![]() |
|
![]() |
פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Guest
|
התחדשתי בגרנדה, כמה שאלות מטרידות..
יש לי כמה שאלות לגבי הגרנדה, אשמח לשמוע תשובות מבעלי ניסיון:
עד עכשיו נסעתי בפונטו SX 98 ותיקה, יד ראשונה (עדיין ברשותי, לא מכירה ![]() רק לציין שאין לי בעיות ידידות עם הגיר הרובוטי ואיתו אני דווקא מסתדר. 1. במהירות שמעל 100 המנוע נשמע רועש מאד (יותר מהפונטו הישנה שלי) 2. ההגה "מדווח" מהכביש על כל גרגר וזה גורם לרעידה קלה ומעצבנת 3. איפה הכוח? (עליות שהפונטו הישנה "בולעת" גורמות למאמץ אצל הגרנדה. 4. בתחילת נסיעה (פתיחה, ולא שאני נהג מרוצים) הרכב מרגיש כבד מאד. אני באמת סקרן לשמוע תשובות. חוצמזה הרכב נוח, הגיר עובד יפה (בעיקר בידני), באוטומט הוא "מעודן מדי" בשחרור הקלאץ' ואז ההחלפה איטית מידי לטעמי. יש מקום, אפילו לתחת השמן שלי ולגליים שלי ולאלה שמאחור. תודה |
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
קודם כל ברוך הבא למועדון, ות-ת-ח-ד-ש!
התופעות שאתה מציין מוזרות קצת... אני לא חושב שזה צריך להיות כך..... איזה מנוע הגרנדה פונטו והפונטו הותיקה שלך? אלי |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
תתחדש וברוך הבא. זה שהאוטו מרגיש כבד זה בגלל המנוע החלש ששידכו לו. האוטו באמת מרגיש כבד ולא זה לא בעיה .
לא נסעת על האוטו לפני הקניה? שחרון |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
כמה תשובות שלי להתאים את התשובות שלכם, אני באמת רוצה תשובות מבעלי נסיון:
1. החדשה 1.4 הישנה פונטו 75 שזה 1250 2. נסעתי על האוטו לפני הקניה זה היה לפני חודש ואני לא ממש זוכר את הנקודות האלה. 3. המנוע כאן יותר גדול, גם הכוח אמור להיות בהפרש קטן או זהה בעיית הכבדות קצת פחות מטרידה, הרעש החזק במהירות של 110 והרגישות הנוראית מכל מהמורה (אני לא נוסע על CITY) זה מה שמטריד אותי אני נהנה פחות מהנהיגה כאן מאשר על הפונטו הישנה. |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
אני לא חושב שתמצא פה תשובות מבעלי ניסיון עם הגרנדה פונטו, אך לפי דעתי אתה צריך פשוט להתרגל לרכב.
אני נוהג בד"כ על פיאט אונו שנת 1993 1400 סמ"ק עם 70 כ"ס. אתמול נהגתי על פיג'ו 307 שנת 2008 1600 סמ"ק עם 110 כ"ס, רכב חדש רק 4500 ק"מ. הפיג'ו לא היתה נוחה לנהיגה, כיסא נהג לא תומך בכלל, מנוע מרעיש בעליות במיוחד, קושי סחיבה בעליות, זינוק מהמקום ברמה מחפירה (כולם עקפו אותי מכל הנתיבים), בקיצור יצאתי המום. האונו לעומת ה- 307 "בולעת" אותה בעליות, מזנקת ממנה יותר מהר ונוחה יותר. תסכימו איתי שלא יכול להיות שאונו שעברה יותר מ- 122,000 ק"מ, שיש לה רק 70 כ"ס ושנמצאת יותר מ- 14 שנה על הכביש נוסעת יותר טוב מרכב עם 4500 ק"מ בקושי, שנמצא חודש על הכביש ויש לו 110 כ"ס. הסיבה היא שככל הנראה אני הייתי צריך להתרגל ל- 307. אותו דבר אצלך, אתה תראה שתתחיל להתרגל לגרנדה פונטו פתאום תראה שהרכב מזנק יותר מהר, נוח יותר, וסוחב יותר טוב. תתחדש על הרכב, ברוך הבא למועדון, ואם יש תמונות של הרכב אשמח אם תעלה ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
צטט:
האונו בולעת אותה בעליות? נו באמת? לא צריך להגזים? כנראה שאתה פשוט לא יודע לנהוג עם תב"ה AL4 של 307. 307 זה בהחלט לא רכב מהיר בעל ביצועים צעקניים, אבל אל תשווה אותה לאונו. אל תסחף , כמו הבחור עם ה HGT שרשם שעד 140 הוא עומד עם B4 3.0 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
אם היית טורח עוד דקה-שתיים לקריאת התגובה שלי, היית רואה שרשמתי את המשפט הבא:
"תסכימו איתי שלא יכול להיות שאונו שעברה יותר מ- 122,000 ק"מ, שיש לה רק 70 כ"ס ושנמצאת יותר מ- 14 שנה על הכביש נוסעת יותר טוב מרכב עם 4500 ק"מ בקושי, שנמצא חודש על הכביש ויש לו 110 כ"ס. הסיבה היא שככל הנראה אני הייתי צריך להתרגל ל- 307." לפיכך אפשר להבין מהכתוב שבסך הכל הייתי צריך להתרגל לרכב, ה- 307 הוא רכב הרבה יותר טוב מהאונו ואין פה בכלל פרמטר להשוואה. |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
בתור התחלה, תתחדש ותהנה (למרות שאני אנטי-גרנדה פונטו, לפחות עד שיביאו את המנועים המודרניים, ולא המיושנים והחלושים שמגיעים ארצה).
לדעתי, אתה פשוט לא רגיל לתחושות של היגוי חשמלי ולכן זה נראה לך מעט שונה ![]() הייתי ממליץ לעשות נסיעת מבחן בגרנדה פונטו דומה ולראות אם גם בה ההיגוי מרגיש ככה (ושאר התופעות שציינת). בהצלחה. |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
אולי התיבה הרובוטית מקשה על המנוע בכל זאת?
אם היה לי כסף לרכב חדש זה היה רק סופר מיני ורק עם תיבה ידנית בלבד, לא סובל אוטומטיות. |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Guest
|
צטט:
אתה לא צריך להיתרגש מהתגובה שלו ושל הבחור עם הHGT. ברוסית יש פיתגם האומר שכל צפרדע מעדיפה את הביצה שלה ![]() גם אני כזה, אני מוכן להשוות את ה127 שלי לרכב חדש, ולהגיד שהיא הרבה יותר טובה. שבנינו זאת שטות. אבל זה שלי, ושלי הכי טוב בעולם. זכור זה נורמלי. לאהוב את מש שיש לך ולציין שזה הכי טוב. שבת שלום. גיא בעל 6 פיאטים. ![]() |
||
![]() |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד