![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
התחדשתי אתמול בפונטו ספייס 2001-כמה שאלות
שלום וחג שמח
![]() אתמול בשעה טובה קניתי את הרכב הראשון שלי (סטודנט נכון לעכשיו) - פיאט פונטו ספייס 2001, הדגם עם התיבה הרציפה (טיפטרוניק) וההגה CITY. יש לי כמה שאלות: 1. יש לי אפשרות בשם TRIP שאיתה אפשר למדוד מרחקים, לראות צריכת דלק, וכולי (דיגיטלי)... אני משום מה לא מצליח לאפס אותו, למרות שרשום בספר רכב שצריך ללחוץ 3 שניות כדי לאפס הכל...מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה? 2. הנורה של הבלם יד דולקת תמידית, גם כשהבלם יד למטה, יש לציין שזה לא מפריע בנסיעה...צריך לדאוג? 3. אני שוקל להכניס אותו לטיפול, סוג של יישור קו, כדי להיות בראש שקט שאין שום בעיות... עד היום הרכב טופל במוסך מורשה, הביאו לי קבלות של כל טיפול... אלו הטיפולים שנעשו לפני שנה ושנתיים...תודה מראש על ההתייחסות. האוטו יש לציין עבר 120,000 ק"מ בלבד. כדאי? : אוקטובר 2009, ב-101,358 ק"מ: טיפול 100,000 רחיצת מנוע החלפת נוזל תיה"ל אוטומטית החלפת רפידות בלם קדמי מסנן שמן קרב מסנן שמן מצת מנוע מסנן אוויר למזגן מיכל 2 ליטר שמן גיר שמן מנוע פרפלו חומר למערכת מים אפריל 2008, ב-75,125: בדיקת לחץ צילינדרים פ+ה ראש מנוע מכלל העברת מכלולים לראש מנוע מוסר פ+ה מצנן מים תיקון ראש מנוע ניקוי מצנן מים ער סתמים לראש ספייס חגורת תזמון מותח חגורה נוזל קירור רדיאטור מקורי בנדים שונים בשימוש ממ בלב 4. ומשהו נוסף-עד כמה חשוב לטפל במוסך מורשה? האם כדאי רק במוסך מורשה, או שזה לא חשוב עד כדי כך? תודה רבה וחג שמח! ![]() נערך לאחרונה על ידי assafy : 23-09-10 ב 17:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: z750L
|
קודם כל תתחדש ותהנה מהרכב, לפי מה שרשמת מדובר ברכב מאוד שמור.
אם היד הקודמת טיפלה במוסך מורשה מומלץ להמשיך באותו קו, אפשר לטפל במוסך לא מורשה אבל שם לא ישימו לך מים ייעודים, כמובן שתמיד אפשר לרכוש עצמאית ולהביא לטיפול. אני אישית מטפל רק במורשה, בגלל ששם מכירים את הרכב הכי טוב, בגלל שזה נראה טוב שיש היסטוריית טיפולים מלאה. רצוי מאוד שתיכנס לטיפול 20 אלף קטן, להחליף שמן ופילטר שמן ורצוי גם להחליף פילטר אוויר. עברה כבר שנה מאז הטיפול האחרון,תבקש חיבור לאקזמינר כדי לאפס את הנורת בלם יד, שיאפסו את התקלה ואם היא לא חוזרת אז הכל טוב. בקשר לטריפ לא כל כך הבנתי, אבל אתה צריך לשים לב מה הצג מראה לך, אי אפשר לאפס בכל מצב, אפשר לאפס רק את הצריכת דלק ועוד איזה משהו אני לא ממש זוכר. למה הרכב עבר תיקון ראש מנוע? אתה בקמרה יודע אם הוא עבר התחממות או משהו כזה?
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
1. לחיצה על TRIP ל- 3 שניות מאפסת רק את מד המרחק ולא את כל התצוגה.אתה צריך בלחיצות קצרות להגיע למד המרחק (לא הכללי) ושם ללחוץ 3 שניות ולאפס אותו.
2. נורת הבלמיםשדולקת קבוע יכולה להעיד על תקלה במערכת ABS. בדוק בספר הרכב וגש למוסך. 3. חסר לי כאן החלפת נוזל בלמים - אמור להתבצע כל שנתיים או 40K ק"מ; אתה צריך להחליף שמן + מסנן - כי לא הוחלפו בשנה האחרונה+ בדיקת בלמים ובדיקה כללית לנזילות קרעים ולמפגעים אחרים. 4. אתה לא חייב מוסך מורשה יבואן למרות שלפעמים זה שווה את ההפרש במחיר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
תודה על התשובות!
![]() ראשית-אכן הצלחתי לאפס את המד, עשיתי בדיוק מה שאמרת (GSK) וזה עבד, המון תודה ![]() ליאור23 - הראש מנוע אכן הוחלף עקב תקלה, אבל בבדיקה שעשיתי לרכב יצא שהמצב המכני שלו טוב, וכבר הספקתי לנסוע איתו הרבה מאז אתמול-מהפקקים של ת"א ועד חיפה, אני מאוד מרוצה מהביצועים שלו ![]() GSK-ה-ABS דווקא מגיב טוב לפי מה שבדקתי. הבחור שקניתי ממנו אמר שהוא בדק את זה במוסך, ואמרו לו שזו מעין "מחלה" ושזה שום דבר. נזכרתי שגם בפאסאט של המשפחה הייתה תקלה דומה עם נורות שהיו נדלקות באמצע הנסיעה, אך התקלה הייתה בנוריות בלבד, לא שום דבר במנוע... ואם כבר, עוד כמה שאלות על הדרך: 1. הכפתור של ה-E - מתי כדאי להפעיל אותו, והאם זה באמת עוזר לצריכת דלק במצבים מסוימים? 2. אני מעוניין בחיישני רוורס, ושמתי לב שהשוק רווי בכאלו-מה כדאי לרכוש? מספיק לי המערכת שמאותת עם הצג של המטרים, לא צריך מצלמה וכל מיני דברים אחרים כאלו... 3. יש דפיקת חנייה קלה בצד של הרכב מלווה בשריטה קטנה, כמה להערכתכם יעלה לי לסדר את זה? שוב המון תודה! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
לגבי נורת הבלמים. גש למוסך נקודה. יש תקלה כלשהי במערכת הבלמים. בין אם זו מערכת הABS, הבוסטר, חוסר נוזל בלמים, זה לא משנה. גש למוסך שיבדקו מה קורה שם. זו מערכת בטיחותית חשובה מאוד, לא מזניחים תקלות כאן. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
שוב תודה לכולם על התשובות!
![]() אשר לנורה של הבלם יד-בדקתי, ולא חסר שמן בלמים, מלא עד הסוף. שבוע הבא (אפילו מחר יש מצב) אני לוקח אותו לטיפול 120,000 תודה שוב על העזרה! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
לפעמים היא נשארת דולקת שיש חוסר בנוזל בלמים או כמו שאמר gsk יכול להיות שזה הABS
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: z750L
|
תקרא לי ליאור בלי המספרים
![]() ואין שום מחלה של נורות בספייס, גש למוסך ובקש לבדוק את התקלה, מה שהיה בפאסאט לא אומר דבר לגבי הספייס. ממליץ לך לבדוק לפחות אחת לשבוע שמן ומים, או אפילו יותר טוב כל בוקר תבדוק.
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Grande
|
לפי דעתי אם אין לך בעיות תטפל רק במה שצריך -
טיפול 120K לפי : דף טיפולים נורית דולקת כדי לבדוק אולי השתחרר מקרוסוויטצ' או תקלה אמיתית (חוסר שמן בלמים)- תראה בספר רכב מה זה אומר. תוודא שחום מנוע מילימטר מעל החצי מרגע שהאוטו מתחמם ולא זז כדאי לבדוק צמיגים מצב וגיל אם אין לחץ אויר מהאוורור אתה יכול להחליף פילטר מזגן תתחדש נערך לאחרונה על ידי mgoldst : 23-09-10 ב 19:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
התחדשתי בפונטו ספייס 2001 | mishel27 | פונטו - טכני | 1 | 07-10-09 07:41 |
רכשתי אתמול כיסוי חיצוני. מס' שאלות לכסיינים | stio | אוף טופיק | 15 | 13-02-09 18:44 |
עזרה בפונטו ספייס 2001 elx | *x* | פיאט כללי | 1 | 17-12-08 20:36 |
שאלות גיר - ספייס 2001 16V | aflalo | פונטו - טכני | 4 | 21-04-08 13:07 |
התחדשתי בגרנדה, כמה שאלות מטרידות.. | פיאט כללי | 9 | 03-08-07 19:17 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד