![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#71 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
הבעייה שמישהו עשה עבודה "טובה "
אורגינלי אין אטם אם תרצה תוכל לפנות לפרפקט יעשה לך ועדיף מגומי כמו פנימית של גלגל. לכן אמרתי סיליקון איכותי |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אין אטם. כמו שיאיר אמר צריך להשתמש בסיליקון. (אגב באנגלית קוראים לזה ליקוויד גסקט)
|
|
|
#73 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו דור 1
|
נראה לי שאני אכין אחד, לפי המידות של הקרטר.
כמו שהכנתי את אלו של המצערת: קניתי גליל של נייר איטום, מסתבר שיש כמה סוגים (הכרתי את זה בשם ווקטורית, זה נקרא אחרת, לא זוכר איך). שרטטתי עליו את הצורה שאני רוצה וחתכתי לפי המידה. ראיתי שמישהו פה הזמין כאלו מאיזה מקום - נראה לי שזה יהיה עדיף על להכין לבד, זה יהיה יותר מדויק, רק שלי לא היו את הישנים, הם היו בלויים מדי.
|
|
|
#74 |
|
Senior Member
|
תהיה לך בעייה עם נייר כי ינזל לך באיזה שהוא שלב מכיוון שהמשטח גדול וברוב המקרים לא ישר .
לכן צריך ומשתממשים בסיליקון שתופס נפח כמו ויקטור רייס . מי שעשה את העבודה לפני כן שם סיליקון נוזלי ולא איכותי ובנוסף הפעיל את המנוע מיד ולא נתן לסיליקון להתייבש. אם בכל אופן תרצה אטם הרי לא כל יום או שנה אתה תפתח קרטר גש לפרםקט ברח''אברבנל קרוב ליפו ת"א עם הקרטר והוא יעשה לך אטם מגומי טוב |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Member
|
פירקתי את הקרטר והגיע הזמן לתמונות. . .
דיבורים אח"כ 1-3 הקרטר בחוץ. 4 שימו לב כמה השמן בוצי. 5 תראו בפינות של הקרטר שקיימת שכבה של סיליקון, שבחלקה נפלה לתוך השמן ומה שנגרם מזה זה סתימות במעברים.
|
|
|
#76 |
|
Member
|
כתוצאה מהבוצה וקצת כנראה שהחתיכות סיליקון גם עזרו, תראו את הצינור ששואב שמן מהאגן אל משאבת השמן ולפילטר שמן.
חוץ מזה עוד תמונות, של הבוכנה והצילינדר וסתם תמונות נוספות. אגב, בינתים כבר ניקיתי את כל החלקים האלו. יש את מיסבי ההחלקה שנראים במצב לא משהו (ראו תמונה), כדאי להחליף או שאולי זה בסדר? ואם להחליף זה מצריך חריטה או איזושהי התאמה מיוחדת לקראנק? נתקלתי בקושיה לא פשוטה, על כל הבוכנות יש לי כיתוב A, מלבד על אחת שיש עליה סימון B. ולפי היינס זה בעצם אומר שזו בוכנה בקוטר גדול יותר במידה. עכשיו השאלה - יכול להיות שחרטו רק צילינדר אחד? ואם כן אז איזה רינגים אני צריך לשים בבוכנה הזו?
|
|
|
#77 |
|
Senior Member
|
סיליקון לא איכותי אבל סה"כ תקין
לגבי חיזוקי ראש מנוע אני חיזקתי שלב ראשון לפי הסדר עם סגירה באצבע אחת לאחר מכן סוגרים פעמיים לפי הסדר כשכל פעם סוגרים 45 מעלות |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Senior Member
|
טוב הכנסתה תמונות נוספות
מקווה קודם כל שאתה יודע בדיוק איפה יושבת כל בוכנה ובוכנה ומה כיוונה יש חצים חובה שגם הכפות יוחזרו למקומם לכן תעשה סטים וסגור את הברגים שלא יתערבב לך מתוך הצילינדר נראה שהקרנק תקין וצריך להיות חלק כמו מראה ללא חריצים אפשר גם לקחת את הקרנק לבדיקת מידה או שיש לך מיקרומטר קח גם את סט הבוכנות לבדיקה ואז תדע אם הכניסו בוכנה יותר גדולה המיסבים אצלך לא תקינים ותצטרך להחליף אותם לא יקר של חברת קינג רינגים של הסטינג. הצילנגרים נראים חלקים וצריכים להיות כך . לדעתי יש לך נזילה מפקק אחורי ליד גלגל תנופה על הדרך בדוק את הקלץ בסך הכל כמו שאמרתי הרינגים היו גמורים ולכן אכל שמן. הקיצר תעלה תמונות לאפני ואחרי כל מהלך גם שתזכור איך זה היה וגם נוכל לומר לך מה לא תקין |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Senior Member
|
תראה שכחתי קצת מהשירשור הזה ומגיב לתגובות האחרונות ומשום מה התחלתי עכשיו מההתחלה.
אז קודם כל ד"ש ליופיטר אוי אוי כמה שאני צודק כל מילה בסלע למה הוא לא מגיב. חוצמזה אני לא כועס עליך יופיטר חזור אלינו |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Member
|
שלום יאיר ובאמת תודה על התגובות.
אכן סימנתי כל בוכנה לאן חוזרת ובאיזה כיוון, וגם הכנתי סטים של הכל כדי שלא יתערבב לי הכל. בדיוק כמו שהמלצת לפני כן. הקרנק והצילינדר אכן חלקים כמו מראה, בפורום פיאט אירופאי אחד ממליצים אפילו לעבור עם משהו כמו טלכרט ולראות שהוא עובר חלק (כמו שבודקים זקן בצבא), ואכן הכל 100%. עכשיו בקשר למיסבים, אם המיסבים נשחקו ברמה כזו, זה לא מעיד על בעיה עם הקרנק? ובינתיים אני לא מפרק את הקרנק - נראה לי מורכב מדי ואני מפחד להוציא אותו מאיזון - אם תמליץ אחרת, אולי אעשה את זה. נזילת שמן? מה זה פקק אחורי? אני מכיר פקק אחורי של מים, ואכן היתה נזילה כזו ותוקנה. בקשר לקלאץ', איך אני אבדוק אותו? ואחרון אחרון חביב זה בקשר לרינגים, לפי מה אתה רואה שהם גמורים? הם מבריקים בצורה אחידה בדפנות והרכב מעולם לא צרך שמן . . . מטיפול לטיפול. . . ואני אקבל בברכה כל עצה או המלצה לבדיקה, מכל אחד.
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| [פרוייקט מצולם] ניקוי המזגן מרעשים פונטו דור 1 | Roi b.e | פונטו - טכני | 26 | 14-02-14 14:55 |
| החלפת רפידות בלם בHGT (פרוייקט מצולם) | זאב-ב | פונטו - טכני | 18 | 25-06-09 17:01 |
| [פרוייקט מצולם] ניקוי בית מצערת בפונטו HGT Mk2 Euro3 | Caveman | פונטו - טכני | 23 | 25-05-08 12:10 |
| פרוייקט מצולם איטום ובידוד דלתות HGT | אודיו | 0 | 25-07-07 00:19 | |
| פרוייקט מצולם, בניית גוף מפיברגלאס | פיאט כללי | 4 | 26-04-07 18:17 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד