![]() |
|
![]() |
רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט). |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: מאזדה
|
סוג שמן + כיצד ממלאים ?
הבנתי שלמאזדה 3 (שנת 2006) מומלץ שמן סינטטי 5W30 SM של מוטוקראפט,
נזהרתי לא לרכוש שמן במשחתות, כלומר, בתחנות דלק, רכשתי באוטו דיפו, שגם הם לא נראים לי הכי זולים (?), לא היה מוטוקראפט, רכשתי FORMULA חצי סינטטי 5W30, עלה 129 ש"ח 3.75 ליטר. 1. האם המחיר סביר ? (הבנתי שאמור לעלות כ 90 ש"ח, לא ?) 2. האם החברה מוכרת, ועד כמה זה חשוב ? 3. סינטטי או חצי סינטטי, מה ההבדל ומה החשיבות ? ולשאלת השאלות ![]() 4. איך אני יודע כמה שמן לשפוך ? ראיתי שחסר לי יחסית מעט, פשוט לשפוך נניח ליטר, ולבדוק שוב שמן ? תודה ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
שמן מנוע מאזדה3
קודם כל מאזדה 3 שנת 2006 וחסר שמן צריך לבדוק נזילות ולמה חסר !!!!!!!! מוזר לי!!!
תקשיב העניין הוא שכל יצרן רכב קבע סוג של שמן לכל מנוע ולאוטו שלך נקבע סנטטי מלא לשנות את זה לחצי סנטטי ז"א ששנית את צמיגות של השמן דבר זה יכול להשפיע על ביצועי המנוע והיותר חשוב מזה שזה גורם לבלאי ושחיקה מואצת של מכלולי המנוע הפנימיים בקשר למחיר נראה לי סביר (לא מכיר החברה רק נראה לי לא זול.. ולא יקר ..סביר) איך להוסיף שמן יש לך פתח מלמעלה פסלטיק תפתח ותוסיף משם תוסיף במנות של רבע ליטר כל פעם(אמרת שחסר לך מעט..לא?) ואז תבדוק עם המודד מה מצב השמן מן הסתם תהליך זה נעשה רק שהמנוע דומם בהצלחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: מאזדה
|
צטט:
והבנתי שזה לא כזה משנה אם זה חצי סינטטי או סינטטי מלא, לא ? לגבי חוסר השמן, הרכב כמעט 4 שנים על הכביש, לא סביר שיהיה חסר מעט שמן ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
הרכב 4 שנים על הכביש, אבל אם טופל כיאות אז כל שנה לערך הולחף בו כל השמן + פילטר שמן, ככה שהשמן לא אמור להיות בן יותר משנה בשום מצב ברכב מטופל.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
כיצד להשתמש בווקס (כ"ע) | פיאט פונטו חולה הגה..!! | שיפורים וקוסמטיקה | 5 | 01-07-09 16:03 |
דשבורד (כיצד לפרק, ערוך) | אלי_בוני | פונטו - טכני | 11 | 23-04-09 18:03 |
עקיפת רדיאטור החימום. כיצד ? | אלי_תמם | אונו - טכני | 1 | 01-05-08 01:03 |
נזילת דלק כאשר ממלאים טנק מלא | מלבין | אונו - טכני | 2 | 06-12-07 21:28 |
סקר: איזה סוג דלק אתם ממלאים ברכב שלכם? | פורום הגראז' | 31 | 12-07-07 20:25 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד