![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
חשש לבעיה בראש מנוע, פונטו ספייס 2003
אהלן
בעקבות העלמות המים ללא סיבה מהרכב שלי, החלטתי ללכת לכיוון הראש מנוע. ניקיתי את הפקק של המילוי שמן, ויצאתי לנסיעה לעבודה, נסיעה של 40 דקות עם הגעה לסל"ד גבוה, באיזור ה4000. צילמתי את הפקק ואת המיכל מילוי, ויש תוצאות מדאיגות, אנא עזרו לי לגלות האם זה סימן "הטחינה" המפורסם ![]() ![]() העיגול שמקיף את ראש הפקק בצבע בז' מעורר את חדשי, מה גם שנגעתי בו והוא היה מאוד מימי. הבדיקה והתמונה נעשו 5 דקות לאחר סיום הנסיעה. יש לציין ששמו לי שמן חדש ביום שישי האחרון, של Liqui moly. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
בדוק כשהמנוע פועל
הוצא את ,מדיד השמן,הוצא את הנשם,פתח פקק רדיאטור ומלא מים , ובדוק בריחת קומפרסיה בסביבות 100K ק"מ הולך אטם ראש טחינה מראה עירבוב שמן עם מים כך שאטם ראש +גומיות שסתומים גמורים מי יעשה את הטיפול |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
סליחה לא הבנתי, אז זה כן סימן הטחינה?
ומזה בדיקת קומפרסיה, לפתוח את הפקק של הרדיאטור, ושל מילוי השמן ואז למלא מים ברדאיטור ומה אני אמור לבדוק? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
טחינה סימן למיפגש מים שמן
קרא קצת בשירשור המצורף תבין יותר http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=14799 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
תודה רבה, עברתי על כל השרשורים שקשורים לנושא, ולמדתי הרבה, רק שאני לא יודע אם מה שיש לי זה סימן הטחינה או שזה סתם צבע מוזר של השמן..כי אין לי קצף או משהו זה סתם טיפה בז' מסביב לפקק.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
מהתמונות קשה לאבחן את הבעיה, בתמונה של פתח מילוי השמן במכסה השסתומים לא נראים סימנים של נוזל קירור, אך בתמונה של הפקק נראה כמו נוזל קירור מעורבב בשמן. הבדיקה היותר טובה זה לנקות היטב את מדיד השמן עם סמרטוט, להכניס שוב ולבדוק. גוון השמן אמור להיות כמו דבש זהוב שקוף (שמן חדש יחסית) ועד גוון שחור (שמן שהגיע הזמן להחליפו). בכל מקרה אתה תראה בוודאות גוון של טחינה או שמן במרקם של משחה אטומה, להבדיל משמן תקין שנראה על מדיד השמן שקוף מעט. נ.ב. לא מחייב שיהיה קצף, השמן נראה כמשחה אטומה.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 14-05-12 ב 07:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
קצת הסתבכתי עם עניין. הצבעים, במדיד השמן אני רואה שמן שקוף בצבע אפור או דבש אני כבר לא יודע אני ממש מבובלבל מהכל..מאז שהאוטו אצלי הוא לא התחמם ולו פעם אחת הוא נוסע מצוין אני ממש מפחד מהראש מנוע הזה, הבנתי שזה סייפור של 2000 ש"ח זאת תהיה מכת מוות בשבילי..יש פה מישהו מאיזור עפולה , חיפה , או בכל מקום שהוא בטווח נסיעה סביר מעפולה שאני אוכל להיפגש איתו והוא יעיף לי מבט על הרכב? על מוסכים אני לא ממש סומך אני רוצה חוול דעת כדי שיהיה לי נושא שייחה איתם והם לא ייערבבו אותי.
מאז שקניתי את הרכב אני שם רק חלקים מקוריים מים מקורייםן שמן איכותי אבת כניראה הראש מנוע הזה היה דפוק עוד לפני שקניתי את הרכב..הדברים האלו קורים בזמנים הכי לא מתאימים..בטוח יש פה כמה שמבינים אותי זה מתסכל! תודה לכולם |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
קודם כל מהתמונות שלך אני לא רואה משהו חריג, אבל אלו רק תמונות... חוץ מזה כמה ק"מ עבר הרכב?
א' כל: השמן שלך חדש, הוא אמור להיות בצבע הזה. לאחר כמה אלפי ק"מ השמן ייהפך להיות שחור, כי הוא מנקה את כל הלכלוך במנוע ועל הדרך מתלכלך. שמן מנוע שלא נהייה שחור לאחר כמה אלפי ק"מ הוא שמן גרוע, מכיוון שלא עושה את עבודתו כנדרש. ב', בדוק את הדברים הבאים: 1. סע כמה עשרות ק"מ, כשמד חום המנוע על החצי שים על ניוטרל, הרם בלם יד ולחץ על הגז - תעלה לסביבות 3.5 סל"ד. האם יוצא עשן לבן מהאגזוז? אם כן, סימן לא טוב. שים לב לא לעשות את הבדיקה שהמנוע קר, כי אז יוצאים אדים לבנים וזאת לא חוכמה - אצלנו עדיין קר בבוקר (סביבות 13 מעלות). 2. פתח את מכסה מילוי המים לרדיאטור (כשהמנוע קר!) - האם נוזל הקירור נקי וצלול, או מלוכלך בכל מיני גושים מוזרים? 3. הוצא שוב את מד שמן המנוע. האם אתה רואה בועות על מדיד השמן? תנגב, תחזיר ותוציא שוב ליתר ביטחון. אל תלך למוסכים ותגיד להם "ראש מנוע", אל תחפש תקלות שאולי אין... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
אוקיי ממש תודה, אני אבצע שוב את הבדיקות למרות שחוץ מהבדיקה לעשן מהאגזוז ביצעתי את כל הבדיקות היום, אין לי בועות על מדיד השמן, והמים נראים כחולים/ירוקים(פאראפלו) כאלה בלי שום סימני מיוחדים אבל אני אבדוק זאת שוב אני אוציא כמה כפיות מים מהמיכל ואבדוק אותן לעומק.
תודה רבה אני אעדכן מחר, המון תודה לכם! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
גוון שמן מעורבב עם נוזל קירור נראה כמו יוגורט וניל או טחינה.
תסתכל בתמונה על מדיד השמן הימני, זה פחות או יותר הגוון.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
שמן מנוע לפונטו ספייס 2003 עם מנוע שעשה מעל 180 אלף | spice2003 | פונטו - טכני | 1 | 11-05-12 11:02 |
בוכנות התעקמו וסדק בראש מנוע. | avivbar159 | פונטו - טכני | 3 | 20-04-12 20:33 |
מחפש מנוע לחלון נהג פונטו ספייס 2001-2003 | Markab | קניה | 1 | 21-02-12 20:52 |
מאריך פלאג נשבר ונשאר החצי הדק בראש מנוע | ben_david7 | פונטו - טכני | 3 | 26-11-10 01:43 |
פונטו 60 - בעיות בראש מנוע | פורום הגראז' | 5 | 10-02-07 20:13 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד