![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: xtz s75
|
חייב עזרה דחוף עם הפונטו
שלום לכולם לפני כשבועיים שמתי במקום מי קירור לפיאט פונטו שמתי מים מהברז מחוסר ברירה,
השאלה שלי עם זה טעות רצינית מה שעשיתי ואם אני צריך לצפות לתקלות במנוע בזמן הקרוב , ואם אני צריך להוציא את המים או להחליף ואם כן אז איך , תודה לעוזרים . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מה שעשית אינו טעות רצינית, ואינך צריך לצפות לתקלות במנוע בזמן הקרוב, בגלל זה.
אם להחליף תחליט אתה. דוד.
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
מהתגובה שלך נראה כי אתה מפחד שהמים הרגילים יכולים לגרום לבעיות ולכן לפי דעתי שווה לך לקנות פארפלו ולהחליף (לשקט האישי שלך).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
זו לא טעות רצינית. טעות רצינית זה להמשיך לנסוע בלי מים ברדיאטור ולתת לטמפ' לטפס אל הקו האדום. אם במהלך הנסיעה המנוע מתחמם וממלאים מי ברז מחוסר ברירה, זה בסדר גמור. אך אם מרוקנים ומחליפים את הנוזל ברדיאטור במי ברז, לדעתי זו טעות די רצינית ונפוצה העלולה לגרום בהמשך לבעיות במע' הקירור ולראש המנוע. מומלץ למלא את מע' הקירור בנוזל מרוכז "פאראפלו" ייעודי לפיאט, כשהוא מהול אך ורק במים מזוקקים (לא מים מינרלים) וביחס של 50% נוזל על 50% מים מזוקקים. אפשר למלא בנוזל קירור אחר, אך שיהיה איכותי ולמהול במים מזוקקים לפי ההוראות שעל גבי הבקבוק (אפשר גם להשתמש בנוזל מוכן איכותי). בכל מקרה, כדאי לשמור בתא המטען גלון של מים מזוקקים (כ-20 ש"ח בתחנות דלק וכו') וכשחסר נוזל במערכת, פשוט להוסיף מים מזוקקים. גם אם זה ישנה מעט את היחס בין הנוזל המרוכז למים, זה בסדר. מי ברז מכילים חלודה, אבנית ועוד מזהמים הפוגעים ברכיבי מערכת הקירור ובמנוע עצמו, ולכן לדעתי זו טעות למלא את המע' במי ברז ולא בנוזל קירור ייעודי.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
אזעקה מופעלת סתם ככה - חייב עזרה דחוף | drweed | פונטו - טכני | 5 | 18-04-11 18:46 |
חייב עזרה דחוף לגבי רדיאטור חימום!! | fadi_fbm | בראבו - טכני | 2 | 18-01-10 00:18 |
צריך עזרה דחוף דחוף | פורום הגראז' | 1 | 25-08-07 23:45 | |
ספייס MK2 - חייב דחוף מדף אחורי | פורום הגראז' | 1 | 09-02-07 20:54 | |
חייב דחוף עזרה - פיאט אונו 1400 94 | פורום הגראז' | 1 | 06-02-07 07:40 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד