![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 8V
|
עשן/אדים מפתחי האוורור
שלום חברים
הדלקתי היום את מזגן על קירור, כשלפתע שמתי לב שיוצא המון עשן/אדים לבנים מפתחי האיוורור. יש לציין שזה קורה רק כשהמדחס מופעל, כשמפעילים מאוורר אין שום בעיה. לא שמתי לב לריח חריג בעת המקרה, אך ניסיתי להדליק פעמיים לשניות בודדות (ברגע שזה החל, מיד כיביתי את המזגן). האם מדובר בגז בלבד או שיש סבירות לתקלה חמורה יותר? עד עכשיו המזגן עבד ללא דופי במשך שלושת השנים שהרכב בבעלותי, כמו כן לא מילאתי גז במזגן מעולם. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
אדים מפתחי המזגן
אם האדים יוצאים מיד עם הפעלת מדחס המזגן, אז סביר מאוד שיש דליפת גז קטנה ממאדה המזגן.
אם האדים יוצאים רק כעבור זמן מה לאחר המדחס, אז יתכן שיש קפאון על המאדה בגלל טרמוסטט מזגן פגום. במקרה הראושן, לאחר שכמות הגז תרד מדי, אז מדחס המזגן לא יכנס לפעולה. בברכה - רפי לין
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
תודה רפי.
למיטב זיכרוני, זה יוצא מיד או כמעט מיד עם הדלקת המזגן. הדבר אומר שיש דליפה? כלומר מילוי גז בלבד לא יסייע כאן? כפי שציינתי, לפחות 3 שנים לא מילאו גז במזגן (אין לי מושג מתי מילא הבעלים הקודם לפני, כך שזה יכול להיות גם זמן כפול ויותר). התופעה אומרת שחסר הרבה גז? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
אדים מפתחי המזגן
אם יהיה חסר הרבה גז, אז מדחס המזגן יפסיק לפעול.
האם האדים יצאו בהפעלת המזגן ביום או בלילה? (לחות שונה באויר, בין יום ולילה). בברכה - רפי לין
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
בשעות הבוקר.
השאלה האם הדבר מאפיין תקלה או בלאי טבעי, לאור כך שלא מולא גז במשך שנים ארוכות. הדבר מצביע על כך שחסר הרבה גז? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
אפשרות אחת.
יש לך כנראה נזילה של נוזל קירור מרדיאטור החימום הפנימי. האדים הם למעשה אדים של נוזל קירור רדיאטור החימום יושב בתעלות המיזוג. כדי לוודא שאכן כך, הפעיל את המזגן מיד בטרם המנוע הגיע לטמפרטורת העבודה. אפשרות שנייה. חוסר גז. אפשרות שלישית. מדחס או טרמוסטט שהחזירו נשמתם לבורא. יש לבדוק לחצים במערכת ומשם להתקדם הלאה. דוד.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| עלים במערכת האוורור | timor91 | אונו - טכני | 11 | 25-08-10 16:42 |
| אדים על כל שמשות הרכב! | NoamS | פונטו - טכני | 11 | 09-12-09 01:38 |
| אדים בתוך הפנס | פיני | פונטו - טכני | 0 | 26-11-09 18:33 |
| כניסת אויר מפתחי המזגן פיאט פונטו 97 | david266 | פונטו - טכני | 11 | 25-11-08 11:20 |
| אונו S60, שנת 93, אוויר יוצא באופן קבוע מפתחי האיוורור | פורום הגראז' | 10 | 10-03-07 22:49 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד