![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
אם משהו לא מובן במדריך או שיש משהו מבלבל ואתה לא סגור עליו, תשאל קודם לפני שאתה מבצע משהו.
אל תתחיל את העבודה מבלי שאתה מבין היטב מה צריך לעשות ואיך. תדאג ותודא שהכנסת כמות מספקת של נוזל קירור למערכת (פחות או יותר כמו שכתוב בספר רכב), אם הרדיאטור מלא עד הפיה והכנסת רק 2.5 ליטר של נוזל, אז סימן שמשהו לא תקין וכנראה יש אוויר במע' או שלא רוקנת את כל הנוזל וחלקו נשאר במערכת הקירור. תקרא ותעבור על המדריך מס' פעמים כדי שלא תפספס ותדלג על דבר חשוב, אל תעבוד בפזיזות, עבוד לאט אבל בטוח. נ.ב. גם אם לאחר הניקוז הכל נראה תקין, תבדוק שוב את מפלס נוזל הקירור ותוודא שמאוורר הרדיאטור נכנס לפעולה כאשר המנוע מגיע לטמפ' עבודה. בהצלחה.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 09-11-12 ב 00:34. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו HGT
|
המדריך ממש מובן קראתי אותו כמה פעמים בשביל לרוקן את המים אני פותח את שני הצינורות של הרדיאטור העליון והחתון וזהו נכון?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
נכון, תפתח גם את שני ברגי הניקוז ע"מ לעזור בהורקת הנוזל.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
|
החלפתי נוזל קירור ואת הצינור לפי המדריך הכול הלך מעולה המנוע מגיע לטמפ עבודה המאוור מתחיל לפעול בשתי המהירויות וגם כאשר מפעילים מזגן הכול תקין המנוע עבד כ20 דקות והכול היה נראה תקין למה יש לשים לב שאני ידע שהצליח הניקוז אוויר?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
המנוע לא מיתחמם והמאורר נידלק בזמן וגובה נוזל הוא בגובה הנכון כאשר אתה מיסתקל על הגובה של המים ברדיאטור אז הכל בסדר
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
|
המים ברדיאטור על המקסימום זה משנה?
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
אם אחרי הניקוז אויר מפלס המים על המקסימום זה מצויין, תעקוב בימים הקרובים תוודא שהוא לא יורד.
תמיד אחרי עבודה או שינוי במערכת הקירור יש לעקוב כל יום ואפילו בין נסיעות כדי לראות שאין נזילות או בועות אויר. אחרי כמה ימים וכמה נסיעות שהמפלס מים יציב ולא יורד, אפשר להוריד אצבע מהדופק, אבל עדיין רצוי מאוד כל כמה ימים לבדוק מים.
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
|
אוקי תודה רבה והתכוונתי שמים מעל המקסימום המ ברחה
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
רצוי שהמים יהיו לא מעל המקסימום אחרת יכול להיווצר לחץ במערכת ויכולות לצוץ נזילות או הזעות מים מחיבורים חלשים. אפשר לפתוח טיפה את הפקק ניקוז בצד ימין על הרדיאטור ולרוקן טיפה מהנוזל. הרעיון הוא שיהיה מקום במיכל עיבוי לאדים שנוצרים ככה הם יתעבו חזרה למים, רצוי שתנקז טיפה.
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
|
אם מפלס נוזל הקירור ברדיאטור הרבה מעל סימן המקסימום עלול להיווצר לחץ מיותר במערכת. כדי להוריד את הנוזל למפלס הרצוי, פתח את פקק הרדיאטור ואח"כ פתח את בורג ניקוז האוויר שבדופן הרדיאטור. נקז נוזל עד שיהיה בקו המקסימום או מעט מתחתיו ואז סגור את בורג הניקוז. כל זה כאשר המנוע קר לחלוטין. זה הכל. כמו שהחברה הציעו, שים לב למד הטמפ' ולמפלס הנוזל בימים הקרובים. עריכה: הנה, אני רואה ש- forum770 הקדים אותי ונתן לך תשובה..
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 09-11-12 ב 21:50. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| האלן צריך עזרה במציאת פיוז של האורות ערפל בHGT | מאפיונר | פונטו - טכני | 8 | 15-07-12 04:01 |
| האלן צריך עזרה בפירוק בקליות בHGT 2002 | מאפיונר | פונטו - טכני | 4 | 18-01-12 23:01 |
| עזרה בנזילת מים בפונטו ספייס 2001 sx | yaird24@walla.com | פונטו - טכני | 2 | 03-12-11 13:24 |
| צריך עזרה - שיפורים קוסמטים לפונטו ספייס 2001. | xta11 | שיפורים וקוסמטיקה | 15 | 06-03-09 01:15 |
| עזרה בפונטו ספייס 2001 elx | *x* | פיאט כללי | 1 | 17-12-08 20:36 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד