![]() |
חייב עזרה דחוף עם הפונטו
שלום לכולם לפני כשבועיים שמתי במקום מי קירור לפיאט פונטו שמתי מים מהברז מחוסר ברירה,
השאלה שלי עם זה טעות רצינית מה שעשיתי ואם אני צריך לצפות לתקלות במנוע בזמן הקרוב , ואם אני צריך להוציא את המים או להחליף ואם כן אז איך , תודה לעוזרים . |
מה שעשית אינו טעות רצינית, ואינך צריך לצפות לתקלות במנוע בזמן הקרוב, בגלל זה.
אם להחליף תחליט אתה. דוד. |
מהתגובה שלך נראה כי אתה מפחד שהמים הרגילים יכולים לגרום לבעיות ולכן לפי דעתי שווה לך לקנות פארפלו ולהחליף (לשקט האישי שלך).
|
צטט:
זו לא טעות רצינית. טעות רצינית זה להמשיך לנסוע בלי מים ברדיאטור ולתת לטמפ' לטפס אל הקו האדום. אם במהלך הנסיעה המנוע מתחמם וממלאים מי ברז מחוסר ברירה, זה בסדר גמור. אך אם מרוקנים ומחליפים את הנוזל ברדיאטור במי ברז, לדעתי זו טעות די רצינית ונפוצה העלולה לגרום בהמשך לבעיות במע' הקירור ולראש המנוע. מומלץ למלא את מע' הקירור בנוזל מרוכז "פאראפלו" ייעודי לפיאט, כשהוא מהול אך ורק במים מזוקקים (לא מים מינרלים) וביחס של 50% נוזל על 50% מים מזוקקים. אפשר למלא בנוזל קירור אחר, אך שיהיה איכותי ולמהול במים מזוקקים לפי ההוראות שעל גבי הבקבוק (אפשר גם להשתמש בנוזל מוכן איכותי). בכל מקרה, כדאי לשמור בתא המטען גלון של מים מזוקקים (כ-20 ש"ח בתחנות דלק וכו') וכשחסר נוזל במערכת, פשוט להוסיף מים מזוקקים. גם אם זה ישנה מעט את היחס בין הנוזל המרוכז למים, זה בסדר. מי ברז מכילים חלודה, אבנית ועוד מזהמים הפוגעים ברכיבי מערכת הקירור ובמנוע עצמו, ולכן לדעתי זו טעות למלא את המע' במי ברז ולא בנוזל קירור ייעודי. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:04. |