מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

התברסות קצרצרה לפני טיסה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

אוי כמה..שאת יפה..

שם:  
צפיות: 
גודל:   

7.3 שנים עם האונו הסתיימו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הבמבינה שלי

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 02-01-14, 17:59   #1
דוד222
Junior Member

הגלגלים שלי: פונטו
Exclamation המנוע מתחמם עשן לבן ועוד

שלום לכולם
אני חדש בפורום ואני צריך עזרה לפני שאני נופל לכל המלכודות שהמוסכים טומנים לאנשים כמוני שלא מבינים יותר מידי.
יש לי רכב פיאט פונטו ספייס שנת 2001 לקחתי אותו ביום חמישי שבוע שעבר לטיפול שגרתי: שמנים פילטר אויר, פילטר שמן ועוד כמה דברים שלא עולים לי לראש בגלל הבאסה שיושבת בתוכי בסוף הטיפול שאלתי את המכונאי אם הוא מילא שמן למנוע הוא ענה לי "אני לא מטומטם" ואני אמרתי אוקיי תודה רבה שילמתי ויצאתי.ראיתי עשן לבן שיוצא מהאגזוז נכנסתי לרכב והרגשתי שהרכב קופץ ושיש מהמנוע פתאום רעש של מנוע דיזל אמרתי למכונאי שטיפל לי ברכב הוא אמר שזה בגלל שהוא אחליף אטם רגיל בגלל שהיתה נזילה של שמן וזה יעבור ואם לא אז זה נזילה מהרצועת טיימינג אחרי כמעט שבוע, אתמול אני עומד בחניה אחרי נסיעה קצרה ואני מזהה שהחום מנוע עולה לאט לאט ועובר את החצי ופתאום קפץ למקסימום דוממתי את הרכב נתתי לו שעה וחצי להתקרר ובדקתי שמן ראיתי שהוא ריק לגמרי ויש חצי מיכל של מים(רדיאטור) מיליתי הכל מחדש בדקתי והנעתי והעשן לא הפסיק לצאת מהאגזוז נתתי למנוע קצת להתחמם הצמדתי את היד לאגזוז ועל היד יש מים אחרי נסיעה של בדיוק 3 דקות חצי מיכל מים נעלם חזרתי למוסך היום והמכונאי אמר שהוא מילא שמן והכל בסדר ושהוא לא עשה כלום ובקיצור הוא הבנאדם הכי טוב שיכול להיות בעולם. הסברתי למנהל המוסך הכל וגם הוא התחיל להוציא את העובד והמוסך כמשהו הכי טוב שיכול להיות. ואחרי בדיקה שהם עשו את מצאו שהקופסה של הפילטר אויר היתה פתוחה.ומצאו גם שנכנס למנוע מים בגלל זה יש עשן לבן ומים באגזוז והאוטו קופץ כאילו הוא עוד שניה נכבה ויש רעש של שמן מבעבע מכיוון המנוע והרכב מושך את הטורים בצורה מוזרה פתאום הרכב התחיל להשתגע והוא עומד בחניה, אחרי הצעת מחיר שקיבלתי מאותו מוסך סהכ 3,322 שקל אני פשוט לא יודע מה לעשות כאילו ידיי קשורות
האם אני יכול לעשות משהו ?
ועוד שאלה לא קשורה לרכב שלי כשאני מתחיל נסיעה בהילוך ראשון אני שומע רעש של מים זורמים מכיוון התא כפפות

צריך את עזרתכם אשמח מאוד לכל הצעה או הסבר
תודה
דוד222 מנותק  
ישן 02-01-14, 19:14   #2
davidmzr
Senior Member

האווטאר של davidmzr

הגלגלים שלי: פונטו
שוב סיפור הזוי לחלוטין.
דוד בוא נעשה סדר ברצף האירועים.
מעניין למה שאלת את המכונאי, אם הוא מילא שמן מנוע ?. נישמע לי מוזר.
האם לפני הטיפול, לא היה עשן מהאגזוז ?.
לא ברור מדוע הנעת לאחר התיקון וראית עשן מהאגזוז, והמנוע הרעיש כמו מנוע דיזל, ולא השארת את הרכב במוסך.
מה הבעיות שהיו לרכב בטרם כניסת למוסך ?. לא אתייחס למה שאמר לך המוסך, נראה שלא הבנת.
קשה לי להאמין שמוסכניק יגיד כך. "הוא אמר שזה בגלל שהוא החליף אטם רגיל בגלל שהיתה נזילה של שמן וזה יעבור ואם לא אז זה נזילה מהרצועת טיימינג".
אין קשר בין קופסה של הפילטר אויר פתוחה, לבין התקלה.
כתבת שבדקת שמן לאחר נסיעה וראית שהוא ריק לגמרי.
לסיכום, אם היית נוהג באחריות היית יוצא רק בשיפוץ ראש. עכשיו רוב הסיכויים שגם המנוע נפגע, בשל נסיעה ללא שמן.
לדעתי, הסכום שאמרו לך במוסך מתייחס לשיפוץ ראש. כאשר יפרקו, קיים סיכוי שזה לא יסתיים בסכום הזה.
דוד.
תגובה

חוקי פרסום הודעות