![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
טורים עולים בהחלפת הילוכים
אהלן חברים, אני כבר מיואש לגמרי.
ברשותי פיאט פונטו ספייס SX 2002 ולפני בערך שלושה שבועות עשיתי ראש מנוע, לאחר 500 ק"מ הגעתי למוסך לעשות חיזוק והכל היה בסדר גמור. בנסיעה למחרת נתקלתי בבעיה מוזרה, כאשר אני מניע את הרכב ומתחיל לנסוע, האוטו רועד בצורה מפחידה ולאחר כמה דקות של נסיעה הוא רועד טיפה כאשר מתחילים לנוע בהילוך ראשון, אבל ניתן להשתלת על זה ע"י משחק עם הקלאץ' + גז. בכל מקרה היום הולכתי למוסך והתברר שצריך להחליף את הגיר, החלפתי גיר + קלאץ' ועכשיו נתקלתי בבעיה חדשה לגמרי. כאשר אני מעביר הילוך במיוחד בהילוכים גבוהים, הטורים עולים לבד כאילו אני לוחץ על דוושת הגז. המוסכניק שלי אומר שהבעיה הזאת לא יכולה להיות קשורה להחלפת הגיר ולמצמד, אבל אני בטוח שהבעיה לא הייתה קיימת לפני כן. הוא הפנה אותי למוסך מורשה לבדיקת מחשב. מישהו נתקל בבעיה? יש לציין שבערך לפני שנה וחצי החלפתי מחשב הזרקת דלק. תודה מראש על העזרה, מיואש לגמרי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
אין קשר בין הרעידות להחלפת הגיר. במילים אחרות, הרעידות לא נבעו מגיר תקול אלא מקלצ' או גלגל תנופה שמצריך חריטה. אבל ניתן גם לעשות כפי שעשו, להחליף את הגיר, ולאחר מכן לומר שכדאי היה להחליף גם את הקלצ'.
לפחות בזה המוסכניק צודק: "שהבעיה הזאת (הטורים) לא יכולה להיות קשורה להחלפת הגיר ולמצמד." בעיית הטורים הגבוהים נובעת מ: א. שסתום קניסטר תפוס, מיכל הקניסטר סדוק. ב. שסתום (IAT). ג. מחשב, בסבירות נמוכה. דוד.
![]() |
#3 | |
Member
|
צטט:
בכל מקרה, אני סומך על המוסכניק ב100 אחוז, אבל עדיין השאלה שלי היא האם ללכת למוסך מורשה שיעשה לי בדיקה? כי שום נורה לא נדלקה. או ללכת למוסכניק שלי שוב ולהגיד שיבדוק מה הבעיה? הוא שם לי ספרי כלשהו על הפתח שעליו מלבישים את הפיטר אוויר שאמור לנקות את זה.. מה שכן וזה אני בטוח ב100%, לפני הטיפול היום הטורים ל-א היו קופצים בכלל! האם יכול להיות שבמהלך הטיפול משהו נפגע? משהו שכדאי לבדוק? תודה רבה על התגובה! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
האם יש טורים גבוהים גם בניוטרל (בעמידה) או רק בהחלפת הילוכים בנסיעה ?.
דוד.
![]() |
#5 | |
Member
|
צטט:
בין ראשון לשני לא עולה או עולה ולא מורגש. בין שני לשלישי מורגש קצת. וכו... בין רביעי לחמישי זה ממש עולה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
יכול להיות שזה פוסל את אחת האפשרויות שציינת הנ"ל? אני פשוט רוצה לבדוק הכל לפני שאני הולך לעשות בדיקת מחשב.
נערך לאחרונה על ידי Zakash : 23-01-12 ב 20:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
אוקי אז עדכון...
התנעתי את האוטו עכשיו שהוא קר, הטורים התחילו לרקד בין 900-1100, אותו דבר היה גם ברמזור הראשון. במהלך הנסיעה הבעיה של הקפיצות במעבר הילוך נשארה. בנוסף רעש מאוד מוזר כאשר אני לוחץ על דוושת הקלאץ׳ במצב עמידה בסוף הנסיעה של דפיקות וריח שרוף. נערך לאחרונה על ידי Zakash : 24-01-12 ב 01:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
עדכון ושאלה.
הייתי במוסך, בנסיעה למוסך הכל היה תקין. שהגעתי למוסך בכל זאת חסמנו את שסתום הקניסטר. בנתיים לא היו סימנים לבעיה אבל יש ריח של דלק מהמכסה מנוע וגם כאשר מדליקים את המזגן. זה בסדר? תקין שהסתום חסום? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
לא זה לא בסדר לחסום את שסתום הקניסטר.
זה יכול לגרום לבעיות אחרות שלא אפרט כרגע. למה חסמו במקום לטפל ?. כתבתי לך לטפל. אם לא היו סימנים לבעיה, אז מצאנו את הסיבה לבעיה. החשבון שלך, אתה חייב גלידת קצפת בקייץ הבא. ![]() דוד.
![]() |
#10 | |
Member
|
צטט:
כפי שהבנתי מהמכונאי שלי הוא אחראי על פליטת אדי הדלק אחוצה. 123.JPG: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|