![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
שבת שלום אשמח לקבל עזרה
רכשתי פונטו 2002 אוטו' לפני חודש - הרכב עבר בדיקה במכון והכל היה תקין (בגדול).
היום במהלך נסיעה יחסית קצרה שעון החום עלה ל 3/4 בעצירה ובנסיעה נשאר על קו אחד מעל החצי. עצרתי את הרכב בצד וקראתי לאחי הוא בדק את צינור המים והמיכל וראה כי חסר מים - מילא מים אך הבחין כי הצינור חם אבל המיכל והמים קרים, בנוסף המים נעלמו - בדק בשמן הכל תקין לא היה קצף או חוסר או שינוי צבע. מילא שוב מים החום נשאר על החצי (תקין) עשיתי סיבוב עם הרכב והחום לא עלה אך הוא אמר - יש בעיה ברכב משהו לא מסתדר - לאן המים נעלמים - אין נזילה מצינור כלשהו. כאשר בדק בצינור הגזוז - ראה כמה טיפות של מים יוצאות משם ואז אמר - הוא ראש מנוע או משהו ברדיאטור. מה לדעתכם קרה ??? הרכב בחניה ואני ממתינה ליום ראשון אך לחוצה מאוד. בנוסף עוד שאלה - התברר לי כי המזגן עובד כל הזמן למרות שאני לא מפעילה אותו. נראה כי עשו קומבינה - אך לא ידוע לי מה עשו ואיך פותרים את הבעיה - אשמח לתשובות. תודה רבה ושבת מבורכת לכם ולמשפחתכם |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אם בבוקר יוצאת טיפות אז זה בסדר
אם לאחר נסיעה יוצא מים ובמיוחד בליחצה על הגז יוצא יותר אז יש בעיה באטם ראש מנוע בד"כ בסביבות 120K ק"מ ומעלה הולך האטם יתכן שתרמוסטט תקול או מאוורר לא עובד לא צריך להיות לחוצה גשי למוסך בהקדם לאבחן את הבעיה אם מתחמם רצוי להפעיל גרר |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
תודה רבה לך
מצטערת על הבורות - אני מבינה בנהיגה לא במכני של הרכב.
האם אטם זה ראש מנוע ? הרכב עשה 159,600 ק"מ מודל 2002 המאוורר עובד - תרמוסטט לא יודעת מה העלות של ראש מנוע ? או אטם עם זה לא ראש מנוע שוב סליחה על הבורות .... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
תקלת מיים/נוזל קור מנוע
ראשית צריך לבדוק אם אין נזילת מיים/נוזל קרור מאיזה מקום ולתקן זאת.
לאחר מכן יש לבדוק את פעולת מאורר הרדיאטור שהיא תקינה ושהוא פועל בשתי מהירויותיו, האיטית והמהירה. צריך גם לבצע ניקוז אויר ממע' קרור המנוע וכמובן שלהשתמש בנוזל הקרור המקורי של פיאט "פאראפלו" ולא במיים רגילים או במיים צבעוניים סתמיים. לאחר שכל זה יהיה תקין צריך יהיה לבצע מעקב ולראות אם אין הלאה איבוד של נוזל קרור. ניתן לבצע במוסך גם בדיקת נפילת לחץ (ליקייג') כדי לראות אם אכן יש פגיעה באטם ראש המנוע או בראש המנוע, אבל לא בטוח שתזדקקי לבדיקה כזאת. בברכה - רפי לין
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
בדיקת לחץ לא תיתן אינדיקצה, אם יש פגיעה באטם ראש המנוע או בראש המנוע
היא כן תיתן מידע אם יש דליפה למערכת הקירור, לרינגים ולשסתומים. כאשר מוצאים דליפה למערכת הקירור, יש להוריד ראש ואז לבדוק אם היא מהראש או מהאטם. ברוב המקרים, צריך לשפץ את הראש. אפילו אם התברר שהדליפה מהאטם. דליפה מרינגים או מהשסתומים, לא תמיד מחייבת פירוק. כמעט בכל מנוע תימצא דליפה כזאת. דוד.
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
בואי נעשה לך סדר כדי שתביני
יש בלוק מנוע ומעליו יש ראש מנוע בין שניהם יש אטם מנוע כדי שלא יהיה בריחת שמן או מים כמו שאמרתי אטם מנוע הולך מעל 120 K ק"מ ואם מתחמם הרכב אז הוא ילך יותר מהר כשהמנוע מתחמם בד"כ אטם מנוע הולך וראש מנוע מנוע מתעוות ולכן צריך לעשות ישור ראש. זה בגדול כמובן שלא כל יום פותחים ראש מנוע אז על הדרך מחליפים גומיות שסתומים ניקוי הראש החלפת משאבת מים נוזל קירור טרמוסטט וכל מיני אטמים בגדול עלות טיפול כזאת בסביבות 2500 ש"ח ובמוסך מורשה יותר יקר אם תרצי הפנייה לאדם רציני וישר שיעשה את העבודה תבקשי |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| אשמח לקבל עזרה ( : | shirel10065 | פיאט כללי | 34 | 27-12-11 19:09 |
| שלום לכולם יש לי כמה שאלות אשמח אם תעזרו לי (פונטו ספייס) | dekel | יעוץ ברכישת רכב | 4 | 30-04-11 12:22 |
| צריך עזרה בנושא חיישן רפי אשמח אם תתיחס | שמואל33 | פונטו - טכני | 2 | 24-10-10 18:15 |
| שלום לכולם,אשמח לקבל את עזרתכם (בירור דגם רכב פונטו) | אלון ר | פיאט כללי | 11 | 14-02-09 07:35 |
| שלום עזרה בבקשה! | פיאט כללי | 1 | 11-11-06 00:31 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד