|
האופנוע שלך, ואתה עליו, זה הרבה פחות, ה-ר-ב-ה פחות שטח פנים מרכב. ברור שתצטרך הרבה פחות כוח ומומנט כדי לשמור על מהירות גבוהה כזו.
אני לא אומר שהבוגטי מגיעה למהירות שהיא מגיעה אליה בגלל המשקל, אני אומר שהמשקל הוא מה שמונע ממי שמוריד את הרגל בבוגטי מהגז להרגיש כאילו הוא נכנס בקיר, פחות או יותר, ושיותר קל לייצר רכב כבד שיגיע למהירויות האלו. (חלק מזה כפועל יוצא של העובדה שהרבה כוח= מנוע גדול, ומכלולים שצריכים לעמוד בעומס הזה, והדברים האלו שוקלים הרבה) רוצה לנחש מה היה קורה לרכב במשקל 100 ק"ג שמגיע ל 300 קמ"ש ואתה מוריד בו את הרגל מהגז פתאום? האינרציה משחקת חלק מרכזי גם שאנחנו לא בחלל.
אבל עזוב את הבוגטי עכשיו, היא לא רלוונטית בכלל למקרה פה-
אנחנו מדברים על מכוניות כביש רגילות במהירויות כביש רגילות, 80-120 קמ"ש.
כמו שהזכרתי קודם- במהירויות האלו התנגדות האוויר נמוכה, ואתה לא צריך הרבה מומנט בשביל לשמור על המהירות שהגעת אליה.
אתה כן צריך להשקיע הרבה מומנט בשביל להאיץ, אבל לא בשביל לשמור על המהירות. שוב אני נותן את הדוגמה עם הקלאץ'.
ההבדל בעומס על המנוע בין אם אתה נוסע ב "מהירות השיוט" של הילוך רביעי או חמישי זניח.
מצד אחד, כן, אתה צודק, כנראה בהילוך חמישי המנוע/תיבת הילוכים נמצאים תחת עומס יותר גדול.
ומצד שני, עדיין, קשה להגיד שמדובר ב "עומס", כמות המומנט שאתה צריך בגלגלים כדי לשמור על מהירות השיוט שלך ב 80-120 קמ"ש מאוד נמוכה, ולא מתקרבת למה שהמנוע יכול להוציא תחת מה שתקרא לו "עומס". המנוע נמצא בתחום שמאוד נוח לו ולא מאמץ אותו ממש.
|