![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: ELX
|
נוזל קירור ועוד - ELX 2001
שלום!
יש לי פונטו ELX משנת 2001 חדשה (אצלי). עם מנוע שהוחלף לפני שנה. בשבוע שעבר הרכב התחמם, ובמוסך שלי זיהו שהבעיה בטרמוסטט (שאגב, הוחלף לפני שנה) החליפו לי אותו לטרמוסטט של WAHLER ומאז הרכב נסע בלי בעיות. הבעיה היא שאחרי החלפת הטרמוסטט לא רוקנו לי את הרדיאטור, אלא הוסיפו עוד נוזל (כחול) לנוזל שהיה (אדום). הבנתי שאני צריך לרוקן את הכל ולמלא נוזל חדש. השאלות: 1. האם סביר שישנה תקלה שגרמה לטרמוסטט ללכת אחרי שנה, או שמדובר בבלאי טבעי? 2. איך אני מחליף את נוזל הקרור? 3. יש צורך לעשות שטיפה כלשהי לפני מילוי נוזל חדש? 4. האם כדאי להשתמש באיזשהו תוסף דלק (יש לי טסט עוד שבועים) או שאם אין בעיות לא כדאי? תודה עריכה: שאלות נוספות 5. בספר רכב ראיתי שיש לעשות טיפול כל 20,000 ק"מ ומצד שני כולם מדברים על 'טיפול 10,000' מי צודק? 6. כשהרכב עומד וההילוך נמצא על P, הסל"ד מתנדנד בין 800 ל900, זה מראה על בעיה או שזה תקין? שוב תודה נערך לאחרונה על ידי komoto : 10-11-10 ב 01:09. סיבה: שאלות נוספות |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
לגבי טרמוסטט לדעתי בלאי טבעי.
החלפת נזול קירור: פותח את הפקק של המיכל, משחרר צינור תחתון ברדיאטור, אחרי שכל הנזול נשפך, סוגר את צינור, ממלא נוזל חדש. ניתן גם להניע למס' שניות אחרי שיחרור צינור תחתון כדי להוציא את כל הנזול שבמנוע. אחרי מילוי נוזל חדש נדרש לנקז אויר! אם אין לך ידע בזה עדיף שתיגש למוסך, תראה אך עושים את זה, ופעם הבאה תעשה לבד. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
הגלגלים שלי: ELX
|
נצל"ש - צמיגים
התברר לי שאני צריך להחליף צמיגים אחוריים ברכב, יש המלצה על מקום טוב באזור פ"ת? כמה אמורים לעלות זוג צמיגים? עדיף להעביר את הצמיגים הקדמיים לאחור, ולהתקין את החדשים מקדימה, ובשלב מאוחר יותר להחליף ביניהם? תודה. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
רכישת צמיגים בפ"ת
זאת צמיגיה שבדרך כלל זולה במחיריה: http://www.musach.co.il/details.asp?id=618
הקפד לבדוק את התאריך על כל צמיג שאתה מחליף סביר למדי שגיא יגיד לך שצריך גם כוון פרונט (שהוא עושה במקום). צמיגים חדשים רצוי מאוד להתקין מאחור. בברכה - רפי לין
|
![]() |
| Tags |
| נוזל קירור, elx, תוסף דלק |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| נוזל קירור פראפלו, ערבוב בין מים לנוזל קירור | r.a20 | פיאט כללי | 1 | 06-06-10 16:13 |
| נוזל קירור 94 ies | dadaSH | אונו - טכני | 2 | 05-12-09 04:39 |
| טמפ' נוזל קירור לא יציבה + ניקוי מערכת קירור | Ron_Dadon | פונטו - טכני | 23 | 08-07-09 20:29 |
| החלפת נוזל קירור לפונטו ספייס 2001 ELX | Tzvika 16V | פונטו - טכני | 5 | 14-06-09 01:16 |
| צבע נוזל קירור | gingel | פונטו - טכני | 12 | 02-05-08 21:18 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד