![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#31 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
ארילו, אז זה אומר שטרמוסטט לא מחזיק את החום של המנוע?
ז"א שעדיין יש מעבר מים לכוון הרדיאטור (אחרת הנוזל היה זור במנוע בלבד, בלי לצאת לרדיאטור והמנוע היה מתחמם עד פתיחת טרמוסטט) יש פה מישהו בפורום עם פונטו דור 1 שהמחוג שלן בחצי קבוע ? רפי, דע שלך בבקשה
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אתם חופרים יותר מדיי.
אצלי בפונטו דור 1 כשהמנוע קר לוקח לו להתחמם בנסיעה של 10 דקות בחורף יותר . כשהוא מגיע טיפה מתחת לאמצע זוהיא טמפ' עבודה של המנוע. כשהוונטה פועלת בנסיעה הטמפ' לא זזה כמעט ונשארת יציבה טיפה מתחת לאמצע. עכשיו טיפה הסבר הטמפ' יציבה מכיוון שהקריאה היא מחיישן חום שנמצא על ראש המנוע ששם אין לא קירור. הוונטה פועלת מכיוון שיש חיישן שיושב על הרדיאטור והיא מרגישה את החום שעולה. חשוב שיהיה טרמוסטט וחיישן מאוורר שיהיו מתואמים בינהם מבחינת מעלות חום נערך לאחרונה על ידי yair068 : 07-10-10 ב 20:13. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: 75SX
|
=)
Sweet... עכשיו כל מה שנשאר זה רק כמה שאלות קטנות שאני אפתח עליהם שרשור במרוכז כדי לא להעלות נושאים שלא קשורים לשרשור זה. תודה. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
לקסה, מכיוון שהטרמוסטט נפתח לפני שהמחט מגיעה לחצי אז הטווח התקין של הטמפ' הוא בין הרבע לחצי. מתחת לרבע זה אומר טרמוסטט פתוח.
זה לא כמו בספייס שם השעון מקבל את הנתון מהמחשב וכל עוד הוא בטווח התקין השעון מראה שהוא על החצי. תמיד יהיו שינויים בטמפרטורה של המנוע במהלך נסיעה.
|
|
|
#35 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
ארילו, אבל אצל יאיר זה אחרת.
איפה ניתן לבדוק מה טמפ' אופטימלית למנועים אלה? כמה מעלות חום זה "רבע" ? לפי דעתי "רבע" זה באזור 60-70 מעלות חום, "חצי" זה בסביבות 90-100, הגיוני שהחום ישחק בהבדלים של 20-40 מעלות חום וזה יהיה תקין ? לא נראה לי. אני מסכים איתך לגבי מד חום שמקבל את האות ישירות מחיישן ולא ממחשב. נכון שהוא יותר רגיש ומראה כל שינוי קטן, אבל זה שינוי בכלל לא קטן. עדיין ממתין לתגובה של רפי לין
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Senior Member
|
כמו שאתה אומר רבע בסביבות ה-60 מעלות אבל לפני האמצע יהייה בסביבות 80 מעלות
הוונטה נכנסת לפעולה מהירות 1 ב-87 מעלות מהירות 2 נכנסת לפעולה ב-92 מעלות. כדאי שנבין זה על סף רתיחה וכל תקלה בטרמוסטט הולך אטם ראש דהיינו רתיחה |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Member
|
צטט:
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
|
אהלן אביאל!
קודם כל תתחדש גם אתה ![]() בדק לי את הרכב בחור שעובד עם אח שלי ב"אגד". הוא עבד במוסך כחול לבן בפ"ת 6 שנים ומכיר את המכוניות האלה טוב מאד. הגעתי אליו ודבר ראשון שהוא עשה זה ללחוץ על הצינור שמוביל מהתרמוסטט לרדיאטור. הוא לחץ עליו עם האצבעות וקבע חד משמעית שיש תרמוסטט והסביר שברגע שיש, הלחץ בצינור גדול יותר ומי שמכיר את הרכב יודע לזהות את ההבדל בלחצים של יש או אין. בכל מקרה, מאז הרכישה בסוכות, אני לומד להכיר שהרכב מגיע לחצי שעון רק בפקקים ונסיעה עירונית איטית. בנסיעה מהירה באיילון (100 קמ"ש בלבד) הוא יורד לאזור הרבע ואולי טיפה מעל. נראה מה יהיה בחורף. אם המצב בבקרים יגיע לזה שאין לי חימום - זו תהיה התשובה החד משמעית עבורי שכנראה באמת אין תרמוסטט. אגב, יש לך תמונות של הכלה החדשה...? |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
תבדוק שלא "גישרו" לך את הצינורות שמוליכות לרדיאטור החימום, חבל לגלות שהחורף יגיע.
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
|
צטט:
למרבה השמחה, מצאתי פונטו שהיא עשר שנים על הכביש והכול בה עובד... ![]() גם החימום מתפקד למופת אבל בנסיעה בחמש בבוקר בכביש מהיר, כאשר המחוג בקושי על הרבע, גם החימום נמוך יחסית ובחורף זה עוד יפחת. בוקר טוב נערך לאחרונה על ידי davidka : 21-10-10 ב 08:42. |
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו ELX 2002 ידנית - OBD קורא תקלה מספר P1135 | raanan_t | פונטו - טכני | 7 | 30-10-11 23:42 |
| יעוץ לגבי טיפול לאחר רכישה | Juvalz | פונטו - טכני | 3 | 07-03-10 12:16 |
| מספר שאלות לגבי גרנדה פונטו 2008 | dor hajaj | יעוץ ברכישת רכב | 2 | 04-12-09 23:26 |
| מספר בעיות לאחר ביקור במוסך- פונטו HGT | *ניר* | פונטו - טכני | 8 | 01-07-09 20:42 |
| פוליס ווקס - מספר שאלות לאחר חיפוש | פורום הגראז' | 9 | 04-06-07 17:21 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד