|
אחריות מוסך על התחממות רכב ונזק חודשיים לאחר שיפוץ ראש מנוע
שלום לכולם
אני יונתן, סטודנט מבאר שבע. ברשותי פיאט פונטו אוטומטית שנת 2000
לפני חודשייים הגעתי למוסך המרכזי של פיאט בבאר שבע בעקבות התחחממויות חוזרות של המנוע.
הם עשו טיפול של שיפוץ ראש מנוע, ואמרו לי שהאוטו פיקס. לפני שבוע, כלומר חודשיים אחרי שיפוץ ראש המנוע, הרכב לא הניע וחזרתי למוסך. הם בדקו את הרכב ואמרו שראש המנוע שוב נדפק וצריך לשפצו שוב, ושהפעם גם שאר המנוע תקול (בעייה בשסתומים) ושצריך להחליף את המנוע. כל זאת לטענתם קרה בגלל שהמנוע התחממם שוב. יש אחריות על ראש המנוע, ולכן הם דרשו ממני תשלום רק על המנוע החדש כ 5000 ש"ח. השאלה שלי- האם אני צריך לדרוש מהם אחריות על כל הנזק, כלומר גם על החלפת המנוע? האם הגיוני שהמנוע מתחמם שוב וגורם לכזה נזק חודשיים בלבד אחרי שיפוץ ראש מנוע? מבחינתי הגעתי אליהם לפני חודשיים בגלל התחממות מנוע ושילמתי סכום גדול כדי שיפתרו את הבעייה, ואם התחממות קרתה שוב, אז הם לא פתרו את הבעייה בפעם הראשונה, ולכן האחריות על הנזק שנגרם מההתחממות השנייה היא שלהם. היום הייתי שוב במוסך וניסיתי להציג להם את הדברים כמו שאני רואה אותם, והם הסכימו להוריד לי את התשלום על המנוע חדש לכ3400 ש"ח. זה עדיין סכום גבוה בעיניי, ואני מאד מתלבט מה לעשות. הבנתי שיש גם אפשרות לתלונה או תביעה דרך איגוד המוסכים או בית משפט לתביעות קטנות, אך אינני בטוח שיש לי "קייס". אשמח מאד לקבל את דעתכם, ואני מודה מראש לכל מי שיגיב. אני בהחלט זקוק לעזרה ודעה מקצועית
תודה ושבוע טוב
יונתן
|