![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
כמה עולה התקנה והרכבה על טימיניג לפיאט פונוטו
שלום ,
אני רוצה לדעת כמה עולה עבודה וחלקים על טימיניג לפיאט פונוטו מודל 2000 דור 1 ? כדי שאדע איפה לחפש מוסך במחיר סביר . |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
פנה לחבר הפורום yair791 אצלו הכי זול ועבודה מקצועית.
דוד.
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
העבודה זה לא סיפור גדול בכלל כי זה מנוע 8 שסתומים בהחלפת רצועת תיזמון יש להחליף את הרצועת התיזמון+מותחן+משאבת מים +מחזירי שמן (עליון +תחתון) תישלך לי בפרטי את הטלפון ונדבר
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
בסביבות 700-800 ש"ח כולל מע"מ על עבודה וחלקים. למצוא מוסך במחיר סביר זו לא ממש בעיה. השאלות שנשאלות הן: 1.האם זה כולל: החלפת רצועת טיימינג החלפת מותח טיימינג החלפת מחזיר שמן בקאמשפט החלפת מחזיר שמן בקראנקשפט 2. האם הוא מחליף גם את משאבת המים? אם היא לא הוחלפה מס' שנים או שעבדה בשלב כלשהו עם מערכת קירור מזוהמת, אז כדאי להחליף גם אותה ע"מ לחסוך הוצאה כספית דומה בעתיד הקרוב (המשאבה והטיימינג נמצאים באותו המקום). 3. האם הצעת המחיר היא לחלקים מקוריים או תחליפיים? 4. האם המחיר בהצעה הוא כולל מע"מ או פלוס מע"מ? 5. האם המוסך אמין ומקצועי? בקיצור, כמעט ש"אין חיה כזאת", ולכן אתה צריך לדעת מראש מה מתאים לך הכי טוב וללכת על זה. נ.ב. אם כבר אתה עושה טיפול כזה, תבקש שיבדקו את רצועת מ.הגה כח, את רצועת המזגן (אם קיימת) ואת רצועת האלטרנטור. אם הן ישנות יבשות וסדוקות כדאי להחליף מאחר והן זולות מאד (החליפי).
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 27-11-12 ב 22:44. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
לדעתי האישית עדיף להחליף משאבת מים בהחלפת רצועת תיזמון במיקרה הזה כי היא מונעת ע"י רצועת התיזמון ואת ההחלפה אני עושה כמעט בלי לקחת בחשבון מתי הוחלפה למעט מיקרים חריגים כמו החלפה בשנה האחורנה או מוקדם יותר כי אם היא תיתקלקל העבודה הקרוכה בהחלפתה זהה כמעט לחלוטין לזו שצריך לעשות כרגע בנוסף כמובן שיבדקו כל שאר החלקים שצינתה ויוחלפו בהתאם לצורך
ניראה לי שהמחיר שמוסך יקח הוא יותר מ1000 שח כולל חלקים כיוון שקיט טימינג עולה בסביבות 200 ומשאבה עוד 200 מחזירי שמן עוד 60 -80 שח ורצועות אביזירים למינהם אינני בטוח במחיר אבל מדובר בהוצאה כולל על רצועות אביזירם שלא מגיע ליותר מ100 שח בהגזמה אם מדובר ברצועות פשוטות ולא רצועה גדולה (שמניעה הכל מש אבת הגה מזגן משאבת מים אלטרנטור ) כמו שיש בחלק מהמכוניות |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
לדעתי, אם תמיד מילאו במע' הקירור נוזל קירור יעודי לפיאט, ז'תומרת פאראפלו, והמערכת נקייה ואינה מזוהמת במשקעים של אבנית וחלודה וכו' והמשאבה הוחלפה לפני שנה שנתיים ואיתה כמובן הוחלף מן הסתם גם נוזל הקירור, אז אפשר להשאירה עד הטיימינג הבא. משאבה מקורית שעובדת במערכת נקייה אין סיבה שהיא תיגמר כל-כך מהר והיא אמורה להחזיק לא מעט שנים. במקרה ההצעה שהתקבלה נכון להיום במוסך מסויים היא בסביבות 750 ש"ח. כמובן שלא מדובר במוסך מורשה או בחלקים מקוריים.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס sx
|
מתעלק על השירשור ומבקש גם הצעת מחיר, יש לי את החלפים (טיימינג מותחנים מחזירי שמן שמן מנוע שמן גיר ופלאגים) כמה יעלה לי להרכיב אותם? ועוד להוסיף משאבת מים והחלפת נוזל קירור (יש מים ירוקים מאז ומתמיד במערכת)? כמה כל זה יעלה לי?
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
אם יש לך את כל החלים שברצונך להחליף וגם את החומרים הדרושים לביצוע העבודה במיקרה הזה צריך שפורפרת RTV בשביל משאבת מים ונוזל קירור להמילוי המערכת לאחר ביצוע העבודה
מחיר עבודה הוא בסיביבות 400-500 דבר איתי בפרטי אם תירצה אוכל לעזור אני עובד במרכז כל שבוע |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| נצפה היום פיאט פונוטו ספייס קלאסיק מאיטליה | צביקוש23 | פיאט כללי | 7 | 29-04-11 23:41 |
| האם מחזירי שמן של גיר ידני הם חיצוניים וקלים לפירוק והרכבה,או שצריך לפרק חלקים בגיר? | shay2828 | פונטו - טכני | 8 | 03-08-10 11:05 |
| שאלה לגבי משאבת דלק פונוטו ספייס 2004 | tombraider | פונטו - טכני | 4 | 23-04-10 18:00 |
| פונוטו 2001 בעיה בכסא | hakim | פונטו - טכני | 1 | 10-10-09 23:43 |
| עזרה ...בלוח השעונים (מדים + נורות לא עובדות לאחר פירוק והרכבה) | i12z | פונטו - טכני | 1 | 10-12-08 12:35 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד