![]() |
|
![]() |
יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: ELX80
|
התייעצות לגביי HGT2001
חג שמח לכולם.
כבר זמן מה שאני מחפש החלפה על הרכב שלי (ELX 80 2003) על HGT ולשמחתי מצאתי אחת כזאת השבוע. הרכב שנת 2001 יד ראשונה (כן כן!!!),נראה דיי שמור ומטופל. עדיין לא בדקתי אותו וכאן אני צריך את עזרתכם האדיבה. מה רצוי ומומלץ לבדוק ברכב? האם יש מישהו/מקום מומלץ לבדוק בו? אם יש המלצות למקום מסוים באיזור פ"ת/חדרה אני אשמח. חוץ מזה,אני אשמח אם מישהו שיש לו אחת כזאת יתן לי פירוט אחזקה חודשית/שנתית של הרכב. כולי תקווה שהעסקה תצא לפועל ואני אוכל להצטרף למפגשי המועדון עם אוטו ראוי למפגש שכזה. תודה מראש לכל העונים,אדיר. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
אהלן אדיר.
קודם כל בדוק את נוסל הקירור, האם השתמשו בנוזל היעודי, פארפלו, מגיע בצבע אדום או כחול. שנית, וריאטור, תניע את הרכב כשהוא קר, ותשמע אם יש רעש כמו של דיזל לאחר הנעה, הרעש אמור להעלם לאחר כשתי שניות. בדוק היסטוריית טיפולים, מתי בוצע החלפת רצועת תיזמון.
![]() |
#3 |
מנהל
הגלגלים שלי: פיאט פונטו HGT אבארט'
|
לא בטוח שהוא החליף רצועת תזמון. בסכ"ה 50 אלף למרות שעדיף להחליף כל 40 אלף אבל הוראות יצרן זה כל 60 אלף אם אינני טועה.
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו HGT
|
קודם כל אני מציע לך לבדוק שהרכב באמת יד ראשונה.
דבר שני זה היסטוריית טיפולים כמו שבודקים בכל רכב. אם יש סאנרוף תבדוק שהוא עובד ושלא נכנס מים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
עברו 7 שנים מאז שהרכב יצא מהסוכנות, הוא היה כבר אמור לעבור פעמיים החלפת טיימינג בלי קשר לקילומטראז'.
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
1. טיימינג, חשוב, לפחות כל 40K. לפי מה שתיארת הרכב היה אמור לעבור החלפה לפחות פעם אחת, אם לא פעמיים. אם לא עבר, הילה טובה להורדה במחיר.
2. וריאטור, רכב קר, בצע הנעה, ללא גז כמובן. הוריאטור אמור במקרה הרע להרעיש במשך כ-2 שניות. לאחר מכן, וודא שכאשר הרכב הגיע לטמפ' עבודה, תקתוקי השסתומים נעלמים. 3. נוזל קירור, חשוב מאוד, פאראפלו. 4. היסטורית טיפולים מסודרת. 5. מצב כללי של הרכב כמובן. חיפוש בפורום להבא יחסוך לנו לכתוב כל הזמן את אותם הדברים. בהצלחה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
הגלגלים שלי: ELX80
|
תודה רבה לכולם על התשובות.
אני מאוד מקווה לבדוק את הרכב בימים הקרובים ולעדכן. לגביי החיפוש בפורום,עשיתי ועוד איך ידידי... רציתי למצוא נקודות/פרמטרים/חיזוקים נוספים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: punto HGT
|
גדעון תיקון קטן לגבי רצועת התזמון ב HGT הסיבה שרצועת התיזמון ב HGT לא החזיקה מעמד היא בגלל אותו מותחן מפורסם עם גלגל שיניים מפלסטיק כיום כל המותחנים המשוננים הם ממתכת לכן אין בעיה היום גם להחליף ב 60000 ק"מ זה מחזיק בלי בעיה אני יכול לספר לך על HGT מסויימת שנסעה 90000 ק"מ על אותו רצועת תיזמון עם מותחן ממתכת הרצועה פורקה לצורך החלפה והיא פשוט הייתה במצב טוב מאוד ויכלה לעבוד עוד. מצד שני עם המותחן מהפלסטיק ראיתי כבר הרבה HGT שהרצועה לא החזיקה אפילו 40000 ק"מ והשיניים של הרצועה התפרקו ונגרם נזק לראש המנוע.
לכן המסקנה היא במידה ואתה יודע בוודאות שברכב שלך הוחלף או קיים כבר המותחן ממתכת אין שום בעיה להחליף רצועת תיזמון ב 60000 ק"מ זה מרווח ביטחון די והותר. הבדיקה היא די פשוטה לפתוח את הברגים העליוניים של מכסה רצועת התיזמון להזיז אותו טיפה ואז עם פנס להסתכל מלמעלה על המותחן המשונן ולראות האם הוא ממתכת או מפלסטיק בצבע צהבהב כזה. לא להתבלבל יש שם גם מיסב קבוע חלק לא משונן שהוא לא קשור לעניין. תודה אורן. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
עבורי זה לא ממש משנה, כי הנסועה שלי עומדת על כ12,000 ק"מ בשנה. ולכן כל 3 שנים אני גם ככה מחילף.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto Abarth 2003
|
איך הפך השרשור לדבר על טיימיג ? , בכל מקרה אני מאוד ממליץ קניתי לפני 3 שבועות ובנתיים אני מבסוט טילים ,חשוב לבדוק את התושבות מנוע..תיקון של תושבת אחת מגיע ל1000 ש"ח ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
[התייעצות] סמל פיאט קדמי לפונטו דור שני. תחליפי או מקורי? | פורום הגראז' | 5 | 14-12-06 17:45 | |
התייעצות בקנייה | פיאט כללי | 5 | 17-05-06 09:05 | |
התייעצות לגבי טיפול | פורום הגראז' | 3 | 16-04-06 22:28 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד