתה לוחץ יותר על הרכב . הכוונה לסלדים גבוהים. הרכב אוכל שמן. כמות מזערית. להבדיל מהאטם. אגב אצלי היה מצב שממש אפשר היה לראות שמן ... למעלה מצטבר, שמן שרוף
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
ליטר בחודש? ![]() אם המוסך אמר שזה מאטם מכסה השסתומים, איך אתה לא רואה סימנים, זה ליטר של שמן "שנמרח" על המנוע עם כל האבק והג'יפה.. הסתכלת גם מצד סעפת היניקה? הליטר הזה יכול לצאת מהמנוע בדרכים שונות לדוגמה: אטם מכסה שסתומים נזילה ממחזירי השמן השונים במנוע. נזילה מבורג ריקון שמן. נזילה אטם אגן שמן. חור באגן השמן. כמות נכבדת מהשמן נשרפת כתוצאה של שחיקת טבעות השמן שבבוכנות ולכן השמן עובר לתאי השריפה ונשרף. גומיות שסתומים יבשות. פילטר שמן לא סגור היטב. וכו'..
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
אמממ
צטט:
כמובן שיכולנלהיות הרבה סיבות לאיבוד שמן בכזאת כמות.. אבל אטם מכסה שסתומים הי נפוץ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
אני רואה סימנים שזה מהאטם, אבל אם הפילטר שמן לא היה סגור טוב הייתי רואה נזילה,כנ"ל לגבי חור באגן, בכל מקרה אני אתחיל עם המכסה שסתומים ונראה מה יהיה הלאה, תודה לכולם
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: IBIZA CUPRA 08 250 HP
|
*** אני ממליץ לך מכל הלב ללכת לאבי מהתלתן ... מקצועיות נטו במינימום עלות..שהייתה לי את HGT הוא היחיד שטיפל באוטו ..אל תלך לכל מיני מוסכים מורשים ..באמת שממליץ..!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
אממ
אל תשווה חור באגן למכסה שסתומים.. חור באגן (אני משאר שהתכוונת מהאטם באגן שמן , הגומיה) כי אם היה חור באגן שמן מצבך באמת לא טובב. בכול אופן, באגן זה פשוט נוזל למטה לכביש. גם כשהרכב חונה אבל יש טיפטוף.. באטם מכסה שסתומים , זה לא נוזל .. זה גולש החוצה בנסיעה.. בגלל זה יש הצטברות וכתמים של שמן על המנוע.. ולא תראה נזילה כשהרכב חונה.. יש אנשים שפשוט נוסעים עם זה שנים.. מוסיפים שמן כול פעם .. אך אני בהחלט מציע לטפל בבעיה.. במיוחד שזה גם לא יקר ברכבי פיאט! בהצלחה...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
אני אלך לאבי או לשמשון נראה מה הכי יסתדר לי, תודה רבה חברים
![]() |
![]() |
![]() |