![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צריכת דלק מוגזמת.
איך הגעת לשיפוץ מנוע בטרם בדיקה, לפחות קופרסיה ?.
א. בדוק התנגדות 1-3 אום על המזרק, כמובן לאחר שתנתק את הקונקטור שלו. מאחר שהרכב " נהיה חזק יותר וחסכני ועדיין האוטו אוכל דלק ופולט גזים", נראה שהבעיה במזרק. בדיקת ההתנגדות היא בדיקה חשמלית בלבד ואינה מצביעה בודאות על מזרק שלא "משתין". מזרק צריך להזריק דלק כערפל. יש לבצע גם בדיקת CO. ב. הבעיה הזאת עלולה לנבוע גם מחיישן (IAT). בדוק התנגדות על החיישן (ראה איור מצורף). ב- 20 מעלות 4000 אום. ב- 40 מעלות 2000 אום. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
ההתנגדות על המזרק לא תשתנה לעולם אלא אם הוא נשרף . ואם נניח שיש שחיקה אז הרב מודד לא יבחין בה . מדובר בסליל .
ניקוי מזרק יכול לעזור אך אני בספק אם הוא יכול להגדיל את ההזרקה ברך כלל לכלוך מקטין אותה . IAT אני מבין את מתכוון לחיישן טמפרטורת אוויר בסעפת היניקה . גם אם החיישן לא תקין הצריכה לא תגיע לנתונים שהבחור מספר . התחום המקסימלי הוא 10K אום . גם בתחום זה הצריכה עולה כ10 אחוז לא יותר . הנתון הזה נבדק אצלי לא פעם . בכל מקרה אני ממליץ על סריקת חיישנים מקיפה . יתכנו עוד מספר בעיות שלא יאומתו בעת החלפת חיישנים . עמית
|
|
|
#13 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
חיישן טמפרוטורה תקין הולף בתיקון האחרון.
אני לא מבין גדול אבל אני שומע שהמנוע לא עובד חלק. יש לי חבר הוא בוחן רחב בצא קבע הוא אומר שאצלי רק שלוש צלינגרים עובדים. בפעם האחרונה שהיתי במוסך עשו לי תיקון של כמעט הכל החליפו לי: חיישן למבדה, חיישן טמפרוטורה, ממיר קטליטי, ואפילו אינג'קטור, אבל הבעיה לא הסתדרה. אז אמרתי שיחזירו לי את האיג'קטור שלי. יש מצב שלפני שקניתי את האוטו סמו בו אינג'קטור של 1250 סמק? זה יכול לגרום לבעיה כזו או שעל האזרקה אחראי רק מחשב והחיישנים המעוידים לכך? תודה מראש אשמח לקבל עוד תעות ופתרונות לשאלה שלי. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Senior Member
|
צטט:
ברכב המדובר, מזרק תקין הוא בעל התנגדות 1-3 אום (כפי שכתבתי). ללמדך שכן יכולה להגרם ירידה מסויימת בהתנגדות, והמודד יבחין בכך. "התחום המקסימלי הוא 10K אום". אם התכוונת למזרק ברכב המדובר, הרי שטעות בידך. בסוגים שונים של נפחים ודגמים, התנגדות המזרק שונה. בדגם הנ"ל 10K התנגדות, המזרק כמעט שלא יפתח. משום שלפי חוק אום, ההתנגדות עולה הזרם יורד. הזרם ירד, לא יהיה מספיק מגנט למשוך את מחט המזרק. גם אני ממליץ על סריקת חיישנים מקיפה. דוד. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Senior Member
|
צטט:
![]() קשה לעזור לך כאשר לא כתבת את כל הפרטים מראש. מדוע החליפו מזרק במוסך ?. הפרטים הנ"ל חשובים, כדי למצוא את התקלה. כן התקנת מזרק מנפח מנוע שונה, יגרום לבעיות. דוד. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
קיצר שבוע הבא אני אעשה כמה בדיקות ואכתוב את הכל ועכשיו לילה טוב לכולם