מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   בא לי לפרק [אולי פרוייקט מצולם] (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9595)

punto-mk1 07-06-10 22:00

בא לי לפרק [כבר נהיה פרוייקט מצולם](אולי מדריך)

אז ככה התחשק לי, אחרי שאני לא צריך את הרכב להתנייד (רכב שני בבית - קניתי SWIFT 2008 )
החלטתי לפרק חלקים בפונטו ולצלם, גם כי היא זקנה כבר וכדאי לרענן אותה, וגם בשביל ללמוד.
אז בינתיים פירקתי בית מצערת וסעפת יניקה, מכסה ראש מנוע וכמובן כל מה שמפריע לפרק את החלקים האלה, גם ירד בדרך.
בינתיים אני חופר עוד ועוד, כשיהיה משהו מענין אני אעלה תמונות.
בכל מקרה, כשפתחתי את המכסה של הראש מנוע, השמן שם היה במצב ממש גרוע - צמיגי ומטונף (טיפול אחרון היה לפני שנה בערך - אבל זה לא תירוץ), וחוץ מהשמן, כל הדפנות של המכסה היו מכוסות בשמן שרוף - כמו מחבת בצבא, שכבה על שכבה על שכבה של שמן שנשרף.
התחלתי קצת לגרד וקצת להמיס עם degreaser.
אשמח לקבל המלצות לכל מיני נקודות שכדאי לשים לב אליהם ולנקות על הדרך.

אהה, בינתיים שמתי את המזרקים בחומר לניקוי למשך הלילה - זה יכול לעשות רק טוב.

אני אעדכן ואעלה תמונות בהמשך.

לילה טוב.

danielkochin 07-06-10 23:18

בהצלחה רק שתצליח להרכיב הכל חזרה תמיד יותר קל לפרק מאשר להרכיב ...
אתה עושה את זה סתם כי מעניין אותך איך הכל בנוי או שיש איזו מטרה אחרת מאחורי הפרויקט שלך ?

Lexxxa 08-06-10 01:27

יש לך ידע או רקע טכני בנושא ?

כי אם לא אתה יכול לעשות נזק גדול לרכב.

באיזה חומר ניקוי השתמשת בשביל מזרקים? אני מקווה שהורדת את הגומיות ממזרקים לפני..

punto-mk1 08-06-10 07:33

דניאל - כשהתחלתי לפרק, היתה לי מטרה לנבור במערכת הקירור, לחקור איפה עוברת הצנרת של המים ולהבין למה היה מתחמם לי הרכב תוך 20 דק' נסיעה. עכשיו אני רואה שטוב גם לנקות ולשפץ מה שצריך.
לקסה - יש לי ידע בסיסי , אבל מעולם לא פירקתי מנוע לפני כן. שמתי בחומר לניקוי קרבורטורים, והורדתי גומיות. אני מניח שזה לא יועיל כי אין לי איך להזריק דרכם חומר. מקסימום אחרי הכל נעשה ניקוי אולטרא-סוניק.

עכשיו שאלה\בעיה.

אז כמו שאמרתי, המנוע מתחמם יתר על המידה. את ההיסטוריה אולי אתם מכירים ואם לא אז תראו את הקישור בחתימה (את הפרוייקט עשיתי בגלל שהרכב היה מתחמם ולא ידעתי לזהות את ההתחממות בזמן).
בכל אופן בסעפת היניקה קיים צינור מים שמתחבר לראש, על הצינור הזה יושב חיישן טמפרטורה למחשב הרכב.
הצינור מלא חלודה, סתום חלקית וכשהזרמתי דרכו מים, ראיתי שיש בו אפילו חור קטן בחלק שעליו מתלבש צינור הגומי.

אין לי ברירה, אני חייב להחליף סעפת יניקה.

אני מניח שיהיו עוד כמה חלקים כאלה שאני אצטרך להחליף, אז אני כבר מעדיף לקנות פונטו אחרי תאונה במקום לקנות את החלק מפירוק ששם יבקשו בטח 1000 ש"ח על הסעפת.

אז אם למישהו יש חבר שמכיר מישהו אחר או ראה או שמע או כל דבר שיש לו פונטו אחרי תאונה, שיפנה אותי אליו . . .

yair068 08-06-10 09:43

לגבי ניקויי מזרקים אני השתמשתי עם מזרק .
את הפייה של הספריי חבר לנקודה שמזריקה ואת הצד השני לאינגקטור.
תצטרך פלג ושנאי ל-12V לחיבור מתח והפעלה לכמה שניות.
לגבי סעפת תוכל לרכוש סעפת קומפלט עם מזקרים ובית מצערת ב-500 ש"ח.
לגבי פירוק והרכבה אל תפחד לא סיפור רציני הייתי מפרק את ראש מנוע ומחליף אטם וישור .
כך תוכל לשלוח וגם ינקו את ראש המנוע.
סע ברכה אנחנו פה

punto-mk1 08-06-10 12:16

תודה יאיר, אני באמת אנסה את מה שאתה מציע לגבי המזרקים. אגב, לא היתה לי בעיה בסרק או עם המזרקים בכלל אבל סתם חשבתי שכדאי לנקות, ככה שאם לקנות, אז רק את הסעפת בלי כל המסביב. יש לך מושג איפה וכמה עולה?

punto-mk1 08-06-10 12:22

בכוונה אני כותב הודעה חדשה.

אני לא מצליח לנתק את הראש.
פתחתי את כל הברגים (10 גוז'ונים,8 ברגים שתופסים את גל הזיזים, 6 אומים ושני ברגים לסעפת יניקה, 8 אומים לסעפת פליטה) ניתקתי את הרצועה, ניתקתי את בית הסלילים, הראש ממש עירום ללא כל בורג ואני לא מצליח לנתק אותו. אני חושש שיש שם מלא קורוזיה וחלודה כמו שראיתי בסעפת.
השאלה היא אם יש שם יותר מחור מעבר אחד של מים כי אם לא אז זה לא הגיוני שהוא תפוס עד כדי כך חזק.

יש אולי עוד משהו שאני מפספס?

ארילו 08-06-10 13:50

אם הכל באמת משוחרר תשתמש במאלט ובעדינות תשחרר אותו (זה כמו פטיש פלסטיק כזה).
אל תנסה להכניס מברג או משהו כזה בין ראש המנוע לגוף המנוע.

Lexxxa 08-06-10 17:17

שלום לך, עשית לך "סימון" בקאמשפט וקראנק לפני הורדת החגורה ?

yair068 08-06-10 17:53

לא צריך סימונים

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 02:39.