צפה בהודעה יחידה
ישן 29-09-12, 11:09   #4
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
האם בדקת פיוזים שרופים בבית הפיוזים הממוקם בתא המנוע?

זה לא תקין שהמאוורר לא נכנס לפעולה גם כשהמחוג מתקרב ל 3/4. המאוורר אמור להכנס לפעולה מיד כאשר מד הטמפ' עובר את ה- 1/2.
לגבי ניקוז אוויר ממערכת הקירור, אתה יכול לקרוא את השרשור הזה. יש את הפרפר בדופן הרדיאטור ובורג פלסטיק נוסף הממוקם ע"ג צינור מאחורי בית המצערת.

בורג ניקוז אוויר הממוקם בדופן הרדיאטור.
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  IMG_1127.jpg
צפיות: 3509
גודל:  118.8 KB

בורג ניקוז אוויר הממוקם ע"ג צינור מאחורי בית המצערת (בית המצערת נמצא מתחת לבית פילטר אוויר).
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  IMG_1130.jpg
צפיות: 3568
גודל:  121.1 KB

בעיה במשאבת מים יכולה להשפיע על פעולת המאוורר. גם אם ניקזת אוויר, יכול מאד להיות שנכנס שוב פעם אוויר למערכת מציר המשאבה ועקב כך חיישן הטמפ' לא נטבל מספיק זמן בנוזל.

לדעתי מאד כדאי לך לטפל ברכב במידי, לפני "שילך" ראש מנוע. אם היתה נזילה ודאית מהמשאבה (למרות שפסקה), המשאבה עלולה "להפתיע" במכה אחת וכל הנוזל יפרוץ החוצה.
במקרה כזה אם לא תשים לב למד הטמפ', ראש המנוע ידפק בוודאות.

נסיעה ברכב כאשר מד הטמפ' עומד על 3/4 בדרך קבע (בעיר, בפקק וכו'), ללא קירור של המאוורר, עלולה לקצר את אורך חיי מכלולי מע' הקירור, אטם ראש מנוע ועוד..

אם הרכב שלי היה במצב דומה, הייתי מחליף את משאבת המים במידי (בהנחה שהיתה נזילה ודאית מהמשאבה ולא מצינור/חיבור).
באותו טיפול, הייתי מרוקן את נוזל הקירור ומנקה את מערכת הקירור ובפרט את הרדיאטור, ובודק האם ישנם משקעים של חלודה/אבנית בנוזל.
משקעים אלו מצביעים על מערכת מזוהמת וככל הנראה כתוצאה מזאת, נפגעו רכיבים כמו משאבת מים, סתימה ברדיאטור המונעת מעבר מים אל החיישן, חיישן עטוף במשקע המבודד אותו מנוזל הקירור ולכן לא מודד נכון את הטמפ'.

לאחר החלפת המשאבה והטיפול במע' הקירור, הייתי מחבר שני חוטים (פלוס-אדום ומינוס-שחור) ישירות מהמצבר אל קונקטור המאוורר ורואה האם המאוורר תקול או תקין.
אם הוא תקין, כנראה הרדיאטור סתום באיזור החיישן, או שהחיישן תקול.

חשוב בסיום למלא בנוזל קירור איכותי (מומלץ פאראפלו) ולא מי ברז!!!, ולנקז אוויר ממערכת הקירור.

אתה יכול להיעזר במידע נוסף בשירשור בקישור הזה.
לגבי מקרה דומה של נזילה ממשאבת מים בקישור הזה.
ועוד מידע נוסף אתה יכול למצוא בחתימה שלי למטה, או ביצוע חיפוש בפורום.

אל תנסה "להחליק אותה" ולהמשיך "לסחוב" עם הרכב כי אתה עלול לגרום נזק הרבה.. הרבה.. יותר "כבד" למנוע. כדאי לטפל בזה מיד.

נערך לאחרונה על ידי mechtech : 29-09-12 ב 11:41.
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט