![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
בקיצור, תכנון רגיש מידי של מהנדסי פיאט.
ובעצם, מה חדש ? מקווה שבסוף המחיר יהיה סביר. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
בטוחני שיהיה סביר, הרי שמדובר רק על אטם
חזור אלינו עם ממצאים ומחיר
|
|
|
#23 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
לדעתי חובה לשייף קצת את ראש המנוע חריטה קלה כדי שישישר חבל לפתוח עוד פעם
החריטה תהי מאוד מזערית במקרה רק של פריצה של האטם בלבד לדעתי ממוצע חומר האטם סביבות 120 אלף ק"מ לא מעבר האמת זה אפשרי לעשות אטם ראש מנוע עמיד יותר ואפילו לצמיתות רק כל זה עולה יותר כסף לא לשכוח שפיאט רוצה להרוויח סופו של דבר באמינות לא רעה ומחיר מצחיק ביחס לאירופה |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס elx
|
עדכון סופי ותובנות:
א. צדק ברא שכתב שצריך שיוף מינימלי לכל הפחות, גם במקרה של אטם בלבד. כפי שציינתי הגעתי בשלב מאוד מוקדם של הפריצה, כך שאין צורך בחריטה ממש, ואין צורך בשיפוץ של כל הראש, אבל כאמור שיוף יישור וניקוי בסיסי נעשה. הוצאתי היום את הרכב משמשון, הסכום הסופי הוא 3650 ש"ח, אבל זה לא כולל רק את מה שנוגע לראש מנוע, יש עוד הרבה דברים שנכנסו על הדרך. נחלק זאת ל3 קטגוריות. א. ראש מנוע ומערכת קירור: 2610 ש"ח. כולל: בדיקת פריצה; בדיקת אטימות מערכת קירור; פו"ה ראש מנוע; פו"ה רכיבים לצורך יישור וניקוי שטח; יישור שטח ראש מנוע; סתמים לראש מנוע; אטם ראש; מסעף לסעפת יניקה; שטיפת וניקוי מערכת קירור; רענון נוזל קירור וניקוז אוויר; גומיה לצינור חימום מתכת, בנדים וכד'. ב. עבודות שונות "על הדרך" כי האוטו היה במוסך: 760 ש"ח. כולל: החלפת תושבת מנוע ימין [לא חויבתי על עבודה אלא רק על החלק]; סידור מינוסים בתאורה אחורית והחלפת נורות שרופות; בדיקת תקינות בלמים אחוריים; החלפת נוזל בלמים ומצמד; החלפת פילטר שמן לפילטר מקורי [החלפתי לפני 1500 ק"מ, על דעת שהוא מקורי, ועבדו עלי, http://www.fiatclub.co.il/forum/show...406#post66406]. ג. חלפים לטיפול הבא: 290 ש"ח. כולל: פילטרים - שמן אוויר ומזגן, ופלאגים. אמנם לפי הספר הטיפול הבא שלי רחוק מאוד, אבל אני חושב שמכיון שהעלות שולית שווה לצמצמם מרווחי טיפולים. הטיפול האחרון היה לפני 1500 ק"מ, ובו הוחלפו שמן ופילטר שמן בלבד [היום הפילטר הוחלף שוב, למקורי, כאמור]. הטיפול הבא רשמית בעוד 20,000 ק"מ, והוא אמור לכלול שמן פילטר שמן מסנן מזגן ופלאגים. אני אישית מוסיף גם את הפילטר אוויר. על כל פנים, הסיבה שהחלטתי לקנות כבר כעת את החלקים, היא שקיבלתי שובר הנחה בסך 20% ברכישת חלפים מקוריים. השובר הינו חד פעמי, וניצלתי אותו גם לחלקים שלשמם נכנסתי למוסך, וגם לחלקים של הטיפול הבא. אני מוכרח לציין כאן את השירות המצויין בכל קנה מידה, ההסברים המפורטים שקיבלתי בסבלנות ובמאור פנים מחיים, את המקצוענות הבלתי ניתנת לעירעות של כלל עובדי מוסך שמשון ביהוד, [רק דוגמא קטנה להמחשה: יש כאן בפורום שרשור שכותרתו בסגנון "חשד לנזק בעקבות תיקון במוסך", שם מדובר על מוסך שהחליף ראש מנוע ולא דאג ליידע את הלקוח על תושבת מנוע פגומה. התוצאות: נזק לחלקים אחרים בעקבות קריסת התושבת, ותשלום מיותר על פו"ה תושבת מנוע. אצל חיים זה לא יקרה!] ואחרון אחרון חביב את רפי לין שדיבר עם חיים והשיג עוד קצת הנחה [באיזור ה- 5%, שזה המון. המחירים הנ"ל כמובן אחרי ההנחה]. ברור לי שטיפולים גדולים וטיפול בתקלות זה רק בשמשון. [בטיפולים תקופתיים אני מנסה לחסוך עלויות ולכן קונה את החלפים ומבצע את העבודה אצל מוסכניק שאני סומך עליו באיזור מגורי].
כבר לא אצל שמשון. חושבים שיש'ך יגואר. למה מותחן 450 ש"ח?! מקורי!! מאיטליה!!! "מטורפים שנוסעים בפיאט. תשלמו על הסטייל". נערך לאחרונה על ידי אברג'ל ד : 12-04-10 ב 21:14. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
כמה זה משמח לשמוע על אמינות וצדיקים במוסכים
הכי חשוב סוף סיפור טוב כעת תוכל לנסוע עם שמחה שאין לך מה לדאוג לעוד המון ק"מ (תפו תפו תפו בלי עין הרע)
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בדיקת מפלס מים בספייס | ליאור23 | פונטו - טכני | 8 | 22-03-10 23:02 |
| מפלס נוזל הקירור של הרדיאטור יורד לאט לאט | Stefan Shpunk | פנדה - טכני | 3 | 07-12-09 11:02 |
| מד חום מנוע עולה (כמעט למקסימום) ויורד | יאיר שחר | מריאה - טכני | 9 | 18-11-09 20:01 |
| כיצד יש לכוון את החריץ סימון בגלגל התנופה? | Amit-IL | פונטו - טכני | 8 | 30-04-09 02:20 |
| פיאט פונטו ספייס 2001 VS פיאט פונטו ספייס 2003 | פיאט כללי | 3 | 01-05-07 22:19 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד