![]() |
מזגן הפסיק לעבוד בפתאומיות
הרכב הוא ELX 2001, אחרי המון חיפושים בפורום לא מצאתי בעיית מזגן כמו שלי.
אתמול בנסיעה שגרתית ומזגן פועל שמעתי רעש פתאומי מתחת לרכב, עצרתי מיד בצד כדי לבדוק מזה, לא מצאתי שום דבר על הכביש ,חזרתי לרכב כשהוא מונע עם מזגן פעיל. משלב הילוך ראשון נותן קצת גז והמזגן נכבה פתאום. נורת הAC לא נדלקת, ניסיון משחק עם הבורר בכל 4 מצביו לא מעלה דבר, בכלל שום מתג שקשור למזגן לא מגיב. עם כל זה יש רעש לא ברור מתא המנוע כאשר אני מנסה להדליק את המזגן ולוחץ על AC, הנורה לא נדלקת, אויר לא יוצא, אבל נשמע כאילו חלק מהמזגן מתחיל לעבוד. יש לציין שבעשרת החודשים האחרונים המזגן לא הראה שום בעיות והקפיא לי את התחת למופת. |
מעט קשה לאתר את הסיבה לתקלה דרך המסך, משום שהתקלה לא שיגרתית. אבל אנסה.
הרעש הפתאומי ששמעת לא בא מהכביש. נראה לי שמשהוא נשבר במניפה של המפוח, המפוח נתפס וגרם לקצר. דבר ראשון יש לפתוח אותו ולסובב עם היד. לאחר מכן להחליף פיוזים. דוד. |
צריך לראות מה קרה למדחס המזגו או חגורה נקרעה או הפולי נשבר
ובנוסף כמו שאמר דוד גם הפיוז נשרף אז בדוק את אזור המדחס ונסה לסובב את הפולי כשמנוע מכובה |
אכן, זאת גם אפשרות.
דוד. |
2 צירוף קובץ(ים)
כוונו אותי בבקשה למניפה, מפוח, מדחס ולפיוזים המתאימים.
|
2 צירוף קובץ(ים)
צטט:
מלבד אלה יכול להיות שהמדחס נדפק, איזה רעש זה היה בדיוק? הרעש היה מחוץ לרכב? האם כשזה קרה שמעת רעש מאזור תא הכפפות שם נמצא המפוח? הפיוזים: ------ פיוז F19 בתמונה 7.5A שייך למדחס, נמצא בתא המנוע. בדוק גם את פיוז F8 בתמונה 30A נמצא בתא המנוע. קובץ מצורף 6882 פיוז F31 בתמונה 7.5A שייך לממסר מפוח, נמצא בתוך הרכב. קובץ מצורף 6883 |
בדקתי את שלושת הפיוזים והם נראים טוב.
הרעש ששמעתי הוא כמו אבן שקופצת מתחת לאוטו, אך חזק יותר, לא מתא הכפפות זה בטוח. המזגן לא הפסיק לעבוד בו-זמניות עם הרעש, כאמור היה רעש נעצרתי בצד לבדוק חזרתי לרכב משלב הילוך ראשון קצת גז - ונכבה. אולי זה צירוף מיקרים מוזר ולא קשור אחד לשני. הנחתי שיש קשר. אשמח אם תכוונו אותי למדחס ולרצועה (מה זה פולי?) בתמונת תא המנוע שהעלתי. תודה, שבת שלום. |
2 צירוף קובץ(ים)
|
זה משאבת הגה כח למנוע דור 1 16 שסתומים
מעריך שצריך להיות מתחת לאלטרנטור |
אכן זאת משאבת הגה כוח.
גם במנוע 8 שסתומים, משאבת הגה הכוח נמצאת באותו מקום. לא צריך להעריך היכן נמצא המדחס. :) הוא נמצא בדיוק במקום שציינת. דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 04:39. |