![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: ELX 2001
|
מזגן הפסיק לעבוד בפתאומיות
הרכב הוא ELX 2001, אחרי המון חיפושים בפורום לא מצאתי בעיית מזגן כמו שלי.
אתמול בנסיעה שגרתית ומזגן פועל שמעתי רעש פתאומי מתחת לרכב, עצרתי מיד בצד כדי לבדוק מזה, לא מצאתי שום דבר על הכביש ,חזרתי לרכב כשהוא מונע עם מזגן פעיל. משלב הילוך ראשון נותן קצת גז והמזגן נכבה פתאום. נורת הAC לא נדלקת, ניסיון משחק עם הבורר בכל 4 מצביו לא מעלה דבר, בכלל שום מתג שקשור למזגן לא מגיב. עם כל זה יש רעש לא ברור מתא המנוע כאשר אני מנסה להדליק את המזגן ולוחץ על AC, הנורה לא נדלקת, אויר לא יוצא, אבל נשמע כאילו חלק מהמזגן מתחיל לעבוד. יש לציין שבעשרת החודשים האחרונים המזגן לא הראה שום בעיות והקפיא לי את התחת למופת. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מעט קשה לאתר את הסיבה לתקלה דרך המסך, משום שהתקלה לא שיגרתית. אבל אנסה.
הרעש הפתאומי ששמעת לא בא מהכביש. נראה לי שמשהוא נשבר במניפה של המפוח, המפוח נתפס וגרם לקצר. דבר ראשון יש לפתוח אותו ולסובב עם היד. לאחר מכן להחליף פיוזים. דוד.
נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 21-06-12 ב 11:47. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
צריך לראות מה קרה למדחס המזגו או חגורה נקרעה או הפולי נשבר
ובנוסף כמו שאמר דוד גם הפיוז נשרף אז בדוק את אזור המדחס ונסה לסובב את הפולי כשמנוע מכובה |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
אכן, זאת גם אפשרות.
דוד.
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
כוונו אותי בבקשה למניפה, מפוח, מדחס ולפיוזים המתאימים.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
מלבד אלה יכול להיות שהמדחס נדפק, איזה רעש זה היה בדיוק? הרעש היה מחוץ לרכב? האם כשזה קרה שמעת רעש מאזור תא הכפפות שם נמצא המפוח? הפיוזים: ------ פיוז F19 בתמונה 7.5A שייך למדחס, נמצא בתא המנוע. בדוק גם את פיוז F8 בתמונה 30A נמצא בתא המנוע. פיוז F31 בתמונה 7.5A שייך לממסר מפוח, נמצא בתוך הרכב.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
בדקתי את שלושת הפיוזים והם נראים טוב.
הרעש ששמעתי הוא כמו אבן שקופצת מתחת לאוטו, אך חזק יותר, לא מתא הכפפות זה בטוח. המזגן לא הפסיק לעבוד בו-זמניות עם הרעש, כאמור היה רעש נעצרתי בצד לבדוק חזרתי לרכב משלב הילוך ראשון קצת גז - ונכבה. אולי זה צירוף מיקרים מוזר ולא קשור אחד לשני. הנחתי שיש קשר. אשמח אם תכוונו אותי למדחס ולרצועה (מה זה פולי?) בתמונת תא המנוע שהעלתי. תודה, שבת שלום. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 23-06-12 ב 01:00. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
זה משאבת הגה כח למנוע דור 1 16 שסתומים
מעריך שצריך להיות מתחת לאלטרנטור נערך לאחרונה על ידי yair068 : 23-06-12 ב 00:12. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
אכן זאת משאבת הגה כוח.
גם במנוע 8 שסתומים, משאבת הגה הכוח נמצאת באותו מקום. לא צריך להעריך היכן נמצא המדחס. ![]() הוא נמצא בדיוק במקום שציינת. דוד.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מפוח מזגן הפסיק לעבוד. | trademark | פונטו - טכני | 7 | 22-06-12 15:28 |
| המגב הקדמי השמאלי הפסיק לעבוד בפתאומיות | avi097 | פונטו - טכני | 3 | 05-02-11 10:05 |
| מזגן \ אוורור הפסיקו לעבוד (HGT 2001) | etsuitup | פונטו - טכני | 12 | 23-09-10 17:45 |
| חלון קדמי הפסיק לעבוד | yaniv hgt | פונטו - טכני | 3 | 20-10-09 15:00 |
| מגב קדמי באונו 94 הפסיק לעבוד | bargal | אונו - טכני | 9 | 27-11-08 00:50 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד